Autor Wątek: Front Mission 4 - ahead  (Przeczytany 10438 razy)

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Front Mission 4 - ahead
« dnia: Maja 18, 2004, 02:43:02 pm »
Po czekaniu na tłumaczenie FM4 z japońskiego na angielski (amerykański) dowiedziałem się kilka nowych rzeczy na temat samej gry. Podobnie jak w Front Mission 1st zawarte są dwie historie: Darril i Elsa - są to postacie z gry. Elsa jest dowódcą oddziału stacjonującego we Francji i ma za zadanie dowiedzieć się o niespodziewanym ataku na bazę w Niemczech, zaś Darril jest dowódcą małego oddziału armii U.S.C. stacjonującego w Afryce, który ma to samo zadanie. Oczywiście za tym wszystkim jeszcze stoi O.C.U. i E.C (jakby ktoś nie wiedział jest to zjednoczona Europa), tylko skąd te pierwsze znalazło się aż w Europie...

Jeżeli scenariusz was nie przekonuje to popatrzcie na to:

Screen 1
Screen 2
Screen 3
Screen 4
Screen 5

Gra jest oczywiście na PS2, ja tylko czekam, aż ten tytuł będzie emulowany :D

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Jeżeli chodzi o Front Mission Online to wszelki info znajdziecie tutaj: http://www.playonline.com/fmo/index.html
Oficjalna strone tego projektu jeszcze nie ruszyła

Wszelkie newsy o Front Mission będę pisał na bierząco :)
« Ostatnia zmiana: Maja 25, 2004, 10:28:43 pm wysłana przez GamePlay »
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline little

• Wanderer
Front Mission 4 - ahead
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 18, 2004, 03:39:44 pm »
Tak jak ty GP nie moge sie doczekać na emulacje FM4.
Oglądałem trailery (nie podam strony z której ściągałem bo nie pamiętam)
i grafika jest świetna (nie mówiąc już o muzyce).  

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Front Mission 4 - ahead
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 21, 2004, 09:47:17 pm »
a ja i tak nie mam kasy, żeby sobie front mission 4 kupić...... no ale nie można mieć wszystkiego.
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Front Mission 4 - ahead
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 22, 2004, 09:20:46 am »
Ja już(od bardzo dawna) czekam. Ciekawe czy dorówna fabułą i muzyką FM3 ?
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline GamePlay

• General
Front Mission 4 - ahead
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 25, 2004, 10:19:03 pm »
Oczywiście, że FM4 będzie lepsze od FM3 i to jeszcze 100 razy!!! :w00t: Styl walki jest taki sam jak w FM, czyli ruszamy się (tym razem będzie do sterowania więcej niż 4 wanzery :) ) potem na odpowiednio dobrej odległości strzelamy lub uderzamy przy czym trzeba pamiętać o AP :) Z promo-video widziałem, że ulepszone są skille. Do tego dochodzi przeładowanie broni, po kilku rundach trzeba przeładowywać nie tylko rakietnice ale równierz i shotguny i machine-guny. Ulepszone zostały też same rakietnice (nareszcie jest możliwość wypuszczenia kilku rakiet na raz, w FM3 też tak było ale tylko na skillu, który nazywał się "salvo"). Gra będzie o wiele dłuższa i będą nie tylko dobe stare wanzery Zenith i Blizaia ale równierz stare dobre Husky i mój ulubiony czyli Jinc  :D

Data wydania US: 15 czerwca 2004

takiego guna jeszcze nie było :D -> zobacz
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Front Mission 4 - ahead
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 27, 2004, 04:18:30 pm »
Hmmm to sobie chlopaki poczekacie na emulacje do tej giercy... jak jush zagracie to Dark M wtedy jush na pewno bedzie na PS3 szpilal... ale ja tesh bede czekal tylko nie na emulator a na ps2...

