DC++ to w skrócie bardzo przydatny programik:) Prawie wszystkie filmy, anime, mangi i rózniste niesamowitości w postaci cyfrowej pozyskuje praktycznie tylko poprzez ten uzyteczny programik.
http://prdownloads.sourceforge.net/dcplusp...74.exe?downloadTo jest odnośnik do programu dzięki któremu zainstalujesz program. Podejrzewam ze poradzisz sobie z instalacją- w większości przypadków nalezy klikać na OK lub DALEJ[NEXT] ( ale to chyba wiesz
)
Gdy program się zainstalujesz- w menu start pojawić powinien się jego odnośnik (jeśli nie to jest w ProgramFiles/DC++ ). Uruchamiasz aplikację i klikasz
FILE w lewym górnym rogu (pierwsze podmenu)
Ustawiasz NICK (wpisujesz jak chcesz się nazywać)
następnie klikasz drugą gałązkę takiej sieci z lewej strony i
CONNECTION SETTINGS - na razie zostawmy to, gdyby coś nie działało, powrócimy do tego
następnie SHARING- tutaj musisz umieścić pliki które chcesz udostępnić innym (przynajmniej 10-20 gigabajtów by się przydało) [za pomocą ADD FOLDER]
No i tyle. później zamykasz menu klikając OK i uruchamiasz z podmenu VIEW public hubs. wpisujesz w FILTER anime albo manga i klikasz CONNECT. potem w podmenu VIEW klikasz SEARCH i w rubryczce wpisujesz tytuł który cię interesuje. Następnie jak wyskoczy wynik- klikasz na niego dwa razy i ustawi się w kolejce do sciagania. Jeśli osoba od którejchcesz sciągnąć ma wolne sloty (miejsca do sciągania) to zacznie się to od razu, jeśli nie, będzie trzeba troszkę poczekać.
Wygląda to zapewnie skomplikowanie, ale jest to moim zdaniem najlepszy program jeśli chodzi o sciąganie plików. Powodzenia w ściąganiu.
EDIT: Ha, szybki jestem Tantalusie
Szybszy
Ale ja nie o DC++, a o torrentach gadałem... teraz ma dziewczyna dwa sposoby...może jeszcze przyjdzie DB i napisze o eMule'u, a potem ktoś wynajdzie to w HTTP heh... - TantZdecydowanie odradzam zabawe Azeurusem. Program jest zdecydowanie zbyt skomplikowany i zzera za duzo pamięci. O wiele lepszy do torrentów jest BitLord, prosty w obsłudze i nie wymaga jakiś pierdoł. Ale torrenty mają jedną wielką wadę- są dobre jeśli chodzi o POPULARNE pliki, natomiast mangi hanakimi bym takim czymś nie nazwał. A co dopiero eMule. Osioł to juz ostateczne dno jeśli chodzi o sciąganie plików. Co prawda, ma to, czego inni nie mają, ale wszystko sciąga się w takim tempie, ze szybciej dostarczonoby paczkę z mangami z marsa, czy tez z innego układu słonecznego. Co do http- ofkors, najlepsze wyjście (tylko usenet jest lepszy) ale komu się chce szukać?
Ja pozostaje przy swoim, DC++ to najlepszy wybór- jedyny minus- kolejki oraz share.
Tantalusie, jeszcze jedno. Popraw drugi link