Hmmm podstawowa wada NWN? to że powstała
tak jestem antyfanem tej gry. A co mi się w niej niepodoba?
-denna fabuła - sprowadza się wszystko do tego że mamy znaleźć jakiśtam przedmiot - kosimy przeciwników, młócimy, znajdujemy i nowy item do odszukania i tak wkolko
- grafika - bleeeeeeeeeeeeeeeeeee była kiedyś taka gra Lego Creator - i do tego najłatwiej jest przyrównać NWN, niedość że wszystko jest DOSŁOWNIE z klocków zbudowane, to jeszcze strasznie sterylne, a tekstury są strasznie mało róznorodne, wszystko wygląda tak samo - przy wejściu do każdego lochu masz niesamowite Deja Vu
- limit 20 lvl - to zostawie bez komentarza- w moich oczach czyni to multi praktycznie nie grywalnym, poprawili to chyba w HotU, ale ja dodatków do shita nie zamierzam kupować
- klimat - jak dla mnie poprostu brak, od dalszych komentarzy sie powstrzymam
- duużo niedorobień już dark cloud wspomniał nieszczesne wąsiaste drowy ;]
-beznadziejny multi - bo co z tego że "mistrz gry może ci stworzyć dowolny scenariusz"? to ja wole wziąć podręczniki do D&D albo Warhammera i soboie z kumplami pograć, i klimatu więcej i zabawa lepsza, a do pvp to jest Quake, tudzież unreal
/joke/ ale diablo2 chyba każy przyzna że do pvp jest lepsze
- "filmiki" w kampani - no panowie śmiech na sali - w bg2 były lepsze, naprawde
-zapowiadali to jako "następce BG" - taaaa jasne, a ja jestem następcą jezusa chrystusa pana Waszego
Plusy:
-nie musiałem za ten shit płacić bo wygrałem w konkursie Clicka
-yyy tentego o jedna piosenka z soundtracka mi się podoba(no co ja naprawde nie moge znalezc zadnych plusow nwn
)
- więcej plusów nie pamiętam za wszystkie serdecznie żałuje
PS. Żeby niebyło komentarzy w stylu - "no bo się nie zagłebiłem w rozgrywke" - przeszedłem nwn i spędziłem nieco czasu na grze w sieci, więc gołosłowny nie jestem