Autor Wątek: Dziwne rzeczy  (Przeczytany 5867 razy)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Dziwne rzeczy
« dnia: Maja 18, 2004, 02:06:20 pm »
Temat jest troche (a raczej bardzo) gloopi, ale z niewiadomych przyczyn zaczalem sie intrygowac peswnymi nazwami w CC. Na przyklad czemu Karsh ma na imie Karsh. Bardziej by pasowalo do reszty rodziny na przyklad Zuppa :D czy Zoppa :P . Albo czemu w CT piszemy Magus/Janus a w CC nie piszemy Wazuki/Lynx. Jesli macie jeszce takie dziwne zeczy lub wytlumaczenia dla ttych to piszcie
« Ostatnia zmiana: Marca 09, 2006, 04:51:04 pm wysłana przez Gipsi »

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Dziwne rzeczy
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 21, 2004, 09:45:16 pm »
To tak samo jakbyś zapytał dlaczego Cloud ma na imie Cloud. Dlatego, żę gdyby miał na imię Marian, to by raczej nie budził zainteresowania. Po prostu twórcy gier mają wyobraźnię i wymyślają jakieś dziwne imiona i nazwy, żeby gra była ciekawsza.
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline qiax

• General
  • God
Dziwne rzeczy
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 23, 2004, 11:02:35 pm »
Serge & Squall the be - Im dziwniejsze tematy, tym większa frajda z postów do nich.
Czemu Karsh ma na imię Karsh? To oczywiste... Jaką broń używa? Axe? Właśnie... Crash... Axe >to X odgrywa kluczową rolę<, Karsh!
Magus... Janus - us - dwie ostatnie litery... Po za tym, Janusa <czemu ma tak na imię? zapytaj jego matki> znalazł Ozzie, a on do najmądrzejszych nie należał... Wyczuł w Janusie moce magincze - Magia - Magic.. Magus... MAG + US = MAGUS.

Wazuki / Lynx- Tu już sprawa bardziej sie kompikuje... Gdybym znał japoński... Ech.. Dla amerykanina Lynx lepiej brzmi, niż Wazuki <niepytaj czemu>.

White_wizard - Cloud, chmura, marzenia...

BTW: Mam refleks, by dopiero teraz to pisać.

MarvelliX

• Gość
Dziwne rzeczy
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 24, 2004, 01:31:34 am »
:blink: w życiu bym nie wpadł na takie coś :P
A mi też Lynx (czyli kociak - jak ten z Worda :D ) bardziej sssię podoba niż Wazuki (to mi sssię z robakiem kojaży :P )
« Ostatnia zmiana: Marca 09, 2006, 04:53:05 pm wysłana przez Gipsi »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Dziwne rzeczy
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 30, 2004, 10:28:47 pm »
Dobra... a czemu na samym początku gry, kiedy jesteśmy w Fort Dragonia, oprócz Kid możemy mieć w składzie postać, której nie można w tym momęcie mieć. Ja na przykład miałem tam raz Irenes, a ją zdobywa się duuużo później. To też jest głupie niedopatrzenie (niezbyt ważne, ale jak widać nawet Square się myli).

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Dziwne rzeczy
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 30, 2004, 11:15:57 pm »
Mi się raz Orcha trafił...
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Dziwne rzeczy
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 30, 2004, 11:28:59 pm »
Dlatego że to jest tylko sen... a przecież snu nie kontrolujesz... mimo że to jest sen "proroczy" to tak naprawde mogł mu się przyśnić któs kogo poprostu spotka w przyszłości... tak to można wytłumaczyć... ale może też to być poprostu błąd spowodowany tym że konsola losowo wybiera twojego partnera z pośród wszystkich posatci...

