Autor Wątek: Total offtopic  (Przeczytany 3264461 razy)

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Odp: Total offtopic
« Odpowiedź #25140 dnia: Sierpnia 11, 2007, 01:26:52 pm »
papierochów?

ho, ja juz nie pamiętam jak smakują

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #25141 dnia: Sierpnia 11, 2007, 01:36:44 pm »

a tak serio... zapaliłbym... x_X
palacz ...

a nie wolałbyś się napić? ;]

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #25142 dnia: Sierpnia 11, 2007, 01:39:29 pm »

a tak serio... zapaliłbym... x_X
palacz ...

a nie wolałbyś się napić? ;]

a ten znów z piciem wyskakuje x_X od miesiąca dobrego nie piłęm, dzis jade do kumpla na grilla i pewnie sobie walniemy po piwku ;f

zapaliłbym sobie tak czerwonego malborasa... w ta sesją ci była się rozpaliłem przed egzaminami i obroną i niby odstawiłem je zaraz po obronie ale od tego czasu chodzą za mną...
Kame Hame Ha

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #25143 dnia: Sierpnia 11, 2007, 01:56:51 pm »
papierosy sa zjebane...nanananana ;]

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25144 dnia: Sierpnia 11, 2007, 02:23:09 pm »
hehe, szpanerskie faje - ale teraz cholernie drogie, pamiętam jak kiedyś kosztowały 5,75 złotych. Teraz pewnie z 25,75
Podziękujmy Min. Finansów za akcyzę.

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25145 dnia: Sierpnia 11, 2007, 04:10:08 pm »
Natrafiłem za pośrednictwem tego forum na strony z komiksami - nie powiem, niektóre są bardzo ciekawe i trafiły do moich zakładek w przeglądarce internetowej. Jedno mnie tylko denerwuje.
Mianowicie, tępa i bezmyślna krytyka obecnego rządu.

Co się działo przed wyborami - większość przedstawicieli najmłodszej cześci wyborców po prostu olała wyboru - "jeden głos nic nie zmieni", "wisi mi to", "i tak wyjeżdzam", "paaaanie, daj pan spokój", "to nie może być jogurt". Doprowadziło to do tego, że różańcowe kółka wzajemnej adoracji zadecydowały o losie Polski na kilka lat.
Kto dziś najgłośniej złorzeczy na obecny rząd? Chyba właśnie ci, co totalnie te wybory olali - bo im to wtedy wisiało. Może mi ktoś powie czy jest w ich zachowaniu jakaś logika? I nie, nie jest wytłumaczeniem, że nie mieli na kogo głosować. Partii politycznych jest bardzo dużo - każdy znajdzie coś dla siebie - libertariańska Cannabia czy anarchokapitalistyczna Partia Piratów. Choć one pewnie nie dojdą do głosu, właśnie dzięki tym narzekającym.

Teraz druga sprawa. Większość narzekających na obecną sytuację w kraju to przeważnie ludzie o poglądach lewicowych, lub lewackich. Niektórzy przebierają się w stroje rosyjskiego marynarza z okresu lutowej rewolucji, inni noszą Ernesta Guevarę na koszulkach, bo jest on ich idolem, walczył o wolność równość i dokarmiał bezdomne kotki. Tacy ludzie to patologia - owoc postępującej głupoty i ogłupiającej popkultury oraz telewizji. Niedługo Stalin będzie idolem dla młodzieży.

Dlaczego wszyscy tak zawzięcie krytykują Młodzież Wszechpolską, a nikt nic złego nie powie na temat tych lewackich stowarzyszeń, cytujących Stalina, Marska, noszących sierp i młot na sztandarach oraz swoich idoli na koszulkach? Sowieci mają na swoich rękach wielokrotnie więcej milionów ofiar, niż NDSAP, ale to właśnie naziści są synonimem zła. Komunizm jest okej. Chcieli dobrze ale im nie wyszło.

Dlaczego ci, krzycący hasła typu "każdy inny, wszyscy równi", "wolność równość braterstwo", "nie toleruję nietolerancji" i inne egalitarystyczne pięknie brzmiące slogany, wyśmiewają się, często bardzo nikczemnie z cudzej wiary, przekonań polityczno-religijnych i naprawdę drażliwych tematów - jak aborcja? Zakłamana hipokryzja, chyba najlepiej świadcząca o nich samych.

I dalej.

