Autor Wątek: Valkyrie Profile  (Przeczytany 7444 razy)

Offline Shmatan

• Adventurer
  • *
    • http://neojsite.cal.pl
Valkyrie Profile
« dnia: Stycznia 09, 2004, 07:33:48 pm »
Temat jush byl jednak tamten byl skonstruowany w ten sposoob ze chodzilo jedynie o ocene gry. Ten topic ...
Huh... Dream Team i sposoby na poszcegoolnych przeciwnikoow w Seraphic Gate i SubBoss i Boss ...
co uwazacie na temat SubBoss\'a i Boss\'a ...
Moim zdaniem przechodzenie Seraphic Gate z Save pzrechodzenie gry na poziomie Easy lub normal to jest bezsensowne.
piszcie :P                            
NEO JSITE - duchowy następca jrpg.pl

W hołdzie kreatywności  *.*

<-mój design ^^''

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
Valkyrie Profile
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 09, 2004, 07:51:12 pm »
VP przeszedłem x razy. Mój Team to:
Valkyrie, Koles wielkim mieczem z porzątku (sorki grałem w to pare lat wstecz i nie pamietam), Gray (czy jakoś tak) i czarodziejka bodajrze ta z kryształu. Zamiast Graya jeszcze czasem pakowałem tego samuraja z 2 brońmi albo tego kolesia który uciekł z Vaklyrią jak był mały (ale dużo imion, wszyskie prawie opisowe)

sposoby były takie ze Auto-Item był obowiązkowo a Valkyria miała łuk, nie bawiłem sie w miecze bo to tandeta dla niej. Łukiem combo ustawione na najpierw atak przewracający potem szedł potrójne dobicie i na końcu szło poczwórne dobicie. Pamietam ze w 60% dawało mi to skrzyneczke z itemkiem i tyle kulek i krycztałków ze speciale leciały co 2 tury. W między czasie atakowały postacie, i dochodził pasek limita to szły wszyskie 4 na raz po czym była totalna masakra (poprostu to w tej grze kocham)
W sumie to strategia uniwersalna na wszysko co sie rusza w tej grze. Mag miał Celestar Star zeby było ciekawiej i była masakra.
Końcowy boss bungeonu niby taki super kozak a w sumie poprostu był czasochłonny. (iles mln. hp robi swoje) ale po przepakowaniu postaci walka z nim trwała 7 min. Było ostro. W Auto Item trzeba było nastawić o 1% wiecej Onion Plume (chyba tak to szło) zeby najpierw wskrzeszało postać a potem ją leczyli i tak w kolejce jak ginelo np 3  postacie to zostawała 1 i poza kolejką wskrzeszała drugą. Potem kolejka i samodzielnie wskrzeszałes reszte i już miałes pełna drużynke. Zabicie 4 jednoczesnie nie było mozliwe bo komus się guts włączało. Łatwizna
Gra bardzo dobra, musze poszperac i może znowu ją rozwalić do samego dna.
Ma ktoś OST z niej o ile wogole wyszeł?                            
The closer you get to the light, the greater your shadow becomes...

Offline Shmatan

• Adventurer
  • *
Valkyrie Profile
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 10, 2004, 07:14:32 pm »
mooy team :
Valkyria :P ( miecz Angel Slayer <20,000 tys STR  !!!>)
Freya (z ostateczna bronia)
Brahms (z ostateczna bronia)
Lezard (  z najlepsza Roozdzka <lepsza od Wand of Apocalypse>)

i co tu wiecej moowic specjale specjale specjale .... o koniec :P
fajne sa te txt\'y ktoore sie dostaje za 2,3,4,5...11 ukonczenie SG :P
A potem dostaje sie ANGEL SLAYER . sila tego miecza to 20 tys. ! i do tego pozwala zobaczyc Caly atak Secjalny Valkirii !!
VP rulezz :P                            

<-mój design ^^''

