Autor Wątek: RPG by Bandai  (Przeczytany 8148 razy)

Offline Yoshi

• Soldier
    • http://
RPG by Bandai
« dnia: Sierpnia 01, 2004, 12:07:13 am »
Bndai wydał wiele gierek, do takich bardziej znanych należy niewątpliwie seria Digimon (Digimon World,2,3, Card Battle itd...).Ja grałem w Digimon World 1 i bardzo mi się podobala (miałem prawie 100% przejścia gry), karcianka mnie zbytnio nie urzekła, a w dwojkę zacznę grać w przyszłym tygodniu.  

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
RPG by Bandai
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 01, 2004, 12:09:42 am »
Ja grałem w dwie nawalanki Dragonballa Bandai, które mnie wystarczająco odstaszyły od poznawania dalszych dzieł tej firmy. Żałuję, że kiedykolwiek je widziałem, bo do dziś mam koszmary.

Offline Dark M

• General
RPG by Bandai
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 01, 2004, 12:20:25 am »
Firma bogata,ale mało ambitna, wykupuje licencje anime i wydaje badziewne gry, hyba niewydali żadnej gry w którą mugłbym zagrać dłużej niż  gddzinke, grałem w jakieś didżimony które były tak biedne że już w tetrisa wolałem grać, a jako ż byłem fanem DragonBalla to miałem tez 2 bijatyki na PSXa , widze  że Tantalus wypowiedział się o nih bardzo łagodnie, bo te gry to największe gówno w jakie w życiu grałem, (ale to gówno wcisnołem kumplowi za 40zł :F)

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
RPG by Bandai
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 01, 2004, 12:45:54 am »
Szczęśliwy Dark M :) zróbmy wielki piec dla BANDAI !!! :D i spalmy ich z power rangers medabotami i innymi digimonami...
]

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
RPG by Bandai
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 01, 2004, 01:09:13 am »
Co było najgorsze.. to to, że moim kumplom się te napieprzanki podobały.... zmuszali mnie żebym włączył Final Bout'a i grali tymi kretyńskimi postaciam.... chcieli.... ze mną... grać.... nie... nie mogę już więc..... NIECH MI BANDAI ODDA STRACONE DZIECIŃSTWO!!!! CZEMU KIEDYKOLWIEK ZAGRAŁEM W TEN SHIT!! huhuhuhu....

Offline Dark M

• General
RPG by Bandai
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 01, 2004, 01:22:17 am »
No ale w swoim czasie ta gra była bardzo dohodowa, kumple z podwurka płacili mi kase , oddawali kapsle pokemon, czy kawaiie z Dragon Ballem itp. za to żeby se mogli w to umnie trohe pograć, ja wtenczas wyhodziłem do drugiego pokoju. A najlepszy interes to był jak koledze pożyczyłem na jedną noc PSXa z tyko Final bountem za całą reklamówke klocków lego (były podwodne , nindżoskie, i  inne hyba z 50 różnyh ludzików byo :D)

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
RPG by Bandai
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 01, 2004, 01:30:01 am »
Jaaa zrobiłeś im napalm Strike ?? w każdym razie czytałem recenzje jakiejś gry od bandai dawno temu i dostała 7... jakaś siekanina nie sprawdzałem... good bizns robiłeś dark M... :D

]

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
RPG by Bandai
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 01, 2004, 09:53:27 am »
Co było najgorsze.. to to, że moim kumplom się te napieprzanki podobały.... zmuszali mnie żebym włączył Final Bout'a i grali tymi kretyńskimi postaciam.... chcieli.... ze mną... grać.... nie... nie mogę już więc..... NIECH MI BANDAI ODDA STRACONE DZIECIŃSTWO!!!! CZEMU KIEDYKOLWIEK ZAGRAŁEM W TEN SHIT!! huhuhuhu....
Moim kumplom też sie podobała...ale jak brałem Vegete i ich rozp...ykiwałem to w końcu powiedzieli że możemy powrócić do Tekkena... ale kiilkanaście dni cały czas w to chcieli :shu:  Też grałem w Final outa i najgorsze było to walczenie na kamehamehy... boshe jak mnie od tego palce napierdal**y...i do tego zawsze na czary przegrywałem... ale jak robiłem kombosiki to już sie odegrywałem :D  Ale w tej grze był nawet jeden fajny motyw... robiło sie taki chwyt i waliło się kombosy z szalejącą kamerą wokół nas.. troche matrixowego efektu.. to mnie się w tej grze podobalo.. przez 5 minut.. oprocz tego 2 gra to była nawalanka 2D...najgorsze jest to że poprzejściu gry danym charakterem nie postarali się nawet o filmiki..

Devil 7 na 10 czy 7 na 100? :P

Co do gier to podobno ostatnio na pleja 2 wydali niezłą grę Lupin... i jakiś GunDam 3D na playa też był fajny (jak na ich możliwości ofkoz)...