Co do samej krytyki. Przypomina mi to owczy pęd - tego terminu użył kiedyś Kwaśniewski. Tłumaczył, że wstapił do PZPR bo swego czasu był to taki owczy pęd. Dawniej czołowy aparatczyk, dziś Kwaśniewski to przedstawiciel demokracji, udający przeciwnika komunizmu.
Kłamstwa, afery, przekręty - o tym chyba dziś już nikt nie pamięta. Nikt nie naśmiewa się z jego kontaktów z rosyjskim szpiegiem, nikt nie wypomina mu tego, że przepraszał w imieniu całego narodu za Jedwabne, które okazuje się być wielkim oszustwem, nikt nie pamięta jak chwiał się zalany w trupa nad grobami polskich żołnierzy, pomordowanych przez jego politycznych kolegów w Charkowie.. i tak dalej.
Za to wyśmiewa się Kaczyńskich, którzy specjalnych afer politycznych nie mieli. Wyśmiewa się ich z powodu wzrostu, nazwiska. Doprawdy, krytyka na poziomie samego przedszkola. W piaskownicy tak się właśnie dzieci bawią.
Seks-afera?
Taśmy Beger?
To są afery?
W porównaniu z dokonaniami rządów AWS oraz SLD, nie warto nawet wspominać o tym materiale dla brukówców.

Ludzie, nie dajcie się otumanić mediom. Media kłamią, służą do manipulacji. Już sam Gebels kilkadziesiąt lat temu wiedział o ich potężnej sile. Media to "rząd dusz", niesamowicie potężna broń.

Osobiście, choć Kaczyńscy to zupełnie nie moje poglądy polityczne, szanuję ich Bo choć są socjalistami, to są uczciwymi socjalistami. Nie zgadzam się z większością ich reform, ale już wole Kaczorów, niż pieprzonych hipokrytów z PO czy SLD. Im się ostał jeno sznur.

Do Giertycha też nic specjalnie nie mam. Sam Giertych jest wierny swoim poglądom - za to go lubię. Ma kilka fajncyh pomysłów (i mnóstwo głupich), ale wszyscy krytykują go za lektury oraz matury. Za czasów, gdy Łybacka z LSD zasiadała w min. edukacji, nikt nie krytykował zmian lektur, zmian dotyczących matur itp. W telewizji się o tym nie mówiło, więc i lud nie był oburzony.

Lepper? Cham na salonach, ale tego chama wpuścili właśnie ci, którzy nie zagłosowali przeciwko niemu. Dlaczego najgłośniej krytykują ci, co nie ruszyli dupy w tamą niedzielę do urn?

Sami jesteśmy sobie winni obecnej sytuacji w kraju. Narzekać jest bardzo łatwo.

Amen.

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #25146 dnia: Sierpnia 11, 2007, 06:17:29 pm »
Kto dziś najgłośniej złorzeczy na obecny rząd? Chyba właśnie ci, co totalnie te wybory olali - bo im to wtedy wisiało.
Opieranie dlugich, o nastawieniu anty-jakimstam, postow na slowie "chyba" nie jest fajne. Naprawde nie jest. Rownie dobrze ja moge sobie pisac, ze Łybacka chyba byla dobrym ministrem, lewicowy rzad chyba nie mial zadnych wiekszych afer, a Krystyna chyba nie byla z gazowni. Oczywiscie obydwaj wiemy, ze to bzdury. Chyba.
inni noszą Ernesta Guevarę na koszulkach, bo jest on ich idolem, walczył o wolność równość i dokarmiał bezdomne kotki.
"Wesołka" na koszulkach nosza raczej tylko Ci, ktorzy nie wiedza, ze tak naprawde zamiast walczyc o wolnosc, to torturowal wiezniow i zabil kupe ludzi.
Dlaczego wszyscy tak zawzięcie krytykują Młodzież Wszechpolską, a nikt nic złego nie powie na temat tych lewackich stowarzyszeń, cytujących Stalina, Marska, noszących sierp i młot na sztandarach oraz swoich idoli na koszulkach?
A czemu nie? Jesli chce za cos skrytykowac Wszechpolakow, to co, dla rownowagi mam wspomniec jeszcze o jakichs czerwonych, lewackich, pro-komunistycznych shitach? For what, sie pytam.
Sowieci mają na swoich rękach wielokrotnie więcej milionów ofiar, niż NDSAP, ale to właśnie naziści są synonimem zła. Komunizm jest okej. Chcieli dobrze ale im nie wyszło.
I LOL'd Chief. Naprawde uwazasz, ze jesli za symbol zła, piekła, szatana, and other evil stuff uwaza sie nazizm, to komunizm czyni to ustrojem "okej" w opinii publicznej? No shit, Chief, chyba tak nie twierdzisz?
Tłumaczył, że wstapił do PZPR bo swego czasu był to taki owczy pęd. Dawniej czołowy aparatczyk, dziś Kwaśniewski to przedstawiciel demokracji, udający przeciwnika komunizmu.
A Tusk mial dziadka w Wehrmachcie. I co? I nic. To byly zupelnie inne czasy i deprecjonowanie Kwasniewskiego dlatego, ze wstapil do PZPR bynajmniej nie jest OK. Nie twierdze, ze zrobil dobrze, ale tez nie chce oceniac go dzis przez pryzmat tego faktu.
Kłamstwa, afery, przekręty - o tym chyba dziś już nikt nie pamięta. Nikt nie naśmiewa się z jego kontaktów z rosyjskim szpiegiem, nikt nie wypomina mu tego, że przepraszał w imieniu całego narodu za Jedwabne, które okazuje się być wielkim oszustwem, nikt nie pamięta jak chwiał się zalany w trupa nad grobami polskich żołnierzy, pomordowanych przez jego politycznych kolegów w Charkowie.. i tak dalej.
Nie chodzi o to, ze nikt nie pamieta. Nikogo to nie obchodzi. Kwasniewski juz nie jest przy wladzy, wiec co w tej chwili ma za znaczenie, jakie mial afery, wpadki, etc.? Czas Kwasniewskiego minal, teraz swoje piec minut maja Kaczynscy i to ich poczynania sa komentowane. Ja w tym nie widze nic dziwnego.
Seks-afera?
Taśmy Beger?
To są afery?
A gdzie tam! Wewnatrz-koalicyjna korupcja to przeciez pryszcz! ;/
Ludzie, nie dajcie się otumanić mediom. Media kłamią, służą do manipulacji. Już sam Gebels kilkadziesiąt lat temu wiedział o ich potężnej sile. Media to "rząd dusz", niesamowicie potężna broń.
SZATAN!!!!111
No dobra - nie neguje, ze media klamia. Ale nie da sie ukryc, ze media s whói przydatne, a robienie z nich jakiegos wroga publicznego numer jeden wydaje mi sie byc troche nie na miejscu.
Sam Giertych jest wierny swoim poglądom - za to go lubię.
Hitler tez byl. I jakos nie palam do niego sympatią.
wszyscy krytykują go za lektury oraz matury.
A co, maja go chwalic?