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Dziwne rzeczy
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 31, 2004, 12:21:33 am »
To ja czekam na Lynx'a :lol:
« Ostatnia zmiana: Marca 09, 2006, 04:53:55 pm wysłana przez Gipsi »
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Yoshi

• Soldier
    • http://
Dziwne rzeczy
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 31, 2004, 08:56:39 am »
Pytanie bez konkretnej odp., która postać ma najbardziej "zryty" wygląd w grze??? Na to pytanie nie ma konkretnej odp. ponieważ to zależy od gustu gracza... np. wg. mnie najbardziej zrycie wygląda...Korcha...
« Ostatnia zmiana: Marca 09, 2006, 04:54:10 pm wysłana przez Gipsi »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Dziwne rzeczy
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 31, 2004, 09:21:01 am »
A dla mnie ten pies... pushop?? czy jakoś tak.. no i jeszcze te wszystkie kwiatki i inne cebule... :shu:  Matka Korchy też zbytnio fachową postacią nie była..
« Ostatnia zmiana: Marca 09, 2006, 04:54:48 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Guroo

• Soldier
Dziwne rzeczy
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 11, 2004, 08:05:55 pm »
Najgłupiej to wyglądają te warzywa właśnie ale to w końcu demi-humans, więc muszą wyglądać głupio. A z "normalnych" ludzi to najdziwniejsi są Korcha i Janice.
-Do you belive in Fate?
-No.
-Why?
-Becouse I want to control my life by myself.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Dziwne rzeczy
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 11, 2004, 08:08:47 pm »
Janice też byłą Demi human chyba i była bardzo ładną dziewczyną.. miała najiękniejsze pośladki z wszystkich postaci do tego duże piersi no i ładniutka twarz... dziewcze nie było w moim typie ale urode miała.. no ale to kwestia gustu dla mnie dziwna nie była :)
« Ostatnia zmiana: Marca 09, 2006, 04:55:14 pm wysłana przez Gipsi »

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Dziwne rzeczy
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 11, 2004, 10:43:39 pm »
Gipsi Poshul to suka :P a zryty wyglad to mial MOJO
« Ostatnia zmiana: Marca 09, 2006, 04:56:12 pm wysłana przez Gipsi »

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Dziwne rzeczy
« Odpowiedź #13 dnia: Września 04, 2004, 11:36:41 am »
Mojo to  była kukła więc musiała wyglądać dziwnie....
Dla mnie to dziwna była kwestia z tym jak Harle znikneła po walce z Fatem i już więcej jej nie widziałam a z resztą nie wiadomo co siem z nią stało...

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Dziwne rzeczy
« Odpowiedź #14 dnia: Września 04, 2004, 08:00:31 pm »
dawno gralem w CC ale ona tam chyba zginela albo czyms dostala czy cus<_<

Offline Mortus

• Wanderer
Dziwne rzeczy
« Odpowiedź #15 dnia: Września 04, 2004, 08:44:22 pm »
Defaultowo to połączyła się ze smokami, ale w jednym z zakończeń jest osobno - połączone smoki i Ona.
Mortus łoz hir
"Lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości" - by unknown artist

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Dziwne rzeczy
« Odpowiedź #16 dnia: Września 05, 2004, 02:43:07 am »
Moim zdaniem to gdyby ona miała się połączyć ze smokami to była by pokazana na filmiku w którym jest ukazane ich połączenie... jest zbyt ważną postacią aby zostawić ją do ewentualnych domysłów i gdyby miała się połączyć to by to pokazali, a to właśnie zakończenie w którym Harle jeszcze później idzie na grób Serga rozwiewa wątpliwości co do jej połączenia...
« Ostatnia zmiana: Września 05, 2004, 02:43:54 am wysłana przez Gipsi »

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Dziwne rzeczy
« Odpowiedź #17 dnia: Września 06, 2004, 09:30:59 am »
Niestety ja nie widziałam żadnego zakończenia....mam spapranego pirata który właśnie na samo zakończenie się zacina.... ;(
« Ostatnia zmiana: Marca 09, 2006, 04:56:19 pm wysłana przez Gipsi »

