I tak całe gie byś dostała w zamian za wykorzystanie projektu...
Biznes zycia. Znalezc tysiac frajerow, ktorzy za gre i koszulke odwala robote, ktora normalnie kosztowalaby wynajecie calego sztabu rysownikow, designerow i innych sprytnych zbysiów.
Raz, z tego co wiem, to tam nie było żadnej wzmianki o tym, że ewentualne prace zwycięskie mogą być przez kogokolwiek wykorzystane bez zgody twórców. Coś takiego jak "Copyright" chyba tam działa mimo wszystko. A jak ktoś by, dajmy na to, zagadał do Yuzu w sprawie wykorzystania jej artów w grze, to mogłaby powiedzieć "Jasne, ale najpierw proszę podpisać ten czek".
Dwa, nie widzę w tym nic złego, że zamiast sztabu płatnych artystów urządzić sobie konkurs na deviantarcie. Rysownicy są zadowoleni, bo daje im to jakiśtam prestiż, jak ktoś znany wykorzysta ich pracę. Developerzy są zadowoleni, bo prawie za darmo mają materiały nie raz naprawdę profesjonalne. Gracze są zadowoleni, bo nie ma tyle pasków i suwaków u bohaterów. Skoro wszyscy są zadowoleni, to ja osobiście nie widzę problemu. Sam bym tak zrobił na miejscu producenta.
Holy crap...Nagrody genialne...Nie ma to jak wygrać grę na DS'a nie mając DS'a. 6-month subscription, ale do czego ? Koszulka z devianTART'a - To ma być nagroda czy kara ? Accessory Pack - ołówki, gumki i pewnie jakiś lipny, aluminiowy łańcuszek.
No nagrody lipne są, ale o ile się orientuję, to Yuz to nie dotyczy, bo ona nie mieszka w USA ani Kanadzie, więc dostałaby równowartość tych fantów w dolarach. Trochę drobnych na zakupy nikomu nie zaszkodzi hehe.
No dobra,a tak przy okazji Tant by mógł napisać newsa na ten temat heh...
Mógłby. Zaraz coś podziałam w tym kierunku.
Tant to jest lazybones i mu sie nie chce / nie ma czasu/ uczy sie na koło ;]
Konkretnie to cisnę teraz w TWEWY, jak co dnia od ostatniego tygodnia...