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #25147 dnia: Sierpnia 11, 2007, 06:28:53 pm »
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #25148 dnia: Sierpnia 11, 2007, 06:35:56 pm »
I LOL'd Chief. Naprawde uwazasz, ze jesli za symbol zła, piekła, szatana, and other evil stuff uwaza sie nazizm, to komunizm czyni to ustrojem "okej" w opinii publicznej? No shit, Chief, chyba tak nie twierdzisz?
Napewno tak nie jest, mimo to Stalina i komunizm w kontekście historycznym nie ocenia się tak surowo jak Hitlera i nazizm, a oboje byli zbrodniarzami wartymi siebie samych...
No dobra - nie neguje, ze media klamia. Ale nie da sie ukryc, ze media s whói przydatne, a robienie z nich jakiegos wroga publicznego numer jeden wydaje mi sie byc troche nie na miejscu.
True, myśle że Chiefu trochę przesadza ;f Jeżeli media w czymś kłamią to bardziej chodzi po prostu o zwykłą tanią sensację (vide "Fakt", uwielbiam tą gazetę ;]) a nie o to że taka a taka wspiera taką i taką partie itd, i podburza nas na kogo głosować a na kogo nie, nie przesadzajmy zbytnio ;f
BTW, peace xD
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2007, 06:51:38 pm wysłana przez RadicalDreamer »

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
« Odpowiedź #25149 dnia: Sierpnia 11, 2007, 07:00:30 pm »
Wiedziałem, że jak Chief wróci, to się forum trochę rozrusza heh.
Byliśmy już na skraju przepaści ale teraz zrobiliśmy wielki krok na przód. ;]
(...)Poprostu ja nie mam czasu na granie w kilkudziestogodzinne gry po to żeby poznać fabułe jakąś lipnawą w której ziomu ratuje świat, a ja podczas tego ratowania świata biegam sobie mietkiem naciskam przycisk X i walcze z potworem, później oglądam film jak ten mietek główny bohater gada 30 minut z jego wybranką z czeg nie wynika nic ciekawego, później zaliczam każdą postać w lokacji i gadam z nią żeby dowiedzieć się na przykład że ładną mamy pogode, a nowa generacja konsol będzie mi oferowała to samo z tym że z lepszą grafiką... nie gry to już nie jest dla mnie główna rozrywka i nie mam czasu na kilkadziesiąt godzin grania podczas gdy o wiele epszą fabułe mogę mieć oglądając jakiś koreański film... teraz już mnie granie nie ara, jak mówiłem wcześniej przed konsolą chce się rozerwać, niepotrzebny do tego jest mi główny bohater stworzony z 40 milionów pixeli zamiast z 4...

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25150 dnia: Sierpnia 11, 2007, 08:01:48 pm »
Opieranie dlugich, o nastawieniu anty-jakimstam, postow na slowie "chyba" nie jest fajne. Naprawde nie jest. Rownie dobrze ja moge sobie pisac, ze Łybacka chyba byla dobrym ministrem, lewicowy rzad chyba nie mial zadnych wiekszych afer, a Krystyna chyba nie byla z gazowni. Oczywiscie obydwaj wiemy, ze to bzdury. Chyba.
Żeby użyć innego słowa, musiałbym przeprowadzić ogólnokrajowe referendum. Do oceny minister łybackiej nie potrzebujesz międzynarodowego referendum, wystarczy ocenić poczynione przez nią reformy.

