Lalki (Dolls) [Dooruzu]
...
Mi się najbardziej podobała pierwsza "opowieść" ta główna bohaterka filmu która oszalała z miłości i trafiła do szpitala psyhiatrycznego.... wspaniała... moment gdy bawiła się tą zabwaką do której się dmuchało i ona podskakiwała.. powinien być całkowicie nudny przecież, a był dla mnie poprostu wspaniały... nie pamiętam wogóle jaka była 2 historia bo lalki już zapomniałem bo dawno oglądałem, historia z Pop gwiażdą i jej fanem była również świetna, w filmie najwspanialsze było dla mnie to co charakterystyczne dla Kitano -pokazywanie sceneri, ogród z kwiatami w 3 histori wyglądał wspaniale, park po którym spaceruje pierwsza para również, poprostu wiele wspaniałych scen... najlepsze ujęcie to jak widzimy jak ślepego kolesia chyba uderza auto krew się rozpływa na ulice a później zamienia się w czerwone liście drzew... (może to było w odrotnej kolejności już nie pamiętam... pirw liście później krew..)
świetny film który dla wielu pewnie będzie nudny, ale to raczej kino ambitne... ale Hana-Bi było raczej miej nudne więc nie wiem oco ci chodzi;] a co do tej piosenki to owszem disco polo japońskie, ale mi się podobała
jak leciał ten tekst, coś tam z okiem?;] (i ta piosenka bardzo fajnie pasowała do tego co się stało z jej fanem... z nią zresztą też chyba...)
Nie wiem skąd Gipsi go wytrzasnął (chciaż co się mam dziwić jak koleś zna nawet filmy, których na http://imdb.com nie ma ;-]), bo słyszałem, że jedynie na Emulu jest dostępny ..
it's called "Soul Seek";]
Sonatine [Takeshi Kitano Movie]Film z roku 1993... tak i już wiadomo że to nie dla wszystkich, film strasznie podobny do Hana-bi według niektórych najlepszego filmu Takeshiego Kitano, znajdziemy tutaj 3 głównych aktórów z Hana-bi (Kitano, koleś który grał w Moon Childzie i się zbakał to widział rybe oraz koleś który w Hanabi- został kaleką na wózku), w Hana-bi cała trójka była policjantami tutaj cała trójka jest z Yakuzy... film mi się podobał choć był tym czym Hanabi dla nie których będzie to bardzo nudne (film jest nudniejszy niż Hana-bi), ale dla mnie było bardzo dobre, nie ma tu jakiejś gangsterki i strzelanin, to film o kolesiach którzy są najlepszymi z Yakuzy i dostali zadanie żeby pojechać na Okinawe na najgorszy teren, tam zostali zmuszeni do czajenia się na plaży w domku i z nudów robią wiele dziwnych rzeczy o których by się gangsterów nie podejzewało... dlatego film mi się tak spodobał... gangole walczący papierowymi malutkimi ludzikami box; próbujący swych sił w sumo, udający tancerki japońskie, kopiący pułapki na plaży, te debile w nocy strzelają w siebie petardami a później jeden wyciąga gnata i zaczyna strzelać w nich z gnata
... oczywiście film opowiada o przyjaźnie dlatego mi się podoba, znajdziecie tutaj oczywiście śmierć... muzyka jak to muzyka film z lat 90, ale przyznam że ostatni utwór był niesamowity i to w jaki sposób się zakończył... zakończenie filmu zresztą było niesamowite.. zaskoczyło mnie
Film na początku był ciekawy, później troche nudny, później jak już zaczęli się gangole bawić to był bardzo fajny, a później koniec niesamowity... aha no i film jak to filmy Kitano... były sceny żen ie było żadnej mowy tylko same pokazywanie krajobrazów... na przykład auto jadące sobie po ulicy kilkadziesiąt metrów dalej i tak sobie jedzie... ale mi się ta realizacja filmów podoba..
AzumiTutaj mamy już film baaaardzo przystępny dla wszystkich, a już na pewno dla fanów rpg, sieka siek i jeszcze raz sieka, walk na miecze jest tutaj pełno, ale nie samymi walkami ten film żyje bo ma poprostu fajną fabułe, fajne s ą niektóre akcje fabularne, film stara się coś tam przekazać i niejest beznadziejną sięką, ma ciekawą realizacje.. nie wiem jak to powiedzieć ale obraz czasami ma inny kolor... (pod koniec zdecydowanie widać tę ciemną zieleń...) bardzo dobry film zawierający ciekawe efekty, na początku myślałem że tu są same "Power Rangersowe walki" ale jednak okazało się że to nie takie Power Rangers i walki są super... film na pierwszy żut oka strasznie przypomina grę Dynasty Wariors i polecam ogromnie, świetny film!
Aha no i w filmie znajdziemy mega bisghonena który z powodzeniem mógłby konkurowac z takimi typami jak Sephiroth czy Kuja... koleś jest zajebisty i jak zabija ludzi to łah... aha no i wygląda tak właśnie po bishonenowsku, ma białe ubranie, biała katane, długie czarne włosy i róże czerwoną w ręku zawsze... no ale Azumi też jest bardzo ładna więc możecie ściągać film pod pretekstem tego że chcecie pocieszyć się urodą Azumi a nie tego bishonena...
Filmem już mi się iedyś podniecał qiax, teraz niedawno Teeno... no i ja też musze stwierdzić że film był naprawde bardzo dobry
Lepszy niż Hero czy inne przyczajone tygrys, bo miał: więcej walk (zdecydowanie więcej! Sama Azumi walczy z całą wioską zabujców...), efektowniejsze walki, więcej akcji, a także lepszą fabułe...
Dla fanów Lord of the rings i innych takich przygodowych akcji bardzo dobra pozycja;]
tak BTW:
Aktorka z Azumi to nie przypadkiem aktorka która grała główną bohaterke w Dolls?