Game play te screeby pochodza z GBA??? .. nie no moze przesadzam ale pierwszy screen to istny front mission 3 a reszta screenow to tesh grafa jak z psx tylko w wyzszej rozdzielczosci nie ma sie czym zahwycac... koleszka w czarnyh wlosah na kilku screenah wyglada dennie i mam nadzieje ze nie jest glownym bohaterem <_<

Jezeli chodzi o dlugosc gry to jezeli 4 naprawde bedzie dluzsza od 3 to naprawde niezle 3 przeciez byla dosyc dluga ajak sie na necie siedzialo (w grze ofkoz) to dsosyyc dluuuugo mozna bylo grac

Jakbys mial jakis trailer aLBO FILMIK Game Play to zapodaj :D  Front trzeciego pykalem badz co badz dosyc dlugo.. wiec i otym sie z checia cosik dowiem... aha i niebadz taki pewien ze 4 bedzie lepsza od 3... lepiej byc sceptycznie nastawionym i pozniej pluc sobie w twarz ze watpilo sie w geniusz square niz smucic sie z tego ze obkladales nad gra zbyt wielkie nadzieje ktore nie zostaly spelnione jesli ta nie bedzie taka fajna (czego sobie i wam nie zycze)

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Front Mission 4 - ahead
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 27, 2004, 06:02:48 pm »
Te screeny wyglądają jak z PSP :P

Offline GamePlay

• General
Front Mission 4 - ahead
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 27, 2004, 06:13:24 pm »
Gipsi widze, że tak niebardzo FM lubisz. Porównałeś FM4 z FM3 tak jakbyś porównywał FFIX z FFX. Nie za dużo chyba w FM3 grałeś bo tam grafika (lepsza od poprzednich części) jest nieporównywalnie kiepska do FM4, gdy zrobili zrzuty FM3 na tym samym sprzęcie i porównali to zobaczyłbyś, że FM4 jest duuuuuuużo lepszej jakości. Pisze, że na tym samym, bo może nie wyglądają one zachwycająco dlatego, że były robione w niezbyt miłych okolicznościach. Jeżeli chcesz jakieś filmiki to proszę uprzejmie:

Filmy na IGN.com
Ostrzegam, że też nie są najlepszej jakości.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Front Mission 4 - ahead
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 13, 2004, 05:43:13 pm »
Nie Game Play :D  Zle mne zrozumiales FM3 to jedna z moich ulubionych gier na PSone :D  tylko ze na tych screenach grafika naprawde niewygladala za fajnie wsyatrczy spojzec na textowy budynkow.. one wygladaja podobnie do tych z PSone... ale roboty wygladaja juz fajnie.. po zatym wieze ci na slowo ze screene tez nie sa za dobrej jakosci... filmikow niewidzialem bo moj komp jakos niechcial ich odtwozyc nie wiem czemu.. a teraz jak wchodze na tes trone to niemoge znalezc ich juz... a ja nieporownywalem FM4 do 3 tylko mowilem ze mam nadzieje ze 4 bedzie lepsza od 3... bo niekoniecznie musi sie tak stac ze sequel przewyzszy poprzedniczke (czeg przykladem jest chocby i DEvil May Cry czy FFX-2) wiec chcialem tylko powiedziec zebys niebyl slepo zapatrzony w to ze 4 bedzie lepsza od 3 bo wszystko mozna spieprzyc... Ja naprawde bardzo lubie Front Mission (gralem tylko w 3 wiec tylko te czesc lubi bo poprzednich nieznam)
Aha i data wydania FM4 w europie jeszcze nie zostala ustalona i mam nadzieje ze Square zamieza wydac te gre w europie...

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline sebi296

• Adventurer
  • *
    • http://
Front Mission 4 - ahead
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 02, 2004, 06:49:21 pm »
jak ta gierka będzie w europie wydana to ją kupie na bank bo koćham front mision chociaz grałem tylko w fm3 ale to kupie na bank                ps.moze ktos odsprzedać front mision 2 bede wdzieczny
kupię gre front mision 2

Offline Solidus

• SuperMod
Front Mission 4 - ahead
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 03, 2004, 10:57:06 pm »
Hehe...czytałem w Neo recke FM4 i wiecie co przeczytałem ? Cześć gry dzieje się w Polsce a co najlepsze w Górnośląskim Ośrodku Przemysłowym !!! Gipsi ! Może zobaczymy nasze Gliwice za ileśtam lat ? :w00t:  
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline GamePlay

