Autor Wątek: Square Zone is on Fire! Inasane in the Brain!  (Przeczytany 23290 razy)

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Square Zone is on Fire! Inasane in the Brain!
« dnia: Czerwca 28, 2004, 03:32:44 pm »
udało sie...zacznij qiax  :P  

Offline qiax

• General
  • God
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 28, 2004, 03:34:40 pm »
Dobra, więc jak niekórzy wiedzą, Square Zone ruszyło. Pozwolę sobie zacytować newsa ze strony:

"Po około 4-5 miesięcznej przerwie, Square Zone rusza ponownie na nogi. To, co przed sobą widzicie, jest wspólnym dziełem całej redakcji, którzy pomimo szkoły, chronicznego braku czasu i motywacji, zdołali postawić wortal ponownie na nogi. Nasza droga do chwały obfitowała w wiele kontrowersyjnych sytuacji, jak i wiele przyjemnych niespodzianek. Najbardziej w oczy rzuca się zapewne nowy design, lecz nie jest to nasz pierwotny zamysł, który musiał zostać usunięty z powodu drobnych nieporozumień. Również prace nad strona zostały przesunięte z powodu zbytniej ciekawości co poniektórych osób, których ksywki pozwolę sobie pominąć.
Jeśli zaś chodzi o zmiany... Jest ich sporo. Nie starczyłoby mi miejsca, by je wszystkie wymienić, więc postaram się je skrócić do minimum, byście mogli czerpać przyjemność z samodzielnego ich odkrywania. Między innymi przynajmniej połowa z działów, doczekała się tak długo oczekiwanych tekstów, zmian kosmetycznych jak i wszelkiej maści usprawnień technicznych, również dział Download zawiera teraz większą ilość plików.
Z funkcji organizacyjnych, należy wspomnieć o trzech rzeczach:

z redakcji zostali usunięci: Kwiatek i Melfice, za nie dawanie znaków życia

do redakcji ponownie dołączył qiax

moim zastępcą jest już od pewnego czasu jest Shirley – dostępna pod tym numerem gadu-gadu 3069000 – która będzie się zajmowała wszelkimi sprawami organizacyjnymi

Dział redakcja również uległ zmianom i tu mała prośba to załogi: jeśli nie ma tam twoich danych, bądź chcesz coś zmienić, zagadaj do Shirley z gotowym artykułem o sobie.
Mamy nadzieję, że będziecie czerpali taką samą przyjemność z odkrywania nowości na stronie, co my, z jej ukrywaniem. Zapraszamy również na Forum, który uległo drobnym zmianom podczas tej wielomiesięcznej przerwy: zarówno pod względem atmosfery, jak i wyglądu. Na stronie znajduje się jeszcze dużo błędów, jeśli jakieś znajdziecie proszę o zgłoszenie ich mi(fastred@fastred.org lub GG: 3489058). Buttony stron partnerskich dodamy lada dzień."

Wszelkie uwagi odnośnie nowego wygladu, pomysły i inne rzeczy, wpisujcie w tym temaci. Na stronę prosimy wchodzić przez adres: Square Zone.net.

Offline Dark M

• General
    • http://
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 28, 2004, 04:13:16 pm »
Yupi! (kto zmazał popżednie Yupi?)

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 28, 2004, 05:08:29 pm »
za przyzwoleniem jednego z redaktorów i jednoczesną dośc jednoznaczną zachęca czuje się zobowiązany, być może nawet zmuszony podjąć powyższy temat i w związku z tym oznajmiam co następuje:
stare było lepsze

i tak kończe swoją wypowiedź :)

ps. każda zmiana jest dobra, o ile nie na gorsze, a ta chyba nie jest aż tak bardzo na gorsze więc możecie zostawić jak jest  

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 28, 2004, 05:32:36 pm »
hmmm jesli chodzi o wyglad to jednak przed remontem bardziej mi sie podobalo ale byc moze to kwestia przyzwyczajenia ;) ale co do tresci - wiecej dzialow - lepiej ;)
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Mortus

• Wanderer
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 28, 2004, 05:53:23 pm »
Mi też stary wygląd podobał się bardziej, ale i tak ciesę się że w końcu odżyliście :)

BTW. Jeszcze dwie sprawy:
1 - 1146 : Table 'squarezo_sz.sz_shout' doesn't exist
2 - ciało tej laski w logo nie pokrywa się z... głową :P

BTW2. Jeszcze coś.... Chciałem zobaczyć jak tam nawigacja na stronce, klikam download, avatary i co widzę? "Zestaw gifuów" i "Zestaw gifuw" - nie mówcie mi że wśród redów są osoby nie umiejące po polsku pisać (ani ze sprawdzenia pisowni w wordzie skorzystać) :(
« Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2004, 05:56:19 pm wysłana przez Mortus »
Mortus łoz hir
"Lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości" - by unknown artist

Offline Dark M

• General
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 28, 2004, 05:54:27 pm »
też to widze ale wcześniej tego niebyło

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline qiax

• General
  • God
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 28, 2004, 05:55:39 pm »
Tak między bogiem a prawdą to mi również się podobal ten starszy wygląd strony... Taki był klimatyczniejszy i w oczy nie raził w środku nocy, heh.
Strona może się jeszcze trochę krzaczyć, gdyż wciąż ją usprawniamy.

