a ja żem zaryzykował postawić obie gry na równi bo dla mnie każda z nich ma swoje zalety które nie pozwalają mi dokonać tego wyboru, która jest lepsza. a jak mnie już by ktoś zapytał to i tak bym powiedział, że FF6 jest najlepszy :F
Dlaczego CT
- podróże w czasie - mają dla mnie niesamowity klimat, liczyłem na początku że w CC będzie to samo, co nie znaczy że podróże między wymiarami mi się nie podobają
- wspaniała fabuła - Chrono i kompania nie są jakimiś specjalnymi wybrańcami - wplątali się w całą aferę zupełni przypadkiem
- Lavos/ co prawda nie doszedłem w CC do Lavos Spawna, więc może to się zmieni, ale póki co to Lavos wymiata
- no i Magus, ta postać wymiata i tyle
Dlaczego CC
- nieliniowa fabuła - pod tym względem jestem miło zaskoczony - w mało jRPG grałem i wszystkie były strasznie liniowe, a tutaj... że tak powiem jestem strasznie pozytywnie zaskoczony
- fajnie pomyślane podróże międzywymiarowe - jak czegoś nie masz w Home World, to znajdziesz to w Another (i na odwrót)
- naprawdę ciekawe postacie, aczkolwiek jednak wybrańcy - Sergiej, Kid
- naprawdę duża ilośćpostaci do wyboru - aż się czasem można pogubić :F
w miarę dalszego przechodzenia CC może się coś zmieni, ale nie sądze, żeby aż tak diametralnie, abym zmienił zdanie na temat równość tych dwóch wielkich gier Square