A czemu nie? Jesli chce za cos skrytykowac Wszechpolakow, to co, dla rownowagi mam wspomniec jeszcze o jakichs czerwonych, lewackich, pro-komunistycznych shitach? For what, sie pytam.
Wolne i niezależne media zawzięcie wypominają wszechpolakom każdy gest 'rzymskiego pozdrowienia', wielka międzynarodowa, a nawet międzygalaktyczna afera gdy spali się swastykę (czy 'palenie flagi Polski' można uznać za wychwalanie państwa polskiego?), natomiast jakoś nigdy na serwisach internetowych czy w telewizji nikt nie zajmie się organizacjami wiecznie obecnymi na pochodach pierwszomajowych. Tego ustrojstwa jest wszędzie pełno, ale są wiecznie nieobecni. Wytresowani przez telewizje Polacy na dźwięk nazwy "Młodzież wszechpolska" od razu wyobrażają sobie Hitlerjugend, zaś jakieś Walczące Grupy Rewolucyjne czy inne Komunistyczne Partie Polski - choć sprzeczne z konstytucją, nie istnieją w świadomości ogółu.

Na każdym kroku podkreśla się, że Lenin  jest w porządku. Chciał dobrze, ale mu nie wyszło. Stalin niby tam wymordował podczas reform ekononicznych, ale co tam. W podręcznikach od historii - także tych akademickich, skrupulatnie podkreśla się dokonania nazistowskiego aparatu terroru. Wszyscy kojarzą Himmlera. Ale kim był Ławrientij Beria? Dzierżyński? Te nazwiska nikomu nic nie mówią. Na lekcjach historii pomija się Guevarę, Mao Zedonga i innych czerwonych byladków - zaś Franco czy Pinochet są potępiani, jako gloryfikatorzy nazizmu. Czego najlepszym dowodem są ludzie noszący czerwonych skurwysynów na koszulkach. Nigdy nie spotkałem się, aby ktoś miał Hitlera na torsie.
Ostatnio Fidel miał problemy ze zdrowiem. Pamiętasz może artykuły w wyborczej ówczesne?
Nonstop artykuły o obozach koncenracyjnych, a o łagrach, gułagu nikt nic nie pisze? Naprawdę muszę tak oczywiste rzeczy wymieniać, czy to nie jest widoczne gołym okiem?
Jakie jest podejście w mediach? Oglądałeś może spektakl teatru TV "Śmierć rotmistrza Pileckiego"? Jednego z największych katów systemu sądownictwa PRL - Hryckowiana -pokazano jako 'biednego i zastraszonego zołnierza'. W rzeczywistości zdrajca, były akowiec, szafował wyrokami śmierci jak mu się podobało. Typowy sprzedawczyk, jakich wśród komunistów pełno.
Dlaczego nazistów nazywa się "ultraprawicą/ skrajną prawicą"? Przecież to narodowy socjalizm. Odmiana zwykłego socjalizmu. Jakoś nie słyszałem, żeby Hitler był zwolennikiem Adama Smitha itp. 

A Tusk mial dziadka w Wehrmachcie. I co? I nic. To byly zupelnie inne czasy i deprecjonowanie Kwasniewskiego dlatego, ze wstapil do PZPR bynajmniej nie jest OK. Nie twierdze, ze zrobil dobrze, ale tez nie chce oceniac go dzis przez pryzmat tego faktu.
Tusk nie miał żadnego wpływu na losy swojego dziadka. Kwaśniewski samodzielnie decydował co będzie robił. Wtedy był gorliwym komunistą, wdrapał się na sam szczyt. Potem natychmiastowo przechrzcił się z komunizmu, na 'socjaldemokrację' i udawał wielkiego katolika. W ogóle cała lewica nagle się ochrzciła, jak na komendę.
Wiesz, Hans Frank też nagle się nawrócił, w Norymberdze. Może jednak niesłusznie go skazano na karę śmierci?

A gdzie tam! Wewnatrz-koalicyjna korupcja to przeciez pryszcz! ;/
Seks afera - przypadek zwykłej kurwy. Nikt nie zmuszał jej do dawania dupy
Taśmy Beger - Renata Beger chciała skorumpować ministra - urzędnika państwowego.
Coś jeszcze było? Lewandowska na plaży z Łyżwińskim? Blida strzeliła samobója?
Afera gruntowa jest zbyt świeża i zbyt niejasna abym mógł ją komentować.