EDIT!!: Za download odpowiada Dark M, więc wszelkie błędy itd... Heh.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2004, 06:22:05 pm wysłana przez qiax »

Offline FastRed

• Naczelny
    • http://squarezone.net
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 28, 2004, 06:32:53 pm »
hmmm jesli chodzi o wyglad to jednak przed remontem bardziej mi sie podobalo ale byc moze to kwestia przyzwyczajenia
Mi też stary wygląd podobał się bardziej, ale i tak ciesę się że w końcu odżyliście
Tak między bogiem a prawdą to mi również się podobal ten starszy wygląd strony
Moim zdaniem też był nieco lepszy, ale teraz jest jasny i trzeba się przyzwyczaić.
stare było lepsze
Mógłbyś opisać co było lepsze? :P
BTW. Jeszcze dwie sprawy:
1 - 1146 : Table 'squarezo_sz.sz_shout' doesn't exist
2 - ciało tej laski w logo nie pokrywa się z... głową
Nie mogłem się połączyć z bazą danych, problem zniknął po ok. 3 minutach ;).

BTW2. Jeszcze coś.... Chciałem zobaczyć jak tam nawigacja na stronce, klikam download, avatary i co widzę? "Zestaw gifuów" i "Zestaw gifuw" - nie mówcie mi że wśród redów są osoby nie umiejące po polsku pisać (ani ze sprawdzenia pisowni w wordzie skorzystać) 
Są takie osoby, dokładniej jedna - Dark M.
Wszelkie ortografy i błędy stylistyczne zostaną poprawione jutro(jak Shirley dojedzie spokojnie do domu :P).
« Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2004, 06:34:21 pm wysłana przez FastRed »

Offline Mortus

• Wanderer
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 28, 2004, 07:54:08 pm »
Wszelkie ortografy i błędy stylistyczne zostaną poprawione
No mam nadzieję :P
Mortus łoz hir
"Lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości" - by unknown artist

Offline FaLa

• Knight
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 29, 2004, 12:56:53 pm »
nie napisze nic nowego jezeli powiem ze przd remontem troche wyglad bardziej mi sie podobal  ;) ale wcale nie oznacza ze teraz jes zle ... uzekajaca jest ta pani w logo   :P
ale najbardziej mnie chyba denerwoje ta reklama alegro   <_<  
« Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2004, 12:59:13 pm wysłana przez FaLa »
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline FastRed

• Naczelny
    • http://squarezone.net
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 29, 2004, 03:43:13 pm »
Z tej reklamy i tak mi się nie zwróci kasa wydana na serwer :P.

Offline Death Scythe

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 29, 2004, 08:07:42 pm »
Strona wygląda bardzo ładnie, tylko dlaczego jak ja się zaloguję na forum to na stronie jest jakbym nie zalogowała się?
Sometimes the answer is soooooo obvious that you don't need to ask, my fellow

Offline qiax

• General
  • God
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 29, 2004, 08:27:43 pm »
Hmm... To loguj się przez stronę główną. W każdym razie błąd zostanie poprawiony prawdopodobnie w nocy, albo jutro z samego rana.

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 29, 2004, 08:43:11 pm »
Jestem w konkretnym szoku ;) najs work :D narobiłeś się trochę :P ale się opłacało (tak siem mnie zdaje :P)  
]

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 29, 2004, 10:07:10 pm »
Hm..... w gruncie rzeczy powiem (co zreswztą powiedziano już przede mną), że poprzedni wystrój strony był lepszy.... chociaż i tak uważam, żę ten najpierwszy był najlepszy..... no ale w każdym razie pozostało duuużo ibnformacji, nawet nie taki sobie download, a to przecież się liczy, czyż nie? ;)
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline qiax

• General
  • God
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 29, 2004, 11:12:39 pm »
A widziałeś pierwszy wygląd strony? Jakąmś godzine po stworzeniu Square Zone? hę?

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 29, 2004, 11:13:04 pm »
Mnie się tam podoba^^ Lubie biały kolor :)  No może poprzednio było lepsze to że na górze strony była zawsze jakaś postac w cieniu i w zależności w jakim dziale się znajdowało taka postać(flagowa dla danej gry) była u góry... ae bardzo podoba mi się shoutbox^^ dobre to jest :w00t:  a baner alegro mi jakoś nie przeszkadza... jest ładnie wkomponowany w tło

A teraz qłestszyn nie da sie jakoś zrobić żebym za każdym wejściem na strone był automatycznie logowany? Wczoraj tak było a dziś już musze za kazdym razem sie logować -_-'

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 30, 2004, 11:38:31 am »
Poprzedni wygląd był lepszy...!!! Teraz to nawet nie tylko ja wolałbym stare SZ. Chociarz ta wersja działa sprawniej ;) Wtedy to co drugie logowanie występował błąd. Gdyby można było zmienić kolory byłbym bardzo zachwycony i pewnie nie tylko ja :D
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 30, 2004, 03:43:40 pm »
heh...a dla mnie BOMBA :!:...chodzi szybko, tło całkiem ciekawe...o wiele lepsze niż "wcześniejszy projekt"...wielkie GZ dla wszystkich którzy tworzyli stronke...