Autor Wątek: Final Fantasy XI  (Przeczytany 8390 razy)

Offline matek

• Soldier
Final Fantasy XI
« dnia: Maja 27, 2004, 12:25:51 pm »
co myślicie o pierwszym Finalu online? dla mnie bomba! może odświerzy troche już skostniały wizerunek serii. szczerze mówiac to znudziły mo się już jRPG troszeczke... a tak dostane mieszanke moich ukochanych(ostatnio) FF Tactics(system) i Diablo II(net i random drop)!!!!!!!!! już się doczekać nie moge! specjalnie żeby pograć sobie w 11 wyjeżdżam do roboty do szwabów. ponoć HD+gra 500zł ma kosztować, no i abonament pewnie troche... ale czego się nie robi dla Finala?!!!!!!!

jakie jest easze zdanie na temat FFXI? podoba wam się pomysł z Finalem online?

Offline Lord Gumiś

• Soldier
    • http://
Final Fantasy XI
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 17, 2004, 02:14:26 pm »
Dobry pomysł ale nie dokońca taki udany...mogli zrobić dwa tryby rozgrywki w postaci on line game oraz story mode...no cóż co zrobić...

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Final Fantasy XI
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 17, 2004, 02:16:54 pm »
fajny to on by był jakby mnie było stać na abonament :P :P :P

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Final Fantasy XI
« Odpowiedź #3 dnia: Września 16, 2004, 09:33:50 pm »
Ostatnio czytałem w NeoPlus 3 stronnicowy artkuł o tej grze i zapowiada się że ta gra będzie genialna(Jest!) grafika jest wspaniała, rasy wyglądaja bardzo fajnie i przyzwyczaiłem się nawet do tych infantylnych stworów małych, jak widziałem ich w dużej ekipie to wyglądali nawet fajnie każdy odróżniał się lekko od siebie i spoko wyglądali, świat zapowiada się też bardzo dobrze i podobno jest ogromny, questy z tego co czytałem są ciekawe, mamy własny dom, i jest w grze wiele ciekawych patentów. Square cały czas dłubie przy tej grze i dodaje wiele ciekawych opcji, np. podczas świąt kraina zmienia swój wygląd (np. podczas Wigilli czy Halloween), dochodzą nowe questy i na przykład atakuje świat chorda potworów i jest ich strasznie dużo więc wszyscy gracze ze sobą współpracują i zabijają ogrom przeciwników ratując świat (po raz kolejny ale już nie w pojedynke^^), same questy zapowiadają się bardzo  ciekawie i szkoda że niewiele osób z naszego kraju będzie na to stać... jest to jedyny MMORPG w którego bym chciał zagrać bo te Priston Tale i inne mnie nie jarają nic a nic, a w Tego Final Fantasy XI z chęcią bym pograł i już wiele razy mówiliśmy o tym Finalu że to błąd Square i z tego co czytałem i widziałem na screenach niepotrzebnie sapaliśmy... powiem to jeszcze raz giera zapowiada się genialnie i szkoda że nigdy w nią nie zagram :(  

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Tristan

• Soldier
Final Fantasy XI
« Odpowiedź #4 dnia: Października 12, 2004, 10:01:54 am »
Ile wynosi abonament i na jakie platformy jest ta gierka?
Imię: Mavestinus
Profesja: Trojan
Gildia:
Lewel: 20

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Final Fantasy XI
« Odpowiedź #5 dnia: Października 12, 2004, 03:12:17 pm »
wiem, ze napewno jest na ps2 i pc (moze na inne tez ale innymi sprzetami sie nie interesuje :D), abonament to 11 albo 12$ na jedna postac i za kazda nastepna na tym samym koncie 1$...
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Final Fantasy XI
« Odpowiedź #6 dnia: Października 14, 2004, 10:04:51 pm »
jeszce chyba na Xboxa

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Final Fantasy XI
« Odpowiedź #7 dnia: Października 14, 2004, 10:49:59 pm »
No nie bardzo, o X-Boxie raczej nie było mowy, wyszło tylko na Playstation 2 i wyjdzie na PC (no chyba że już wyszło.. nie interesuje mnie zbytnio ten rynek więc pojęcia nie mam :/ )

