Autor Wątek: Front Mission 3  (Przeczytany 14047 razy)

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Front Mission 3
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 05, 2004, 08:54:49 pm »
heh...ja zawsze miałem tak...Kazuki shotgun + tarcza, Ryogo machine gun + tarcza, Emma/Alisa kastet + tarcza i rakiety na ramieniu, Dennis/Moneymaker flame + tarcza...postacie moga sie zmieniac, ale bron przeważnie mam taka jak napisałem...dla mnie dream team...rządzi ROF UP III  z "zapalniczki" :lol:

Offline sebi296

• Adventurer
  • *
    • http://
Front Mission 3
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 06, 2004, 04:04:05 pm »
game play widzę ze masz dobre gusta jeśli chodzi o skille i broń a wyrzutnik granatów to potężna broń tylko że ja lubie sie bawić a nie zaraz niszczyć przeciwników. zna może ktoś jakieś dobre stronki o fm3 :w00t:  
kupię gre front mision 2

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Front Mission 3
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 06, 2004, 08:04:45 pm »
znam jedną FANsite:
www.frontmission.org
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Front Mission 3
« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 10, 2004, 10:43:32 am »
Ok ja zagłosowałem na Liu. Nie wiem czemu ale jest on moją ulubioną postacią w całej grze i w Scenariuszu Emmy aż żal mi go zabijać... :( (dlatego wolę scenariusz Alisy.
Mój dreamteam to zawsze pierwsze cztery postacie z brzegu (te główne ;) ) . Kazuki u mnie ZAWSZE ma w lewej ręce Shotguna a w prawej kastet, Ryogo ZAWSZE ma machinegun w lewej i kastet w prawej, Emma/Alisa ZAWSZE mają wyrzutnię rakiet i jak się uda to daję jej shotguna a Dennis/Liu ZAWSZE mają snajperkę i jak się da to jeszcze coś mu daję. Tarczy wogóle nie używam (chyba że do wyuczenia Skilla).
ROF UP III jest świetny (ale ja wolę z Shotguna i  z Machineguna), a najlepiej jak wejdzie w combo z Dbl Shotem (to co pozwala zaatakowac z obu rak).

BTW. Udało mi się kiedyś z neta (tego growego) ściagnąć plik kontrolny do MIDASa. Czy ktoś wie do czego on służy ??
Wczoraj dostałem PSO(nówkę) i chcę dać z niej laser do PSX'a(żeby nie przerabiać PSO i mieć wejście pod Action Replay'a. Co ?? Używam go tylko do oglądania filmików ! Chyba, ze znajdę jakis śmieszny kod...) i wkońcu wrócę do tej wspaniałej gierki jaką jest Front Mission 3 (170 godzin grania...)
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Ard

• Wanderer
Front Mission 3
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 10, 2004, 12:50:29 pm »
ciekawe...nie uzywasz tarczy Solidus...a co z backpackiem??...leczysz sie w czasie walki??

Offline Red13Shini

• Adventurer
  • *
Front Mission 3
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 12, 2004, 07:29:15 pm »
Ja zawsze mialem na zbyciu cos by niezle uderzyc (jak byl kontraatak wolalem sie na piaczy bic niz strzelac - czasem sie trafi ze i uderze i strzele :P) a w drugiej rece mialem naturalnie albo jakoms strzelbe albo karabin na ramieniu wyzutnie (ciezko domontowac bo z waga som problemy zawsze =_=' )

Gry niestety niepszeszlem calej - ale mam sejwy i ja dokoncze a co do teamu to niepamietam powiem tyle ze zawsze Ci sami ^^'

Gra jest wypasna , pozdrawiam
:D:D:D:D

Offline Ard

• Wanderer
Front Mission 3
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 18, 2004, 11:13:32 am »
jak w zyciu tak i we FM 3 stawiałem na dobry zespól...druzyna zroznicowana pod wzgledem obrony i ataku jest w stanie zniszczyc wszystko co stanie jej na drodze

ROF UP III jest świetny (ale ja wolę z Shotguna i z Machineguna),

ale pod jakim wzgledem bardziej ci sie podoba Solidus ??...wyglad ??...bo na pewno nie moc :D
« Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2004, 11:14:23 am wysłana przez ARD »

Offline GamePlay

• General
Front Mission 3
« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 24, 2004, 01:59:03 pm »
Nie wiecie co powoduje ROFUP?
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Front Mission 3
« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 24, 2004, 02:09:17 pm »
To jest chyba wystrzał pocisków razy 1,5 chyba....

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Solidus

• SuperMod
Front Mission 3
« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 24, 2004, 03:47:38 pm »
ROFUP I = 1.2x więcej pocisków
ROFUP II = 1.5x więcej pocisków
ROFUP III = 2x więcej pocisków.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Ard

• Wanderer
Front Mission 3
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 28, 2004, 01:47:01 pm »
Nie wiecie co powoduje ROFUP

wiemy...mowimy tylko o broni ktora wykonuje sie tego skilla...dla mnie rzadzi Flame T...