To jest właściwie temat na odrębny post. Przypomnę taki epizod. Czas składania oświadczeń lustracyjnych upływał 15 maja. Adam Michnik ogłosił, że ósmego maja odchodzi z posady red.nacz. GW, Walter i Wejcher z TVN odeszli z rady nadzorczej stacji, podobnie zresztą z Solorzem. Warto by także bliżej przyjrzeć się historii tychże stacji i tychże panów.
Czytałeś może tekst B. Kittla o tym jak pisze się artykuły w rzeczypospolitej? Pamiętasz może antylustracyjne artykuły niejakiego Maleszki w GW, który potem okazał się TW Ketmanem, mordercą Pyjasa? Pamiętasz milczenie w sprawie mgr Rolexandra w Charkowie?
Jeśli wierzysz, że media są 'wolne i obiektywne', służą po to aby cię dobrze informować oraz patrzeć na ręcę wszystkim politykom...

Hitler tez byl. I jakos nie palam do niego sympatią.
Giertych jest cały czas pod ostrzałem, za swoje poglądy. Mógłby je zmienić, wstąpić do PO i siedzieć cicho - wtedy miałby zapewnione miejsce w parlamencie.
Hitler mógł głosić co chciał - mając pod ręką SA, SS i zagwarantowane poparcie w parlamencie .
Zresztą, Adolf mówił, to co chciał słyszeć ówczesny naród niemiecki. To jest tajemnica jego sukcesu. Giertych z pewnością nie jest populistą.

A co, maja go chwalic?
Ta krytyka przypomina czasem narzekanie starej panny. Każdy pomysł, na który wpadnie Giertych jest zły i nawet się ich nie rozważa.

Napewno tak nie jest, mimo to Stalina i komunizm w kontekście historycznym nie ocenia się tak surowo jak Hitlera i nazizm, a oboje byli zbrodniarzami wartymi siebie samych...
Stalin jest niewiarygodnie większym zbrodniarzem niż hitler, a komunizm to ideologia która doprowadziła nawet wielkie kultury świata - jak Chiny, do całkowitego upadku. Mimo to pozwala się na istnienie stron gloryfikujących dziadzie Stalina czy Guevarę, zaś taki Redwatch jest ścigany przez prokuraturę krajową oraz wszystkie stacje telewizyjne.

a nie o to że taka a taka wspiera taką i taką partie itd, i podburza nas na kogo głosować a na kogo nie, nie przesadzajmy zbytnio ;f
Media to wielka kasa i rząd dusz. Jedyne źródło informacji na temat świata większosci obywateli. Wyjątkowo łakomy kąsek dla tych, co chcą zdobyć władzę.
Zresztą, oni już zadbają o to, abyśmy odpowiednio myśleli. Mają w rękach edukację, prasę oraz telewizję. W stanach i w niemczech już niedługo położą swoje łapska na internecie - pod pretekstem walki z piractwem czy pedofilią.

Przykład tego, jak media kreują nasz sposób myślenia o pewnych politykach. Wspomniana powyżej sprawa "dziadka tuska". http://hotnews.pl/artpolska-604.html
Przypominam - Kurski powiedział, że dziadek Tuska służył w Wehrmachcie(w jakimś gdańskim dzienniku). Ogólnokrajowe media podchwyciły tą wypowiedź, nagłośniły i rozdmuchały.Prezydent  Tusk, historyk, 'człowiek z zasadami' powiedział, że Kurski kłamie. Rozpętała się telewizyjno-prasowa nagonka na Kurskiego, że to kłamca i bydle.
Nagle ktoś po prostu zadzwonił do archiwum BW i okazało się, że jednak był. Ale Kurskiego dalej się obwinia, za to rzekome kłamstwo, zaś Donald nigdy nie przeprosił. Przedstawionego na stronie materiału nie wyemitowano. TVN wydał oświadczenie, że nie ma sensu już rozstrząsać tej sprawy. Świetnie, zawsze tak dociekliwi i 'obiektywni'. Wszak TVN= "Cała prawda całą dobę".
Szkoda tylko, że to taka sama 'prawda', jak ta sowiecka Правда.

I na koniec, jeszcze jedno
Wewnatrz-koalicyjna korupcja to przeciez pryszcz! ;/
Powiedz mi, o co chodziło w Aferze Rywina? Spróbuj to zrobić bez zaglądania w google.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2007, 08:17:29 pm wysłana przez Chief Roberts »

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25151 dnia: Sierpnia 11, 2007, 08:36:52 pm »
Jeszcze raz na temat stosunku do nazizmu i komunizmu.

