Większość go nie lubiła, no ale nikt mu raczej śmierci nie życzył. Był jaki był, a o zmarłych po prostu nie mówi się źle, bo to nie przystoi.
Większosć nie lubiła prezydenta, a postawiliście sobie pytanie dlaczego?
Po pierwsze żaden poprzedni prezydent nie był lubiany. Każdego oczernialiśmy... Wałęsa - prosty człowiek ze słynnym "Nie chcem, ale muszem". Śmialiśmy się z niego. Kwaśniewski i jego tropikalna choroba z Filipin, którą wszyscy kojarzyliśmy z kacem.
Odpowiedzialni za takie przedstawianie tych osobistości są media. To oni wykreowali wizerunki, którymi głupi polski naród później się kierował. Sam tak robiłem i teraz biję się w pierś.
Siergiej napisał, że pochowanie prezydenta Kaczyńskiego na Wawelu to przesada. Dlaczego? Ja jestem za tym, aby każdy zmarły prezydent był chowany na Wawelu. Niech są chowani w jednym miejscu, abyśmy nie musieli jeździć po całym kraju, aby odwiedzić każdy grób.
Jestem zły na siebie i na Polaków, że nie znaliśmy tak na prawdę prezydenta, jego żony oraz pozostałych posłów, którzy zginęli. Szedłem jak głupek za ludem i głosowałem na tych, na których głosuje większość, na których głosowali znajomi czy rodzina. Teraz dopiero dotarło do mnie, że trzeba poznać tych ludzi zanim odda się na nich głos. Większość Polaków wybrała Kaczyńskiego. Był naszym prezydentem, więc szanujmy go chociaż po śmierci.