Autor Wątek: Konsole VS PC! Rozpocznijmy sieke!;P  (Przeczytany 50386 razy)

Offline K4m!k423

• Soldier
Konsole VS PC! Rozpocznijmy sieke!;P
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 17, 2004, 08:09:28 pm »
De6v6il6 tylko wiesz żebys któregoś dnia nie wstał od kompa z krzesłem przyrosnietym :DDD Ale co do tego monitora to serio oczy bola chyba ze ma sie jakis kurcze wypas monitor                            
Jak tu sie nie pociac jak cie dziewczyna rzuci;(((

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 17, 2004, 08:13:59 pm »
No niewiem jasiedzę średnio 14h i mnie jakoś nie bolą. Jedynie co mnie boli to nadgarstek od klikania myszą i trzymania w jednej pozycji 8)                            

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 17, 2004, 08:14:13 pm »
albo szkła z filtrem :D (od okularów ofkoz :D )                            
]

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 17, 2004, 08:46:19 pm »
Ja od 10 lat oglądam TV i od paru lat siedzę przed monitem(teraz mam wypasiony) i do tego czasu NIC mi nie było.Nawet bryli nie potrzebuję.                            
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 17, 2004, 10:39:25 pm »
Ja od 10 lat oglądam TV i od paru lat siedzę przed monitem(teraz mam wypasiony) i do tego czasu NIC mi nie było.Nawet bryli nie potrzebuję.
Niektórzy to mają szczęście :D                            
]

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 17, 2004, 11:17:45 pm »
W tej sytuacji powiem, że PC jest do przodu. PC zawsze będzie PC-tem, z czasem będzie on modernizowany, ale zawsze będzie ta sama zasada: Procesor, płyta główna, pamięć itd. A jak mamy konsolę to mamy ograniczone możliwości. Zauważcie, że PSX praktycznie zmienił tylko swój wygląd (stał się mniejszy) ale to jest nadal PSX żadnej ulepszone grafiki, żadnego lepszego dźwięku i 7 lat istnienia na rynku (Już w 2003 przestali produkować gry na nią). Tak samo pewnie będzie z PS2: za jakieś 3 lata zejdzie z rynku bo wyjdzie PS3... A na PC będzie można pograć w stare i nowe gry, a to można go modernizować i będą wchodziły coraz to nowsze rozwiązania...
PC GÓRĄ  :twisted:

BTW. Gipsi, zabrałeś mi temat :D                            
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 17, 2004, 11:24:52 pm »
Optymisto :D DOSa nam zabijają i sobie już \"niedługo\" ( w bliżej nie okreśonej przyszłości) w stare hiciory nie zagrasz :D                            
]

Offline GamePlay

• General
« Odpowiedź #27 dnia: Lutego 17, 2004, 11:29:24 pm »
De6v6il6: Robią jeszcze emulatory DOSa, pamiętaj o tym. Jednym z nich jest DOSbox, co prawda nie tak do końca poprawnie działa, ale to jeszcze będzie dopracowane.                            
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 17, 2004, 11:33:59 pm »
Heh sory Gameplay ale kto pierwszy ten lepszy :wink: . A tak pozatym to dzieki FaLi tego topica zrobilem wiec to jemu podylaj wirusy jakbyco :wink: !
A wiecie co? W takiej sytuacji to lodowka tez jest do przodu bo ona zawsze bedzie lodoowka! I bedzie mozna do niej pzez wiele lat howac jedzenie! :D  
To jest normalne ze konsole po paru latach musisz wymieniac! Do PC tez musisz dokupywac zeczy po paru latach jesli wyjda konsole kolejnej generacji to gwarantuje ci ze aby pograc w nowe gierki na PC bedzies musial znowu kupowac wiele sprzetu do PeCeta now grafike,ramy,procek aby miec taki POWER jak next,next-geny! A zreszta sami pomyslcie ile lat macie kompa? Jesli 3 lata to macie tak jak playa 2 wiec nie moosicieliscie wiele qpowac aby pograc w nowe gry hodz i tak jakies rozbudowy potrzebowaliscie,, ale jesli macie ok 5 lat to napewno musieliscie troche floty wydac aby pograc w gierki ktore sa teraz na czasie!                            