http://serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,4118926.html

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #25152 dnia: Sierpnia 11, 2007, 09:06:19 pm »
Stalin jest niewiarygodnie większym zbrodniarzem niż hitler, a komunizm to ideologia która doprowadziła nawet wielkie kultury świata - jak Chiny, do całkowitego upadku.
Z rozkazu Stalina zginęło więcej ludzi niż z Hitlera (głównie przedstawicieli własnego narodu), ale to Hitler wywołał wojnę która po wszystkich stronach konfliktu przyniosła ogrom ofiar, no akurat najwięcej rosjan. Stalin miał więcej czasu na swoje "działania" niż Hitler i w przeciwieństwie do niego nie został nigdy powstrzymany. Pamiętajmy też że to Lenin stworzył komunizm a nie Stalin. Z tym że Stalin był "niewiarygodnie mniejszym zbrodniarzem" mimo wszystko polemizowałbym, ale o stosunku szkodliwości nazizmu i komuznizmu masz rację, komunzizm przetrwał a nazizm nie (raczej w formie "undergroundowej") i stało się jak sie stało. 
Mimo to pozwala się na istnienie stron gloryfikujących dziadzie Stalina czy Guevarę, zaś taki Redwatch jest ścigany przez prokuraturę krajową oraz wszystkie stacje telewizyjne.
Powiedziałbym że to wina zakłamywanej historii. Stalin swoje zbrodnie popełniał bardziej w ukryciu niż Hitler, a i przedstawia sie go często jako wyzwoliciela Europy od nazizmu i Hitlera. Najbardziej dołuje zakłamywanie historii względem Polski, o naszych rzekomych sojusznikach, jak zostaliśmy zdradzeni przez Wielką Brytanię, USA i Francję, najpierw w momencie wybuchu wojny, o Katyniu, powstaniu warszawskim, potem po jej zakończeniu gdy doszło do podziału granic. Mało się jakoś o tym wspomina za granicą bo ta prawda jest "niewygodna".
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2007, 09:07:25 pm wysłana przez RadicalDreamer »

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25153 dnia: Sierpnia 11, 2007, 09:15:14 pm »
Z rozkazu Stalina zginęło więcej ludzi niż z Hitlera (głównie przedstawicieli własnego narodu), ale to Hitler wywołał wojnę która po wszystkich stronach konfliktu przyniosła ogrom ofiar, no akurat najwięcej rosjan. Stalin miał więcej czasu na swoje "działania" niż Hitler i w przeciwieństwie do niego nie został nigdy powstrzymany. Pamiętajmy też że to Lenin stworzył komunizm a nie Stalin. Z tym że Stalin był "niewiarygodnie mniejszym zbrodniarzem" mimo wszystko polemizowałbym, ale o stosunku szkodliwości nazizmu i komuznizmu masz rację, komunzizm przetrwał a nazizm nie (raczej w formie "undergroundowej") i stało się jak sie stało.
Komuniści walczyli o władze nad światem w nieco inny sposób. Lokalne komórki międzynarodówki i partie komunistyczne posługiwały się tym samym schematem jak rosyjscy bolszewicy. W niektórych krajach się to nie udawało - następował skuteczny opór - w wyniku czego wybuchła np. wojna z bolszewikami w roku 1920. "cud nad wisłą', jak się słusznie mówi, uratował Europę przed falą komunizmu. Europę, wyniszczoną po wojnie.
Najbardziej dołuje zakłamywanie historii względem Polski, o naszych rzekomych sojusznikach, jak zostaliśmy zdradzeni przez Wielką Brytanię, USA i Francję, najpierw w momencie wybuchu wojny, o Katyniu, powstaniu warszawskim, potem po jej zakończeniu gdy doszło do podziału granic. Mało się jakoś o tym wspomina za granicą bo ta prawda jest "niewygodna".
Nie chcę się rozpisywać. Wystarczy że ci sojusznicy zabili gen. Sikorskiego i co chwila utajniają akta dotyczące jego śmierci.
Mnie też dołuje Norymberga - już nie chodzi o to że większość nazistów wyszła po kilku latach z pierdla. Rosjanie nigdy nie zostali ukarani za swoje zbrodnie. Do tego dostali w prezencie kilka krajów.
A zastanawia mnie fakt istnienia "mapy gromberga" - kto jest ciekawy niech poszpera w google. Powiem tylko, że ta mapa pochodzi z roku 1941 i zawiera prawie dokładnie taki sam porządek, jaki nastąpił po wojnie. A stworzona jest jeszcze przed przystąpieniem USA do wojny.
no akurat najwięcej Rosjan.
Może dlatego, że rosyjska armia umierała z głodu. Mnóstwo żołnierzy przykładnie rozstrzelano dla zastraszenia. Rosyjscy żołnierze nie byli praktycznie wyszkoleni, żałośnie uzbrojeni (lub wcale uzbrojeni). Mnóstwo można wymieniać. Jak to mówił Stalin 'śmierć jednostki to tragedia - śmierć miliona - statystyka'. Dla niego życie jego własnego syna nie znaczyło zbyt wiele. Po samobójczej śmierci swojej żony powiedział "zachowała się jak wróg". I tak dalej.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2007, 09:18:14 pm wysłana przez Chief Roberts »

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #25154 dnia: Sierpnia 11, 2007, 09:47:36 pm »
Nie mam czasu sie dluzej rozpisywac, bo za chwile gra Real, wiec tylko jedno, krotkie pytanko.
Nie chcę się rozpisywać. Wystarczy że ci sojusznicy zabili gen. Sikorskiego i co chwila utajniają akta dotyczące jego śmierci.
Moze mi sie cos pomylilo, ale czy on przypadkiem nie zginal w katastrofie lotniczej nad Gibraltarem, czy cos w ten desen?

