Wezwany do odpowiedzi jestem, ale nie wiem o co afera.
Jak dzieciakom puszcza się SAJUZ NIERUSZENYCH RESPUBLIK SWABODNYCH, kupuje koszulki z sierpem i młotem, czegewarą, zezwala na działanie jakichś Rewolucyjnych Grup Walczących (czy jak się ta grupa Iwa Czerniawskiego nazywa) to jest gites. Dlaczego obchodzi się pierwszomajowe (i ośmiomajowe) komunistyczne święta, dalej ulice są zwane 22 lipca (zbrodnia), jakieś pomniki z czerwonymi gwiazdami, komunistyczne grupy bąðź odwołujące się do tejże ideologii (istnieje dalej KPP). Jakbym założył narodoosocjalistyczną partię polski wyborcza zjadłaby mnie na śniadanie, a komuniści/antifofwcy zabiliby mnie w imie równości sprawiedliwości i "prawdy".
ja wiem tyle, poglądy przeważnie wynosi się z domu. Żony głosują na tych kandydatów co mężowie (albo podają inne absurdalne przyczyny, np. kiedyś była ankieta dlaczego wolą Kwacha od Wałęsy - bo Kwachu jest przystojniejszy, no trzymajcie mnie), tak samo dzieciaki albo wynoszą poglądy starych, albo w ogóle prezentują tumiwisizm.. Marksistą być można, ale narodowym socjalistą już nie
Można nosić do szkoły sierpy i młoty, ale za swastykę jest zabranie dzieci rodzicom i najlepiej szafot od razu.
Może niech się zajmą rodzinami naprawdę patologicznymi.
Oczywiście jutro w WSI24 będzie informacja, że Korwin chwali hitlera i już sobie wąsik goli tak jak hitler i zamawia od Hugo Bossa mundur SS-manna.
Tyle ode mnie, nie mam ochoty na elokwentne komentarze.
o, przypomniało mi się;
ostatnio na dworcu w szczecinie widziałem piękną młodocianą dziewoję. Byłą naprawdę ładna, jednak jej urodę szpeciły pasemka z losowo dobranych kolorów tęczy, paskudne glany (było gorąco), plecak obwieszony różnymi przyszywkami lewackich bądź anarchistycznych zespołów muzycznych. Miała też małe dziecko, ubrane podobnie. Nie wiem, miała może ze dwadzieścia lat (chociaż wygląd myli, mnie ostatnio pytali w sklepie o dowód np.
) Oczywiście miała naszywkę jakąś antyfaszystowską (szkoda że nie zdjęcie Antyfaszysty roku 2003 simona mola, pewnie tez dałaby mu się przelecieć w imię swojej ideologii) i, wiadomo, sierp i młotek. Już miałem ochotę spytać, dlaczego nosi na plecaku przyszytą flagę państwa które mordowało i tłamsiło wolność, ale odechciało mi się z parapetami gadać.
Gdybym ja nosił swastykę na plecaku, zostałbym pewnie przez taką piękną panią napadnięty.
I nie chodzi mi o to, że jestem miłośnikiem nazistów (choć mundury mieli w pytkę, o czym w innym poście już pisałem dawno temu), po prostu zajebiście wkurwia mnie że komunizm jest okej (a ma kilkadziesiąt razy więcej ludzi na koncie niż nazisci i faszyscy razem wzięci) zaś hitler to największy zbrodniarz w historii (LOL).
Ale wracając do tego co chciałem napisać. Powiedzcie mi do jakiej grupy będzie należało to dziecko tejże dziewoi. Bo albo będzie jakimś hipisem, nie mającym pojęcia o polityce, ekonomii i w ogóle o niczym, łapiąc się naiwnie na hasełka które kiedyś łykała jej mama, bądź na złość przejdzie na drugą stronę barykady, jeśli mamusia okaże się niedobra i źle ją wychowa (czyli w sumie też matczyne poglądy odbiją się na jej życiu).
Tyle, Elo.
Albo jeszcze jedno..
Tytuł tamtego Niusa powinien brzmieć
Oddajcie dziecko MATCE. Niezależnie od tego czy jest nazistką, komunistką czy leseferystką. Matka to matka.