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
RPG by Bandai
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 01, 2004, 09:54:29 am »
HHAHHAHAHAAHHAH Zorro rulez!!!!!
Ja nie gralem w nic bandai ale widzialem jakis digi world.....po 20 sekundach oml nie walnalem hefta

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
RPG by Bandai
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 01, 2004, 11:05:30 am »
Z Bandai to ja w Naruto na PSX grałem. W sumie to jest to RPG z elementami gry planszowej. Całkiem fajna...
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Yoshi

• Soldier
RPG by Bandai
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 01, 2004, 11:06:19 am »
macie rację bandai wydaje bardzo dużo lipnych gier, ale w Digimona dalo rady grać!

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
RPG by Bandai
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 01, 2004, 10:08:38 pm »
to w sumie od gustu zależy... ja nie wiem dla kogo oni te gry wypuszczają :D swoją drogą oglądałem recenzje w neo+ Power Rangers boshe rozjewaliły mnie teksty redaktorów to nie to co PSX EXTREME ale jest w miarę...
]

Offline Yoshi

• Soldier
RPG by Bandai
« Odpowiedź #12 dnia: Września 11, 2004, 06:06:34 pm »
Właśnie gralem w DW2 i na sam początek gry bym puścil spawa... grafika gorsz niż w jedynce! trenuuesz Digiwafla, lączysz z drugim i wychodzi jeszcze inny i tak w kołko... Bardzo prosta gra. Po ostatnim bossie jest...granie dalej, tylko że bez misji, lipna giera i napewno w trzecią część już NIE ZAGRAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
RPG by Bandai
« Odpowiedź #13 dnia: Września 11, 2004, 08:16:04 pm »
Przypominam ze bandai "płodzi" w tej chwili Cowboya Bebopa.... fani powinni się modlić żeby gierka była znośna. Gra pojawi się gdzieś w pierwszej połowie 2005
See you, Space Cowboy!

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
RPG by Bandai
« Odpowiedź #14 dnia: Września 12, 2004, 10:27:17 pm »
A ja, gdy tylko przypominam sobie j-RPG made of Gundam to od razu wiem co mysłeć o Bandai... BANALITY
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
RPG by Bandai
« Odpowiedź #15 dnia: Września 12, 2004, 11:14:59 pm »
Przypominam ze bandai "płodzi" w tej chwili Cowboya Bebopa.... fani powinni się modlić żeby gierka była znośna. Gra pojawi się gdzieś w pierwszej połowie 2005
Raczej bać i robić zamachy bombowe na siedzibe bandai... to możbyć straszne :(
]

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
RPG by Bandai
« Odpowiedź #16 dnia: Września 13, 2004, 03:53:15 pm »
Co do tego Cowboy Bebop to może nie będzie tak źle.. owszem nie macie co liczyć na gry pokroju Devila czy innych hitów Capcom (CapCom hahahha :lol:  -eehh łezka się w oku kręci na wspominanie tej dyskusji ;) ) ew. Konami, ale Badnai na next geny niewydaje jużtakich totalnych kiszek ich gry na PS2 dostają oceny mniej więcej około 7 (6.7 , 6.9) co dla fanów danej serii nie jest złe bo jako fan powinno sobie dodawać około 1 punktu bo przecież masz większą przyjemność z grania, ostatnio Bandai wydał grę na podstwaie Lupina i nie była podobno taka straszna tak więc głowa do góry ;)  

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Dark M

• General
RPG by Bandai
« Odpowiedź #17 dnia: Września 13, 2004, 06:33:09 pm »
Z tego co widziałem to Bandai wydaje nawet niezłe gry, z tym ze nie jest ich producentem.

Offline Kakashi

• Daredevil
  • **
    • http://uks.sroda.prv.pl
RPG by Bandai
« Odpowiedź #18 dnia: Października 11, 2004, 10:11:31 pm »
zgodze sie z Dark M, że Bandai wydaje calkiem calkiem gierki, ale jako producent jest du... no, nie bulwersuje sie. W digomony tez gralem i jak dla mnie to NUDNA jak diabli gra. ale koszmarow nie mam na szczescie :]
...znam lepszych producentów...

:shu:  

kare ki ni mizu wo...
deisui ni haeru kimi wa mou...

Teraz słucham:

Offline Shmatan

• Adventurer
  • *
    • http://neojsite.cal.pl
RPG by Bandai
« Odpowiedź #19 dnia: Października 22, 2004, 02:19:04 pm »
Hmm... czy ja wiem .... Bandai i Digimon card battle  - ta karcianka jest bajlepsza do tad wydana na konsole ( gral ktos w Monster ranczer card battle ? TO JEST KUPA)... Digimon World 3 jest zdecudowanie najlepsza gra od Bandai.... jednak zbyt czesto bandai robi Shity ... heh ... co poradzisz my tu oni tam ..
NEO JSITE - duchowy następca jrpg.pl

W hołdzie kreatywności  *.*

<-mój design ^^''