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Front Mission 3
« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 28, 2004, 10:41:55 pm »
hoho zamiar mam rozpocząć FM jeszcze raz :P tylko sem skończem harvest Moona :D
]

Offline Solidus

• SuperMod
Front Mission 3
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 28, 2004, 11:09:35 pm »
wiemy...mowimy tylko o broni ktora wykonuje sie tego skilla...dla mnie rzadzi Flame T...
Fajnie wygląda Dbl Shot I z Flamethrowera.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Mastif

• Soldier
Front Mission 3
« Odpowiedź #33 dnia: Listopada 09, 2004, 06:40:49 pm »
heh...ja zawsze miałem tak...Kazuki shotgun + tarcza, Ryogo machine gun + tarcza, Emma/Alisa kastet + tarcza i rakiety na ramieniu, Dennis/Moneymaker flame + tarcza...
No to ja robie identico z jedna mala roznica =] Dennis'em zostaje przy Rifle, a w pozniejszej fazie gry daje Beam'a  ;)
« Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2004, 06:41:16 pm wysłana przez Mastif »
When a person wants to protect something or somebody precious to him... He can be truly strong.

Actually posting as Uchiha Shin

Offline DragonHanter

• Soldier
Front Mission 3
« Odpowiedź #34 dnia: Listopada 11, 2004, 05:06:32 pm »
Ja wlasnie gram w scenariusz Alisy (Emmy przeszedlem) i muj ulubiony sklad to
scenariusz Alisy=Kazuki(2 szoty) , Ryogo (Maszyówa i tarcza) , Alisa (Rakiety , kastet i tarcza) i Micho bo narazie niemam nikogo lepszego(szot i kastet)
a w  Emmy=Kazuki(to samo) Emma(to co Alisa) Ryogo(to samo) i Yun [manymaker] (2 szoty)

Moje ulubione skilsy to Dbl szot I i II Rofup III szild atack III i salwo

Jak by ktos chcial to mam kartke na której pisze jakie skile ma dana czesc Mecha
gdyby ktos nie pamiental jakim robotem robil skila to piszcie

dragonhanter2005@tlen.pl  
No bigining and no end to the darknes of time!!!!!

Offline GamePlay

• General
Front Mission 3
« Odpowiedź #35 dnia: Listopada 11, 2004, 06:55:55 pm »
Jak by ktos chcial to mam kartke na której pisze jakie skile ma dana czesc Mecha
gdyby ktos nie pamiental jakim robotem robil skila to piszcie

dragonhanter2005@tlen.pl
są one tutaj
wystarczy tylko poszukać.

Offline DragonHanter

• Soldier
Front Mission 3
« Odpowiedź #36 dnia: Listopada 15, 2004, 12:34:06 pm »
kumpel mowił mi że w Fm z neta ściąga się najlepszy trening może wiecie z jakie strony
acha ściągnełem jakiś ale pisze że jest skompresowany wiecie gdzie można znaleść program dekompresujący z gury dziękuje
No bigining and no end to the darknes of time!!!!!

Offline Mastif

• Soldier
Front Mission 3
« Odpowiedź #37 dnia: Listopada 15, 2004, 04:08:59 pm »
Program dekompresujacy nazywa sie "Jahan Q". Kosztuje 500, a adres to: DaHanZong\Corporation\TTSOFT
Nie pamietam tylko po ktorej misji sie uaktywnia.
When a person wants to protect something or somebody precious to him... He can be truly strong.