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
Valkyrie Profile
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 10, 2004, 08:01:03 pm »
Kuna, zapomniałem o tym mieczu i o postaciach specialnych jak Brams czy Freya. Ja i tak chyba jednak wole łuk (chyba 7 k dmg miał najlepszy) bo ilosc tych kulek jest naprawde astronomiczna (jeszcze zakładamy akcesoria ktore zwiekszają ilosc wypadanych kulek i ich wypada jakies... 15-20 a to pozwala na uwazywanie ataków speciali raz na 2 kolejki)
Teksty w tych ksiązkach sa naprawde fajne. `Przestań w końcu grać w te gre, już naprawde nie ma nic wiecej`(sciema...hiehie) ale i tak zchodziłem dalej i dalej aż do 11 razy.

EDIT: Własnie dorwałem te gre again i gram na Hardzie. Zobaczymy jak bedzie.
Przyda sie troszke otuchy i szczescia.                            
The closer you get to the light, the greater your shadow becomes...

Offline Shmatan

• Adventurer
  • *
Valkyrie Profile
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 19, 2004, 08:53:21 am »
Grasz na Hardzie ? to powiem ci jedno :
WALCZ JAK NAJWIECEJ - bo o EXP jest trudno.
i grajac na Hard szukaj takich kamieni co to sie Flame Gem nazywaja czy jakos tak ... dzieki temu w SG bedziesz moogl otwierac te zielone drzwi :P
aa i oszczedzaj Ether Scepter\'y bo po grajac w SG uzywaj ich na takich 4 demonach to beda dawali okolo 500 tys. !!! ja tak wlasnie nabijalem 99 Lv no i duuuzo dostaje sie za rozwalenie ostatniego bossa SG :P
ja przeszlem gre na HARD i caly SG okolo 20 razy nie majac GUTS :P
bo lokacja w ktoorej byla ta zdolnosc mi sie zacinala i nie mialem jej wogoole :P

powodzenia !                            

<-mój design ^^''

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Valkyrie Profile
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 14, 2004, 10:23:26 am »
Co sądzicie o grze Valkyrie Profile. Pytam poniewaz De6v6il6 powiedzial mi (raczej napisal) ze to wypasiona gra i czekam na wasze opinie bo zastanawiam sie czy ja zassac

MarvelliX

• Gość
Valkyrie Profile
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 14, 2004, 01:59:38 pm »
No i dobrze ci napisssał jest wypaśna, ma zawalisty sssystem walki, muzykę i nawet efekty spec. ale na emulatorze moze sie czasssem (częsssto) zawieszać. Gra raczej nie ssskomplikowana, z elementami zręcznościówki i "logikówki". I mozna poznać zdeka religię nordycką ;)  

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Valkyrie Profile
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 14, 2004, 02:07:36 pm »
O widze ze jest jeszcze jeden zwolennik tej gry. Moze do was dolacze, ale narazie mam problem z eMulem

MarvelliX

• Gość
Valkyrie Profile
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 14, 2004, 02:18:15 pm »
Zajżyj do moich informacji i ssspójż na ulubiony RPG :D  

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Valkyrie Profile
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 14, 2004, 05:06:16 pm »
to wiele wyjasnia ale moze znajdzie sie jeszcze jakis zwollennik tej gry

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Valkyrie Profile
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 14, 2004, 06:52:04 pm »
No jak nie jak tak :P oczywiście ze ja :devil: ta gra jest inna niż wszystki i gdyby był rain też by ci to powiedział :D jezeli choć troche lubisz mitologie nordycką to gierka wciągnie Cię na wiele godzin...
(a co do P2P to ja mam problemy z torrentem oostantnio któś cóś wie ?? bo wiem ze server przenieśli ale teraz jak raz rozpocząłem download i go przerwe to nie moge wznowic siakiś error wyskakuje :( )
]

Offline Shmatan

• Adventurer
  • *
Valkyrie Profile
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 14, 2004, 07:26:18 pm »
czy tak gra jest fajna ? KUrtka ... ona jest wyjerypana w kosmoz :D raz ze fabula garsiciami czerpie z wierzen skandynawskich( czy nordyckich jak kto lubi) to system walki jest swietny.... a do tego jeszcze wyrypany w kosmos dodatkowy dungeon - Seraphic Gate - po jego 10 krotnym ukonczniu dostajemy(potem juz za kazdym razem) miecz Angel Slayer o ataku= 20 000 !!! to jest cos !!! POLECAM !