Offline Mortus

• Wanderer
Dziwne rzeczy
« Odpowiedź #18 dnia: Września 06, 2004, 11:53:27 am »
Moim zdaniem to gdyby ona miała się połączyć ze smokami to była by pokazana na filmiku w którym jest ukazane ich połączenie
I ja to wg. Ciebie miałoby wyglądać? Też by się gryzła z innymi? :D A tak na marginesie. Po naszej walce z FATE Harle wylatuje przez otwór w dachu, a na filmiku po tym, jak smoki się gryzą pikują na ten właśnie budynek i dopiero wtedy widać w pełni uformowanego TD. Może po prostu czekała na resztę na dachu (w końcu rozmiar nie ten więc można nie zauważyć :P)
to właśnie zakończenie w którym Harle jeszcze później idzie na grób Serga rozwiewa wątpliwości co do jej połączenia
Może po prostu na etapie w którym Demihumans przejęli władzę i TD nie miał się czego obawiać Harle nie była potrzebna? ;)
« Ostatnia zmiana: Marca 09, 2006, 04:57:01 pm wysłana przez Gipsi »
Mortus łoz hir
"Lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości" - by unknown artist

Offline qiax

• General
  • God
Dziwne rzeczy
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 26, 2005, 05:04:19 pm »
Tantolaluś:

Teoria imć. Gipsona bardzo mi siętutaj spodobało. Sen. Niekontrolowane zdarzenie. Nigdy nie wiadomo, czy mocą Kid <dlatego napisałem: niewiadomo>, Serge sam nie cofnął się w czasie, tak jak ona, gdy grozi jej śmierć <bądź do innego wymiaru: vide Radical Dreamers>. Moze w tym momencie Serge nie przeżył? Może cofnięty, zapomniał o wszystkim? Moze to nie był sen, a przyszlość, z której zostal on wyciagnięty? W końcu przyszłość jak nas czeka, jest zawsze odmienna. Tak samo jak bohaterowie wybierani losos - moze tworcy chcieli nam pokazać, że nasze wybory mogę zdecydować o tym, ze za trzeciego towarzysza będzie nam ten sam człek, który byl z nami tu za pierwszym razem. Ale idąc innymi wyborami, mieliśmy kogoś zupełnie innego. W koncu przyszłosć, którą przeżyliśmy wraz z Serge i Kid, wcale nie oznacza, że zrobiliśmy to w ten sam sposób, co Serge za pierwszym razem, zanim się obudził w swojej chatce.

Gipsi:

a przecież snu nie kontrolujesz...

LD. Luicid Dream. Świadomy sen. Kontrola poprzez emocje.

Yoshi:

Pytanie bez konkretnej odp., która postać ma najbardziej "zryty" wygląd w grze? Na to pytanie nie ma konkretnej odp. ponieważ to zależy od gustu gracza... np. wg. mnie najbardziej zrycie wygląda...Korcha...

Jest to konkretna odpowiedź udzielona ci przez innego użytkownika Forum, który kierował się swym indywidualnym gustem.

S&S:

Gipsi Poshul to suka

Bardzi zgrabne dobranie słów i ich znaczeń. Super, niezły miałem uśmiech, gdy to przeczytałem.

dawno gralem w CC ale ona tam chyba zginela albo czyms dostala czy cus<_<

Zagraj jeszcze raz.

Yuzuriha:

Dla mnie to dziwna była kwestia z tym jak Harle znikneła po walce z Fatem i już więcej jej nie widziałam a z resztą nie wiadomo co siem z nią stało...

Kim tak naprawdę jest Harle? --> oto temat, dzieki któremu dowiesz się, kim jest Harle i może będziesz w stanie się domyśleć, co się z nią stało.
Gipsi: odpowiadam na jej pytanie, podajac ten temat, by nie poruszać go niepotrzebnie tutaj.