Actually posting as Uchiha Shin

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
Front Mission 3
« Odpowiedź #38 dnia: Listopada 20, 2006, 01:19:04 am »
Ostatnio też gram w FM3 i to świetna gra, już chyba pokochałem wanzery przez nią na dobre. ;]
Moimi ulubionymi postaciami są Ryogo, Li. Ryogo za swój luz a Li w sumie mało mówi ale jak coś powie to nie bez sensu i nie byle co.
U mnie w druzynie zawsze jest Kazuki ze swoim kastetem w jednej i shotgunem w drugiej łapie. Większość gry w sumie siedzi w wanzerze którego zmontowałem gdzieś na Taipeju jeszcze. ;] Mianowicie body ma Zenisleva, ręce i nogi Tiandonga 3.
Raczej bez tarczy chodzi ale czasem mozna dojść do wniosku, że by się przydała, zwłaszcza, że zawsze idzie na pierwszej linii. W skillach zawsze ma Avoid 80 bo to bardzo przydatny skill dlatego, że w grze shotgunów i machinegunów wroga jest dużo. Do tego jeszcze albo Dbl Assault albo RofupIII, lub 3 Eject punche jeśli zachodzi taka potrzeba. ;]
Druga w drużynie jest Ryogo w swoim świetnym wanzerze. W jednej łapie trzyma Machineguna a w drugiej tarcza. Wanzer wygląda tak: body Zenislev, R arm Wude 3 z tarczą w łapie, L arm Hoshun Mk112 (wcześniej Shunwang 1, Shangdi 1, ewentualnie Tieqi 4 lub Rekson M4F wcześniej ale ogólnie polecam arm Shunwanga 1), Leg Qibing 0 (albo Zenislev). Ogólnie to świetnie dopasowana konstrukcja i dzięki niej niejedną walkę wygrałem lub nie miałem problemów w większości innych walk. Ryogo zawsze ma wytrenowany Machinegun na bardzo wysoki poziom i wtedy, że tak powiem w niektórych walkach sam by sobie poradził. ;] A i skille to Avoid 80 i Rofup III co świetnie wpływa równoczesnie na dłuższą wytrzymałość wanzera na polu bitwy i jego siłę ataku.
Trzeci jest  Li w podobnym wanzerze co Ryogo. Nogi i body są Zenisleva; R arm Wude 3 z tarczą ; L arm Shangdi 1 z machinegunem. Wcześniej kombinowałem z wanzerami na 4 nogi ale stwierdziłem że nogi Zenisleva czy Qibing 0 są świetne do machinegunów więc po co sobie ograniczać ruchy, tak sobie można wskakiwać na większe bydynki a i więcej hp też mają. ;] Skille te same co Ryogo i jak na razie to się sprawdza wzorowo.
Czwarta osoba w drużynie to hmm Emma, Zawsze ma Wyrzytnie rakiet na ramieniu i machineguna w łapie jakby ktoś się ośmielił podejść. ;] Oczywiscie tarczę dla wanzerów z wyrzutniami rakiet uważam za niezbedną. Złozenie bardzo dobrego wanzera żeby mieć ten cały ekqipunek co wyżej to troche trudniejsza robota no ale zawsze coś da się skręcić. I u mnie róznie to bywało sporą część gry przesiedziałą Emma w Genie z conajwyżej jedną łapą zmienioną. No ale jedną z lepszych możliwych konfiguracji jest: body Whisk lub Mingtian; L arm Shunwang 1 z machinegunem i wyrzutnią na ramieniu; R arm Wude 3 (lub Tiandong 3 czy Lenghe 1 wszystkie są podobne różnią się tylko Acc. Upgradem a Wude 3 ma najlepszy) z tarczą. Można założyć wyrzutnie na łapę z tarczą zależy czy ktoś osłania się nią za każdym razem bo jak tak to ona może szybko paść chyba, że tarcza odbiera dużą część uderzenia wtedy łapa może wytrzymać dłużej niż nieatakowana. No i Legs do kompletu to Genie. Do kompletu polecam backpack BPT3MAX aby móc unieść spokojnie broń.
Na wcześniejsze podboje polecam komplet: Body Mingtian lub Whisk; L arm Shunwang 1; R arm Wude 3; Leg Getty/Shunwang 1 i jak tylko będą dostępne to nogi Vinedrai koniecznie. ;] Backpack Placid lub o takim samym działaniu. Do tego broń Huida 3, Hvy. Shield i Zhiniao 50 na ramię albo po prostu to co tam najlepszego macie. ;]
W drużynie mam rózne składy bardzo więc mam zawsze przygotowany wanzer Honshun Mk112 dla Yun. Z tą różnicą, że łapa w której ma tarczę jest od Wude 3. Po co miała się marnować jak mogłem wstawić ją dla Ryogo nie ? ;] Jako broń ma  Beama, eh więc o kontratakowaniu mozna pomażyć. ;] Został jeszcze spory zapas udźwigu, chyba 135. Więc myślę co by wanzera nie rozebrać na częsci pierwsze i dzięki temu poskręcać jakichś kilka fajnych kompletów. Albo pomyślę nad czymś z dwoma shotgunami , machinegunami albo Rifle'ami. O to jest myśl, żeby dwa rifle wstawić hehe. ;]
Mam jeszcze Wanzera dla Marcusa identycznego jak u Kazukiego, Dennis ma coś takiego jak Li tylko że trzyma rifle w łapie. A Linny ma na razie zmodyfikowanego Foura M12A, jeszcze nie zabrałem się za niego ale coś wykombinuję, żeby było dobre do opcji shotgun, tarcza, missile.
Ogólnie rzecz biorąc należy składać wanzery zaczynajac od kupna backpacka z Additional power potem zastanowić się jaką ma mieć broń a potem dobrać części, nic trudnego.
Program dekompresujacy nazywa sie "Jahan Q". Kosztuje 500, a adres to: DaHanZong\Corporation\TTSOFT
Nie pamietam tylko po ktorej misji sie uaktywnia.

