Ostatnio też gram w FM3 i to świetna gra, już chyba pokochałem wanzery przez nią na dobre. ;]
Moimi ulubionymi postaciami są Ryogo, Li. Ryogo za swój luz a Li w sumie mało mówi ale jak coś powie to nie bez sensu i nie byle co.
U mnie w druzynie zawsze jest Kazuki ze swoim kastetem w jednej i shotgunem w drugiej łapie. Większość gry w sumie siedzi w wanzerze którego zmontowałem gdzieś na Taipeju jeszcze. ;] Mianowicie body ma Zenisleva, ręce i nogi Tiandonga 3.
Raczej bez tarczy chodzi ale czasem mozna dojść do wniosku, że by się przydała, zwłaszcza, że zawsze idzie na pierwszej linii. W skillach zawsze ma Avoid 80 bo to bardzo przydatny skill dlatego, że w grze shotgunów i machinegunów wroga jest dużo. Do tego jeszcze albo Dbl Assault albo RofupIII, lub 3 Eject punche jeśli zachodzi taka potrzeba. ;]
Druga w drużynie jest Ryogo w swoim świetnym wanzerze. W jednej łapie trzyma Machineguna a w drugiej tarcza. Wanzer wygląda tak: body Zenislev, R arm Wude 3 z tarczą w łapie, L arm Hoshun Mk112 (wcześniej Shunwang 1, Shangdi 1, ewentualnie Tieqi 4 lub Rekson M4F wcześniej ale ogólnie polecam arm Shunwanga 1), Leg Qibing 0 (albo Zenislev). Ogólnie to świetnie dopasowana konstrukcja i dzięki niej niejedną walkę wygrałem lub nie miałem problemów w większości innych walk. Ryogo zawsze ma wytrenowany Machinegun na bardzo wysoki poziom i wtedy, że tak powiem w niektórych walkach sam by sobie poradził. ;] A i skille to Avoid 80 i Rofup III co świetnie wpływa równoczesnie na dłuższą wytrzymałość wanzera na polu bitwy i jego siłę ataku.
Trzeci jest Li w podobnym wanzerze co Ryogo. Nogi i body są Zenisleva; R arm Wude 3 z tarczą ; L arm Shangdi 1 z machinegunem. Wcześniej kombinowałem z wanzerami na 4 nogi ale stwierdziłem że nogi Zenisleva czy Qibing 0 są świetne do machinegunów więc po co sobie ograniczać ruchy, tak sobie można wskakiwać na większe bydynki a i więcej hp też mają. ;] Skille te same co Ryogo i jak na razie to się sprawdza wzorowo.
Czwarta osoba w drużynie to hmm Emma, Zawsze ma Wyrzytnie rakiet na ramieniu i machineguna w łapie jakby ktoś się ośmielił podejść. ;] Oczywiscie tarczę dla wanzerów z wyrzutniami rakiet uważam za niezbedną. Złozenie bardzo dobrego wanzera żeby mieć ten cały ekqipunek co wyżej to troche trudniejsza robota no ale zawsze coś da się skręcić. I u mnie róznie to bywało sporą część gry przesiedziałą Emma w Genie z conajwyżej jedną łapą zmienioną. No ale jedną z lepszych możliwych konfiguracji jest: body Whisk lub Mingtian; L arm Shunwang 1 z machinegunem i wyrzutnią na ramieniu; R arm Wude 3 (lub Tiandong 3 czy Lenghe 1 wszystkie są podobne różnią się tylko Acc. Upgradem a Wude 3 ma najlepszy) z tarczą. Można założyć wyrzutnie na łapę z tarczą zależy czy ktoś osłania się nią za każdym razem bo jak tak to ona może szybko paść chyba, że tarcza odbiera dużą część uderzenia wtedy łapa może wytrzymać dłużej niż nieatakowana. No i Legs do kompletu to Genie. Do kompletu polecam backpack BPT3MAX aby móc unieść spokojnie broń.
Na wcześniejsze podboje polecam komplet: Body Mingtian lub Whisk; L arm Shunwang 1; R arm Wude 3; Leg Getty/Shunwang 1 i jak tylko będą dostępne to nogi Vinedrai koniecznie. ;] Backpack Placid lub o takim samym działaniu. Do tego broń Huida 3, Hvy. Shield i Zhiniao 50 na ramię albo po prostu to co tam najlepszego macie. ;]
W drużynie mam rózne składy bardzo więc mam zawsze przygotowany wanzer Honshun Mk112 dla Yun. Z tą różnicą, że łapa w której ma tarczę jest od Wude 3. Po co miała się marnować jak mogłem wstawić ją dla Ryogo nie ? ;] Jako broń ma Beama, eh więc o kontratakowaniu mozna pomażyć. ;] Został jeszcze spory zapas udźwigu, chyba 135. Więc myślę co by wanzera nie rozebrać na częsci pierwsze i dzięki temu poskręcać jakichś kilka fajnych kompletów. Albo pomyślę nad czymś z dwoma shotgunami , machinegunami albo Rifle'ami. O to jest myśl, żeby dwa rifle wstawić hehe. ;]
Mam jeszcze Wanzera dla Marcusa identycznego jak u Kazukiego, Dennis ma coś takiego jak Li tylko że trzyma rifle w łapie. A Linny ma na razie zmodyfikowanego Foura M12A, jeszcze nie zabrałem się za niego ale coś wykombinuję, żeby było dobre do opcji shotgun, tarcza, missile.
Ogólnie rzecz biorąc należy składać wanzery zaczynajac od kupna backpacka z Additional power potem zastanowić się jaką ma mieć broń a potem dobrać części, nic trudnego.
Program dekompresujacy nazywa sie "Jahan Q". Kosztuje 500, a adres to: DaHanZong\Corporation\TTSOFT
Nie pamietam tylko po ktorej misji sie uaktywnia.
Chyba w Nanjing koleś w barze nam dawał link albo to było gdzieś w tym momencie gry. Ale to i tak nikogo już nie obchodzi. ;]
Btw. Body Zenisleva często używam bo jest po prostu bardzo dobre ;]