Niekoniecznie PSX zjadl na sniadanie N64 bo na poczatku konsole szly leb w leb tylko pozniej sie okazalo ze na N64 wychodzi malo gier i wtedy ludzie zaczeli kupowac PSX... Jestem sklonny stwierdzic ze gry na N64 sa lepsze i gdyby tylko wychodzily na nia JRpgi
Z tego co ja widziałem to na N64 jest mnóstwo gier, tylko, że ludzi przestali kupować je dlatego, że wychodziły one na cartrigach które były bardzo drogie. 1080 snowbording, który był porównywalny do Cool Boarders (To jest moja opinia) kosztował 319 zł* w przeciwieństwie do konkurenta, za którego płacono 159 zł* (*Ceny ściągnięte z pewnego sklepu internetowego przez mojego brata dawno temu). Do tego jeszcze dodam, że miały one małą pojemność, więc producenci gier nie byli zachwyceni wydawaniem gier na nią.
Jestem sklonny stwierdzic ze gry na N64 sa lepsze i gdyby tylko wychodzily na nia JRpgi ! Aha no i na playstation nie pominieto zadnego gatunku a na N64 wydawano glownie FPPki, platformery, party games i scigalki i sportowki ofkoz
Były równierz jRPGi tylko uznano niestety, że były one zbyt dziecinne. Wyszło tyle samo gatunków na PSX co na N64, nawet te nietypowe - taneczne, czy też takie tylko na przykład do rysowania. Podaj mi chociarz jeden gatunek, który nie wyszedł na N64 a był na PSX B)
Dobra teraz napisze dlaczego uwazam ninny za rewolucyjna konsole!
1. Pierwsza konsola z Anologiem-jakby wygladaly gry bez wytworu nintendo..boje sie myslec
2.Pierwsza konsola z wibrujacym padem!
3.Pierwsza konsola posiadajaca anty-aliasing
4.Pierwsza konsola do ktorej mozna bylo dokupic modul pamieci operacyjnej
5.Pierwsza konsola w ktorej zastosowano super szybka pamiec "rambus"
6.Pierwsza konsola kozystajaca z kodowania dzwieku przstrzennego "Dolby surround Pro Logic"
7.Ninny to takze jedna z pierwszych konsol ktore umozliwialy gre przez internet
Co do tego analogu to się nie mylisz, ale jeżeli chodzi o wibrator to miał on zastosowanie w Dualshocku, które później zostało ukradzione przez Nintendo i wstawione w miejsce dodatkowej pamięci w Padzie, zostało nazwane Rumble Pak.
Antialiasing był już możliwy na PSX, ale mało gier go wykorzystywało. N64 miał tylko efekt stereo, tylko można było głośność ustawić tak, żeby przypominało Dolby Surround, z tym Pro logic to chyba za bardzo się rozpędzłeś, N64 nie miał odtwarzacza DVD
A gę przez internet umożliwił dopiero Dreamcast.
Nintendo to najlepsza firma produkujaca gry...
PRAWDA!