Chyba w Nanjing koleś w barze nam dawał link albo to było gdzieś w tym momencie gry. Ale to i tak nikogo już nie obchodzi. ;]
Btw. Body Zenisleva często używam bo jest po prostu bardzo dobre ;]
(...)Poprostu ja nie mam czasu na granie w kilkudziestogodzinne gry po to żeby poznać fabułe jakąś lipnawą w której ziomu ratuje świat, a ja podczas tego ratowania świata biegam sobie mietkiem naciskam przycisk X i walcze z potworem, później oglądam film jak ten mietek główny bohater gada 30 minut z jego wybranką z czeg nie wynika nic ciekawego, później zaliczam każdą postać w lokacji i gadam z nią żeby dowiedzieć się na przykład że ładną mamy pogode, a nowa generacja konsol będzie mi oferowała to samo z tym że z lepszą grafiką... nie gry to już nie jest dla mnie główna rozrywka i nie mam czasu na kilkadziesiąt godzin grania podczas gdy o wiele epszą fabułe mogę mieć oglądając jakiś koreański film... teraz już mnie granie nie ara, jak mówiłem wcześniej przed konsolą chce się rozerwać, niepotrzebny do tego jest mi główny bohater stworzony z 40 milionów pixeli zamiast z 4...

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
Front Mission 3
« Odpowiedź #39 dnia: Listopada 20, 2006, 11:43:28 pm »
Swoją przygodę z FM3 zacząłem dawno temu i był to mój pierwszy strategiczny RPG .Musze przyznać że gra wciągnęła mnie wtedy totalnie i urwała kawał życia. Świetnie pomyślany i zaprojektowany system walki, ogromne możliwości tworzenia swoich mechów (o ile pamiętam to raz spędziłem prawie godzinę konstruując jedną z zabawek) no i ciekawa fabuła ofkoz. Napisałbym nie co więcej, ale mój wspaniały save z zaliczonymi obydwoma scenariuszami i pokażnym zbiorem zdobytego doświadczenia, skilli, broni i cześci do mechów rozpłynął się wraz ze sprzedażą szaraka 4 lata temu. Dlatego właśnie większosć mojej wiedzy na temat tego tytułu zdąrzyła sie już w tamtym czasie troche ulotnić. Obecnie też posiadam FM3 ale jakoś nigdy nie mogę się zabrać za jego ponowne rozpracowywanie, bo zawsze wtryniają mi się inne gierki których jeszcze w ogóle nie przeszedłem (teraz są to Okami, Yakuza  Suikoden 5 a niedługo VP2 Silmieria) i jak tu w takich warunkach powrócić do klasyki?;] No ale czytając teraz posty Dżi przypomniały mi się troche stare dobre czasy i spróbuje znaleźć troche wolnego czasu i jeszce raz przejść Fronta.
Czwarta osoba w drużynie to hmm Emma, Zawsze ma Wyrzytnie rakiet na ramieniu i machineguna w łapie jakby ktoś się ośmielił podejść. ;] Oczywiscie tarczę dla wanzerów z wyrzutniami rakiet uważam za niezbedną. Złozenie bardzo dobrego wanzera żeby mieć ten cały ekqipunek co wyżej to troche trudniejsza robota no ale zawsze coś da się skręcić
IMO wrzucanie machineguna do wanzera uzbrojonego w rakiety to raczej niezbyt dobry pomysł. Nie wiem jak udało ci się z cięzarem, ale przez to musiałeś pewnie wrzucić jakieś gorsze części o słabszym hp, evade i accuracy. Ja Emme wyposażałem zawsze w tarcze i jakiegoś meele żeby nie przeciążać zbytnio jej wanzera i skupiałem się na waleniu rakietami które i tak można uzupełniać za pomocą backpacka.
Btw, jest chyba tylko jedna rzecz której nie zdobyłem w FM3:
[!--SPOILER BEGIN--][div onClick=\"openClose(\'2ffa1fce5f538c519cbca1a751d9793b\')\" style=\"font-weight: bold\"]Kliknij, aby zobaczyć spoiler[/div][div id=\"2ffa1fce5f538c519cbca1a751d9793b\" style=\"display:none\"][!--SPOILER END--]Chodzi mi o zdobycie mecha którym walczy na końcu Lukav w scenariuszu Emmy. Podobno można go zdobyć za pomocą neta, ale jakoś nigdy mi się to nie udało. Moze ktoś coś wie na ten temat?[!--SPOILER BEGIN--][div onClick=\"openClose(\'919c1ce6d40e8203b3465b38c9ba0cd1\')\" style=\"font-weight: bold\"]Kliknij, aby zobaczyć spoiler[/div][div id=\"919c1ce6d40e8203b3465b38c9ba0cd1\" style=\"display:none\"][!--SPOILER END--]