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Tristan

• Soldier
Final Fantasy XI
« Odpowiedź #8 dnia: Października 17, 2004, 01:10:05 am »
Znacie moze jakies polskie strony tej gierki bo jak narazie udalo mi sie znalesc same anglojezyczne.
« Ostatnia zmiana: Października 17, 2004, 03:47:54 pm wysłana przez Tristan »
Gildia:

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Final Fantasy XI
« Odpowiedź #9 dnia: Października 17, 2004, 04:09:25 pm »
raczej nie ma takiej stronki... polakow grajacych w ff11 jest jak sniegu w lecie...
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Tristan

• Soldier
Final Fantasy XI
« Odpowiedź #10 dnia: Października 17, 2004, 04:56:12 pm »
Dlaczego? Przeciez polacy graja w platne MMO? Czy moze powodem tego jest to gierka jest taka slaba?
Gildia:

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Final Fantasy XI
« Odpowiedź #11 dnia: Października 17, 2004, 08:10:58 pm »
wg recek ffxi jest zajedwabisty ale ceny...  

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Final Fantasy XI
« Odpowiedź #12 dnia: Października 17, 2004, 10:56:24 pm »
Bajdełej...czy FFXI wogóle ukazał się w Polsce ?
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Tristan

• Soldier
Final Fantasy XI
« Odpowiedź #13 dnia: Października 18, 2004, 07:26:45 pm »
I co z tego ze sie nie ukazal? (za 7 dni wyjdzie)
Stron o WoW'ie sa juz steki choc gra ma wyjsc za pol roku, a te stronki istnieja juz od conajmniej roku.
Gildia:

Offline Giant Enemy Crab

• Daredevil
  • **
    • http://www.squarezone.pl
Final Fantasy XI
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 13, 2005, 11:03:13 pm »
Od kilku miesięcy gram w ff11. Mogę powiedzieć z czyrtym sercem, ze to najlepszy online rpg jaki widziałem i w jaki grałem. Pomijam tutaj grafikę i oprawę bo ta jak zwykle u Square stoi na najwyższym poziomie. Ale ten gameplay.... cud-miód. Spodziewałem się dużo po tej grze, a ona jeszcze przerosła moje oczekiwania. Poczucie społeczności, klimat, absolutnie wszystko w niej jest genialne.  Do niektórych questów potrzebujesz 18 (!!!) osobowej drużyny aby móc je wykonać. Ogromny świat, przeróżne formy transportu z Chocobo na czele :]. Podróz jednego miasta do drugiego piechotą zajmuje czasem kilka godzin.  Co ciekawe lokacje, mimo że duże nie rażą monotonnością. Każdy detal dopracowany jest do perfekcji. Obecnie to najlepsza gra mmorpg na rynku. Bije World of Warcraft na głowę.

Offline Crashian

• Soldier
  • Moc w Zasilaczu!!
    • Crash Bandicoot World
Odp: Final Fantasy XI
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 25, 2006, 01:56:52 pm »
A na polskie złotówki ile się płaci?? Bo bardzo mnie interesuje ta gra gdyż jestem zarówno fanem FF jak i gier online :) A i czy płaci się miesięcznie czy za jakiś okres czasu :)

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 25, 2006, 03:04:43 pm »
Płaci się na miesiąc i w przeliczeniu wychodzi ok. 45 zł na miesiąc. Pierwszy miesiąc jest gratis.

Offline Crashian

• Soldier
  • Moc w Zasilaczu!!
    • Crash Bandicoot World
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 25, 2006, 03:16:27 pm »
Trochę drogo chyba sobie podaruje :( Takiego kieszonkowego to ja niedostane :P A do roboty nie mogę iść bo szkołę mam od 8 do 18 :P Nic zostało tylko podziwiać screeny :(

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 25, 2006, 03:18:05 pm »
Drogo aż nie jest :P Ale to zależy, ja jak tylko dorwę jakąś robotę zaraz kupuje tę cześć.

Offline Crashian

• Soldier
  • Moc w Zasilaczu!!
    • Crash Bandicoot World
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 25, 2006, 04:53:43 pm »
Ja tak samo ;) Specjalnie kołuje robotę by co najmniej 60zł zarobić :D Gra jest po prostu super i trzeba w to zagrać :)