Coś dla fanów Stalkera: GSC zapowiedziało serial telewizyjny z akcją osadzoną w świecie gry.
GEDAŁTOFHIRSTOKER!
na rurze ją brał
i spuścił na rurze
Był kiedyś taki komiks - Spawn. Był, bo w Polsce już go chyba nie puszczają. Twórca dalej go robi w stanach, ale wątpie aby po tylu latach było jeszcze z tego coś dobrego. A pomysł miał świetny, stworzył świetny, mroczny klimat - coś niezapomnianego.
Zrobili na podstawie tego film pełnometrażowy, niestety straszną kichę.
Ale zrobili też serial animowany. Wczoraj do niego przysiadłem i miałem obejrzeć tylko pół godziny, ale obejrzałem całe trzy sezony na raz (w sumie niewiele tego jest, bo po sześć odcinków na sezon). Pierwszy sezon jest mistrzowski, niestety dwa kolejne nieco kuleją, ale i tak to kawał dobrego kina animowanego.
Niech no mi ktoś powie, jak to jest, że w latach dziewięćdziesiątych mieli takie świetne pomysły, a dzisiaj to syf kiła i mogiła. Nostalgia robi swoje, ale czasami mam wrażenie, że to był taki szczyt osiągnięć popkulturowych a teraz jedziemy już nawet nie na postmoderniźmie, tylko na odgrzewaniu kotletów i najprymitywniejszych rozrywkach z możliwych.
PS. mam wrażenie że studia robią ze mnie analfabetę