Autor Wątek: Zmiany  (Przeczytany 30135 razy)

Offline FastRed

• Naczelny
    • http://squarezone.net
Zmiany
« dnia: Marca 10, 2004, 08:47:52 pm »
Witam wszystkich userów!

Jak sami widzicie nasze-wasze forum zmieniło całkowicie swoje oblicze.
Zmienił się wygląd, zmienił się też skrypt na którym forum działa. Opuściliśmy jakże popularne phpbb i przenieśliśmy się na profesjonalny, nowoczesny i dużo bardziej zaawansowany Invision Power Board.

Z pewnością początkowo będziecie mieć trudności z odnalezieniem się na forum, jednak zapewniam was, że te zmiany są spowodowane długimi przemyśleniami i z pewnością nie są chaotyczne.

Poniżej małe FAQ i spis nowości:
- zrezygnowaliśmy z systemu HP,MP,EXP, ponieważ ostatnoi powodował same spory,
- powrócił licznik postów,
- doszedł system ostrzeżeń - drżyjcie spamerzy  :devil:
- pojawiła się możliwość wyboru klasy postaci - (Mój profil >> edytuj profil >> Wybierz klasę postaci)- po wybraniu klasy Twoje rangi będą odpowiednie właśnie dla tej klasy(ogólnie jest około 60 różnych rang, 7 klas+1 podstawowa , autorstwa ARDa i Marvell'a)
- doszło trochę nowych buziek  :ph34r: ,
- profil użytkownika jest teraz dużo bardziej rozbudowany,
- dużo różnych usprawnień, które nie sposób wymienić(powoli będziecie je odkrywać ;) ),

Czasami możecie dostrzec komunikaty w języku ang., niestety skrypt jest bardzo rozbudowany i nie jesteśmy go w stanie w całości przetłumaczyć. Forum powinno zyskać nieco na szybkości działania i stać się bardziej przyjazne i czytelne.

BTW. wszelkie usterki/błędy/problemy proszę wysyłać do mnie na gg(3489058), PW, lub maila. Status gg pojawi się wkrótce.
Forum będzie jeszcze przez jakiś czas ulepszane i modyfikowane aż będzie w całości perfect :P.

Pozdrawiam, FastRed.
« Ostatnia zmiana: Marca 11, 2004, 03:29:58 pm wysłana przez FastRed »

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Zmiany
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 10, 2004, 09:29:14 pm »
System wygląda nawet, nawet... Ale czegoś mi tu brakuje... "Szybka odpowiedź". Wygląd jest taki Windowsowy  <_< Tamtem miał coś w sobie takie coś co te nie, zmieni się to jeszcze? Osobiście to mnie się podobał system HP, MP i EXP, było nawet fajne :) Forum działa nieco szybciej, a stronka będzie?
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline FastRed

• Naczelny
Zmiany
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 10, 2004, 09:46:50 pm »
Wygląd taki już zostanie, szybką odpowiedź trzeba sobie aktywować w panelu użytkownika- ustawienia forum >> Otwierać Szybką Odpowiedź automatycznie kiedy jest dostępna? [TAK]

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Zmiany
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 10, 2004, 10:02:08 pm »
Boshe ale sie żem przestraszył wchodze sobie na stronke i... szok :D ale co zrobić ;) nie mam nic przeciwko zdjęciu systemu hp, mp i lev :D będzie mniej spamu :) zmiany wydaje mi się na lepsze :)

EDIT
Im dłużej jestem na forum w nowej oprawie :D tym bardziej mi się podoba  :devil: przyzwyczaiłem się juz stare forum miało swój urok ale to podoba mi się jeszcze bardziej   :alien: (nowe emoty testuje  :P )
« Ostatnia zmiana: Marca 10, 2004, 10:24:18 pm wysłana przez De6v6il6 »
]

Offline Dark M

• General
    • http://
Zmiany
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 10, 2004, 10:24:08 pm »
Apelujćie wszyscy o zmiane Loga ... dość Yuny, znieść Yuna!!!

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Zmiany
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 10, 2004, 10:27:04 pm »
Można by na Rione zmienić :D ale do loga nic nie mam :D przyzwyczaiłem się ;)
]

Offline Dark M

• General
Zmiany
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 10, 2004, 10:41:13 pm »
Lulu, Rikku, Stena, Kid, Aya, Dante ale nie Yuna ... Yuna jest Be, Fu, ee

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Zmiany
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 10, 2004, 10:42:29 pm »
To kwestia gustu :D ale tak ogólnie to rzeczywiscie forum działa szybciej ;) dostrzegam coraz więcej plusów tej zmiany :D
]

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Zmiany
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 10, 2004, 11:58:47 pm »
stronka dziala zajebiscie...dla mnie rewelacja...GRATULACJE FASTRED...strzal w dziesiatke... :D

rowniez bylbym za zmiana tej pani...moze jakies polaczenie Clouda z Sepkiem, albo nie wiem kto...byle nie ona :P

stronak faktycznie smiga spoko, jak na razie nie mam problemow...szata graficzna elegancka, mala odmiana od mrocznego klimatu starego forum...

dla nie bomba  :w00t:  

Offline FastRed

• Naczelny
Zmiany
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 11, 2004, 12:56:34 am »
Skoro to logo/top jest faktycznie takie cienkie to się zrobi konkurs na nowe i zobaczymy czy ktoś z forumowiczów zrobi cud, miód i orzeszki ;).