• General
Front Mission 4 - ahead
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 04, 2004, 08:02:00 pm »
Grałem w FM4 na PS2 i wierz mi Gipsi, że jest lepsza, nawet bez dodatkowych kabli ulepszających jakość sygnału wideo i audio. Polska tak samo będzie wyglądać jak Sachsen-Anhalt. Przecież te miejsce w Niemczech jest całe zalesione, tylko tor wyścigowy GP jest czysty, a w grze wygląda jak pustynia.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Front Mission 4 - ahead
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 05, 2004, 02:17:48 pm »
Neo plus dzisiaj kupiłem i widziałęm tylko ocene: 8.0... przeczytam póżniej... ale który tam jest rok? Solidus może zrobili Gliwiczaninom jakieś zdjęcia i może bedziemy sobie w tej grze chodzic po ulicy jako "Świeży sześćdzieśięciolatkowie" :P  w sumie u mnuie po koperniku czasami jakieś zdjęcia robią cyfrówką... może to panowie ze Square robią zdjęcia a póżniej umieszczają postarzałe zdjęcia zeby gra była realistyczna aż do bólu... ehhh o czym ja pieprze :shu:  nie wyszedł żart :shu:  hahha ale ze mnie młot za bardzo się zmontowałęm :shu:  

Offline GamePlay

• General
Front Mission 4 - ahead
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 05, 2004, 02:32:07 pm »
Tam jest rok 2098, będziesz wtedy chodzącym trupem :P

EDIT: Ale być może zobaczysz swoje dzieci :)
« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2004, 05:37:23 pm wysłana przez GamePlay »

Offline Solidus

• SuperMod
Front Mission 4 - ahead
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 05, 2004, 05:05:29 pm »
2098 rok ? Więc wszystko będzie się działo przed FM 3 (o ile dobrze pamiętam) ?
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline GamePlay

• General
Front Mission 4 - ahead
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 05, 2004, 05:36:16 pm »
Tak, tuż przed wojną Aroldesh, a tuż po konflikcie na wyspie Huffman. Tym razem autorzy postanowili pójść aż do Europy, bo jak wiemy poprzednie części (z wyjątkiem tych, które odhcodzą od reguły FM) rozgrywały się w Azji i na dalekim wschodzie.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Niedawno ruszyła strona FMO, nie rozumiem japońskiego pisanego krzakami, jedynie tylko mogę pokazać wam parę screenów:
http://www.playonline.com/fmo/guide/screenshot/index.html
http://www.playonline.com/fmo/guide/screenshot/index02.html
http://www.playonline.com/fmo/guide/screenshot/index03.html

Ku zdziwieniu waszym dodam jeszcze, że to jest MMOG i do tego jeszcze akcja będzie rozgrywała się na Huffman Island (!) A to oznacza, że będę mógł zrobić wielki bałagan w Fort Monus ;) A więc wyspa dzieli się na 3 części: OCU, USN i część neutralna, wygląda to tak:
http://www.playonline.com/fmo/survive/huffman/battle.html

Jak w każdym dobry MMOG, jest też możliwość tworzenia postaci:
http://www.playonline.com/fmo/survive/lobby/
<nawet samą postać można trenować fizycznie ;) >
« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2004, 05:55:31 pm wysłana przez GamePlay »

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Front Mission 4 - ahead
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 05, 2004, 08:58:18 pm »
GP...to ty jeszcze nie grasz w FM 4 ??...mój kumpel juz gra i jest zachwycony...aż żałuje że nie mam PS 2 :(...też chciałbym zagrać...
« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2004, 08:58:49 pm wysłana przez ARD »

Offline GamePlay

• General
Front Mission 4 - ahead
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 06, 2004, 08:08:31 pm »
Deszczu, mam ten sam problem :/

Offline 7cloud7

• Adventurer
  • *
Front Mission 4 - ahead
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 06, 2004, 11:38:41 pm »
Sorki za głupie pytanie ale czy Front Mission 4 jest dostępny w polsce ofocjalnie?? I można go dostać normalnie w sklepie?? Jeszczeraz sorka za głupie pytani :/  

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Front Mission 4 - ahead
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 06, 2004, 11:45:06 pm »
Hehe właśnie to pytanie nie ejst głupie... Front Mission 4 nie jest dostęny w polsce oficjalnie... dlaczego? Bo Square-Enix nie wydało tej gry w Europie... nie mam pojęcia dlaczego... ale wysyłkowo pewnie gdzieś kupisz.. tylko w systemie NTSC :rolleyes:
« Ostatnia zmiana: Grudnia 06, 2004, 11:45:43 pm wysłana przez Gipsi »