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25155 dnia: Sierpnia 11, 2007, 09:54:42 pm »
Moze mi sie cos pomylilo, ale czy on przypadkiem nie zginal w katastrofie lotniczej nad Gibraltarem, czy cos w ten desen?
Jak określisz katastrofę wskutek sabotażu?

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #25156 dnia: Sierpnia 11, 2007, 10:26:59 pm »
Rosjanie nigdy nie zostali ukarani za swoje zbrodnie. Do tego dostali w prezencie kilka krajów.
A to dlatego że Stalin grał ostro z Rooseveltem i Churchillem, był twardy (mówiąc kolokwialnie bezczelny) w rokowaniach a owi panowie bali angażować się z nim w konflikt. W czasie wojny wiedzieli jakim jest znaczącym sojusznikiem i że to na jego barkach spoczywa cały ciężar walk z Niemcami i nie chcieli tego utracić, a po zakończeniu wojny woleli nie ryzykować z nim konfliktu dlatego dali mu na pożarcie kilka krajów, w tym Polskę...Zrobili to głównie w swoim interesie i jeśli chodzi o ich stosunek do nas to dobre jest przysłowie "prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie"...
Może dlatego, że rosyjska armia umierała z głodu. Mnóstwo żołnierzy przykładnie rozstrzelano dla zastraszenia. Rosyjscy żołnierze nie byli praktycznie wyszkoleni, żałośnie uzbrojeni (lub wcale uzbrojeni). Mnóstwo można wymieniać. Jak to mówił Stalin 'śmierć jednostki to tragedia - śmierć miliona - statystyka'. Dla niego życie jego własnego syna nie znaczyło zbyt wiele. Po samobójczej śmierci swojej żony powiedział "zachowała się jak wróg". I tak dalej.
Głównie dlatego że na barkach Rosjan spoczywał największy ciężar walk. To co było na froncie zachodnim gdzie walczyli alianci było niczym w porównaniu z tym co działo się na wschodzie, nie wiem czy się dobrze orientuje ale stosunek rozmieszczenia sił niemieckich wynosił około 30% na zachodzie, do 70% na wschodzie (przynajmniej po inwazji w Normandii). Rosjanie byli słabo wyszkoleni i uzbrojeni głównie na początku, dowództwo rosyjskie też było wtedy godne pożałowania (wcześniejsza czystka Stalina wśród kadry oficerskiej zrobiła swoje). Dopiero później sytuacja żołnierzy rosyjskich poprawiła się, dostali lepszych dowódców, uzbrojenie (czołgi T34 np.) i przejęli część taktyki stosowanej przez Niemców. Fakt że dla Stalina ludzkie życie w ogóle się nie liczyło też miał znaczenie, w bitwach ważne było tylko zwycięstwo a nie liczba ofiar...
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2007, 12:27:50 am wysłana przez RadicalDreamer »

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #25157 dnia: Sierpnia 11, 2007, 10:42:00 pm »
A ja mam do was takie zapytanie...

Czy nie lepiej założyć osobny temat na takie pogaduszki? Szkoda by potem tak 'wartościowe' posty zginęły w gąszczu bezsensownych postów typu "whoa, zjadłem na śniadanie pączka" albo coś w ten deseń... Ja osobiście mocno popieram ten pomysł...

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #25158 dnia: Sierpnia 11, 2007, 10:43:24 pm »
Nie chcę pisać na temat, na którym się zupełnie nie znam, chciałem tylko dodać coś w sprawie tego nazizmu i komunizmu.

Stalin jest niewiarygodnie większym zbrodniarzem niż hitler, a komunizm to ideologia która doprowadziła nawet wielkie kultury świata - jak Chiny, do całkowitego upadku.

Z tym się muszę zgodzić. Hitler wymordował żydów, chciał zdominować świat, wywołał wojnę (każdemu się może zdarzyć heh). Jednakże WW2 nie miała nawet w przybliżeniu tak niszczycielskich skutków jak ekspansja komunizmu po świecie. WWII to już daleka przeszłość, conajmniej 3 pokolenia urodziły się po wojnie. Komunizm teoretycznie upada, praktycznie jednak ciągle jest w głowach ludzi, którzy spędzili w nim większość swojego życia. Nie tylko miliony ludzi zginęły z rąk komunistycznych fanatyków, jak Stalin, Che, Fidel, Mao, czy ten żółtek z korei północnej (Kim-Ir Sen? dobrze pamiętam? Czy to jego ojciec był? Zresztą, who cares). Nie trzeba jednak daleko szukać, żeby destruktywne skutki komunizmu znaleźć, w końcu żyjemy w państwie post-komunistycznym i żądzą nami post-komuniści (zmieniają się partie, ale ciągle to ludzie z "okrągłego stołu" są gdzieś wysoko, a ich czas już dawno powinien przeminąć). Mój ojciec (rocznik '50) mówił mi parę razy, że póki wszyscy politycy, którzy w komunizmie żyli nie wymrą, ten kraj nie będzie normalny. Wydaje mi się, że chyba wymrzeć też będzie musiała część tych, którzy się urodzili po 80ym roku, bo w końcu jak w takim kraju wychować można normalnych polityków.