Offline Ard

• Wanderer
Zmiany
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 11, 2004, 01:42:01 am »
rozmawialem z Toba Fast na ten temat i znam twoje zdanie i w pelni je szanuje...ja mam inne i uwazam ze Yuna nie jest tak "chwytliwa"...powiem ci jakie ja widzialbym logo forum...lewa strona twarzy Clouda polaczona z prawa strona twarzy Sepka...a po srodku miecz jednego lub drugieg...mi takie cos chodzi od dlugiego czasu po glowie, niestety nie potrafie wykonac czegos takiego :(
« Ostatnia zmiana: Marca 11, 2004, 01:42:33 am wysłana przez ARD »

Offline Dark M

• General
Zmiany
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 11, 2004, 01:48:26 am »
ARD ... sory ale lepsze już jest to logo, od tych sepków itp. ja to widze tak po prawej stronie rikku/Lulu/Kid/Auron/Dante a reszte to obojętna

Offline Ard

• Wanderer
Zmiany
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 11, 2004, 01:52:30 am »
niezle...ale moim skoromnym zdaniem logo to powinna byc jedna rzecz ktora wiaze sie w jakis sposob ze stronka...powinna to byc jedna osoba, jedna rzecz, jedno cus...jak sie zrobi familiade kwadratowych postaci to troszke bedzie mi to dziwnie wygladalo...swoja droga Fast moze nie chce zmieniac loga stronki/forum aby latwiej bylo powiazac nowy wyglad ze stara wersja :rolleyes:  

Offline FaLa

• Knight
Zmiany
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 11, 2004, 08:20:53 am »
przez kilka godzin mnie nie bylo a wy juz zdazyliscie wszystko pozmieniac  :P forum smiga jak nigdy, troche bedzie mi brakowalo exp i leveli ale to wyjdzie chyba nam na dobre ale na wyniki tego musimy poczekac.    
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline Ard

• Wanderer
Zmiany
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 11, 2004, 11:32:51 am »
troche bedzie mi brakowalo exp i leveli
tutaj jest praktycznie to samo, tylko w troche innej formie...zamiast liczby postow potrzebnych do awansu jest ogolny licznik postow...co i tak nie zmienia faktu ze nadal pewne osoby beda nabijac posty :angry: ...ale teraz dzieki nowemu panelowi moda bedziemy walczyc z takimi typkami...bojcie sie :rolleyes: .... :D  :D  :D  

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Zmiany
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 11, 2004, 01:00:01 pm »
Ech... trochę łezka się w oku kręci, ale nie narzekam. Stare Forum a Nowe... dobra, minęło, już się przyzwyczaiłem (brak mi tylko tego paska REDAKTOR) Podoba mi się przede wszystkim nowy sposób na spamerów... może wypróbuję go na sobie :)
Kame Hame Ha

Offline FaLa

• Knight
Zmiany
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 11, 2004, 01:14:59 pm »
troche bedzie mi brakowalo exp i leveli
tutaj jest praktycznie to samo, tylko w troche innej formie...zamiast liczby postow potrzebnych do awansu jest ogolny licznik postow...
uwazam tylko ze exp i levele byly jak by to powiedziec "unikalne" dla tego forum  :) ale za to mi sie podoba w tym ze masz do wyboru klasy... recpect za to ARD i Marvell  :D      
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline FastRed

• Naczelny
Zmiany
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 11, 2004, 02:21:20 pm »
recpect za to ARD i Marvell
A biedny fast który się z tym męczył parę godzin to nie ma pochwały ;(, hehehe.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
Zmiany
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 11, 2004, 02:34:09 pm »
Teraz wygląda ciekawie. nice work guys.
Ciekawy pomysł z tymi klasami, a co do HP, MP, EXP to mogły zostać, ale nic przeciw nim nie mam
Co do loga to Yuna może nawet być chociarz to zdjęcie nie jest najlepsze.
I'm in Space!

Offline Dark M

• General
Zmiany
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 11, 2004, 02:53:05 pm »
:shu:  :ph34r:  fajne te 2 ludki.
« Ostatnia zmiana: Marca 11, 2004, 10:08:04 pm wysłana przez Dark Master »