<-mój design ^^''

MarvelliX

• Gość
Valkyrie Profile
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 14, 2004, 11:16:06 pm »
No tak gra zajmuje 2cd i jest podzielona dokładnie na dwie częssści więc obi sssą obowiąssskowe.

A co do linka to ja przez przypadek nie znam bo moje płyty to kopie oryginału :D

a co do P2P to ja mam problemy z torrentem oostantnio któś cóś wie ?? bo wiem ze server przenieśli ale teraz jak raz rozpocząłem download i go przerwe to nie moge wznowic siakiś error wyskakuje 
(zdaje sssie że go eliminują bo większość jego sstron przessstało działać, ale są jeszcze strony alternatywne :) )

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Valkyrie Profile
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 14, 2004, 11:29:19 pm »
zdaje sssie że go eliminują bo większość jego sstron przessstało działać, ale są jeszcze strony alternatywne :) )
Największa i najlepsza suprnova.org i ps2torrent.com ciągle działąją i mają się dobrze(a tylko z tych korzystam):), ja zauważyłem tylko zamknięcie jednej polskiej. Jakoś nie chce mi się wierzyć w to że BT znika, ostatnio wręcz zyskuje na popularności. Zeby nie być gołosłownym: choćby najnowsze treilery World of warcraft - na oficjalnej stronce są tylko linki do BT, nawet cośtam(jakiegoś triala chyba) od Microsoftu się oficjalnie tylko BT ściągało.

MarvelliX

• Gość
Valkyrie Profile
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 15, 2004, 12:06:12 am »
Niewiem jak to możliwie, ale umnie Suprnova nie działa tak jak i Boxtorrent. A mówie o eliminowaniu bo to najwieksssze źródło piractwa jakie kiedy kolwiek zaisssniało (i nie wiem czy dobrze że to pisssze bo mogę sie przyczynic do jej znikniecia :( ) I tak ostatnio jakos ssszwankuje ciagle nie moze sssie połączyc z Tracerem. :angry:
« Ostatnia zmiana: Marca 15, 2004, 12:06:31 am wysłana przez Marvell »

Offline Quezacotl

• Soldier
    • http://
Valkyrie Profile
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 15, 2004, 08:57:47 am »
A co do VP to jest to jedna z najlepszych gierek na szaraka w jaką grałem. Największa zaletą gry (oprócz nawiązania do wspaniałej mitologi nordyckiej :) ) jest postać głównej bohaterki gry - Lenneth Valkyrie, jedna z najlepszych postaci jakie w rpg'ach spotkałem - ta wspaniała zbroja, te platynowe włosy  ^_^ (chyba się troche rozmarzyłem ;) )
"Jest widok ogromniejszy od widoku morza - niebo. Jest widok ogromniejszy od widoku nieba - wnętrze ludzkiej duszy."

MarvelliX

• Gość
Valkyrie Profile
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 15, 2004, 01:11:24 pm »
Mi sssie ona wydaje trochę zimna, ale to wkońcu półbogini, a boginie muszą być twarde a nie "mientkie". :)  

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Valkyrie Profile
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 15, 2004, 03:27:25 pm »
a mnie torent nadal nie działa nie może się połączyć z trackerem :(  
]

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Valkyrie Profile
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 15, 2004, 03:40:23 pm »
Mi sssie ona wydaje trochę zimna

no wiesz...eeee....Skandynawia zbyt ciepła nie jest :rolleyes:  

Offline little

• Wanderer
Valkyrie Profile
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 06, 2004, 06:13:46 pm »
Ja w tego erpega niestety nie grałem. Zna morze ktoś strone gdzie można go ściągnąć ??