Nie będę oceniał żadnej partii, bo nie znam się na polityce zupełnie, miesza mi się to wszystko, jak zaczynam tych wszystkich dziadów w garniakach słuchać. Na następnych wyborach będę głosował na partię, w której jest najwięcej osób młodych, najlepiej takich przed 30ką. Wtedy przynajmniej będę mógł mieć nadzieję na to, że będą chcieli kierować tym krajem normalnie.

BTW. Nauczaj Chief!! Rasowy z ciebie podżegacz, jeszcze trochę i ludzie z SZ wyjdą z domów, chwycą pochodnie i widły i ruszą na Wiejską czynić rewolucję.

"On natchniony i młody był, ich nie policzyłby nikt. On im dodawał pieśnią sił, śpiewał, że blisko już świt. Świec tysiące palili mu, z nad głów unosił się dym. Śpiewał, że czas, by runął mur , oni śpiewali wraz z nim."

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25159 dnia: Sierpnia 11, 2007, 10:43:43 pm »
Niom. Tylko jak to się ma do tego
Jeśli ta mapa jest prawdziwa, to cała dotychczasowo nam wpajana historia jest gówno warta. A wiadomo kto pisze historię :)

Tak już może odchodząc od tematu historyczno-politycznego:

http://www.lovecalculator.com/love.php?name1=Chief+Roberts&name2=Squarezone
:F :F :F

Dobra, jak wysyłałem, nie widziałem waszych wypowiedzi
Hitler wymordował żydów,
Hitler mordował, nie tylko Żydów. Jednak cała historia IIWŚ sprowadza się niemalże do jednego. Mordowania Żydów przez Hitlera. Co chwila zmienia się także łączna liczba zabitych Żydów - maleje. Historycy którzy obliczają ją na liczbę mniejszą od "oficjalnie przyjętej- therefore jedynie słusznej i prawdziwej" liczby, są uznawani za antysemitów i, jak David Irving, wypraszani z polskich targów. Tak wygląda tolerancja. Ja w imię tej skrzywionej tolerancji także jestem antysemitą, bo nie przyjmuję z góry oficjalnej historii jako prawdy objawionej.
Czy wiecie że Żydzi otrzymali od Niemców łącznie ponad sto miliardów dolarów odszkodowania za II Wojnę i teraz domagają się od Polski około sześcdziesięciu miliardów? Na "Holokauście" zbijają niezły interes. Pewien publicysta - Stanisław Michalkiewicz - który odważył się o tym powiedzieć, został nazwany wielkim antysemitą negującym holocaust.
Dlaczego za negowanie istnienia układu słonecznego i teorii kopernika (są takie organizacje!) nie dostaje się w większości krajów kary więzienia, a za negowanie holocaustu (czyt. podawanie mniejszej liczby zabitych Żydów niż oficjalna) grozi wieloletnie więzienie?

Na Polaków można pluć. Zarzucać im nieprawdziwe mordy. Ktokolwiek jednak powie chociaż niesmaczny żart na temat Żydów - jest od razu uznawany za hitlerowca. To także element tresury przez telewizję.
Ona szkoli nas, abyśmy odpowiednio reagowali na "Żydów", "teorie spiskowe" itp.

Jaką reakcję w was wzbudza "zwolennik teorii spiskowej"? Pewnie jakiś wariat, co nie?

Wydaje mi się, że chyba wymrzeć też będzie musiała część tych, którzy się urodzili po 80ym roku, bo w końcu jak w takim kraju wychować można normalnych polityków.
Niestety, też tak uważam.
jak zaczynam tych wszystkich dziadów w garniakach słuchać
Sam zobacz, że słychać tylko niektórych. Słyszałeś o wspomnianej przeze mnie powyżej Canabbi? TO partia warta uwagi. Osobiście wolę UPR, on ma większe poparcię (ale i tak za małe). Mogliby się połączyć..

Na następnych wyborach będę głosował na partię, w której jest najwięcej osób młodych, najlepiej takich przed 30ką.
Najmłodsi w stylu dr drzewologii Wojtek Olejniczak :D Takimi ludzmi zapełnione są partie komunisty... znaczy socjaldemokratyczne :-) PAtrzcie, już nie ma złych socjalistów- są dobrzy - socjaldemokraci!
Ja będę głosował na partie liberiariańskie, chociaż wiem, że w Polsce liberalizm kojarzy się ze złodziejstwem. A za komuny było lepiej.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2007, 11:01:43 pm wysłana przez Chief Roberts »