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Lutego 17, 2004, 11:36:44 pm »
Niektórzy to mają szczęście

Ja bym to nazwał nie sczęściem tylko zdrowiem, bo jak w przypadku Solidusa ja też od wielu lat siedzę jak nie przed telewizorem to przed monitorem i jestem zdrów. 8)
Fakt faktem że świecę w ciemnościach (od tego promieniowania) ale to szczegół :D                            

Offline GamePlay

• General
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 17, 2004, 11:41:55 pm »
GIpsi, powiem Ci że teraz masz np. GameCube, na którego wychodzą niezłe gry, za 5 lat wymyślą konsolę 5 razy lepszą od GC, na której już nie będziesz mógł odpalić gier z GC, tylko będziesz mógł odpalać gry zgodne z tą konsolą. do lodówki starej czy to nowej możesz włożyć zawsze to samo mięso i tak samo się będzie mroziło ^_^

BTW. No dobra, przebaczam Ci :D                            

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 17, 2004, 11:50:02 pm »
Hahahahaha :D
Gameplay mi chodzilo porostu oto ze kazde uzadzenie ma swoje zadanie do spelniania i na konsoli sie raczej tylko gra wiecwymienia sie ja co pare lat! Jezeli na PC teshbys tylko gral to po 6 latach i tak musisz wymieniac wszystko aby doscignac nowe gry!!
A i lodoofka tez sie czasami psuje wiec i tam trzeba dokoopywac czesci^-^  nietrzeba jej wymieniac ale dokoopic czasci poprostu..                            

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline GamePlay

• General
« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 17, 2004, 11:56:17 pm »
Właśnie, ja tu mówię o grze. Więc już teraz mogę zagrać sobie w Half Life 2 i cieszyć się też mogę starymi grami (Tak apropos, te  nowe gry to są naprawdę denne, tylko grafika ich wyróżnia). A jak mam PS2 to nie mogę sobie zagrać w gry ze SNESa, więc PS będzie zawsze lepszy. Mało tego na PC mogę sobie grać w gry ze SNESa a może niedługo jeszcze w gry na PS2 :!:                            

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 18, 2004, 12:04:38 am »
Wiesz jezeli PC jest lepszy od PS2 dlatego ze na PC mozesz grac w gry ze SNES\'a to dziwne massz poczucie fajnosci gier! Ja tam bym sobie jednak wolal pobiegac jako Dante i powymachiwac jego mieczem niz skakac Marianem w super mario world3 a tak pozatym to PS2 jest kompatybilne z PSone i PS3 bedzie takze z nimi konpatybilne! Acha i jeszcze cos na konsole tesh masz emulatory!!!!                            

Offline Dark M

• General
    • http://
« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 18, 2004, 01:58:19 am »
http://snes-station.gamebase.ca/ ...  masz emulatory a dokładnie ten z linku jest najlepszy (jesli chodzi o SNESA). Ana PS2 są wszystkie potrzebne emulatory... PC jest tylko maszyną roboczą niepowinien słurzyć do tak Wyszukanej rozrywki jak Granie.

GemePlay No widzisz PSX trzymał się tak długo na rynku wystarczyło tylko w gry inwestować...a w PieCa musiałeś już z 6 razy modernizować, to świadczy o wyższości PSXa. pozatym jak wszytkie firmy(hyba prócz M$) zajmujące się Tworzeniem konsol zapowiadają że następne pokolenie konsol będzie kompatybilne w stecz.

PS: Jeśli chodzi o konsole to niemuszą być kompatybilne wstecz(tak jak to w PC musi być żeby w stare gierki grać), no konsolkach nowe gry są tak dobre że nietrzeba bronić się starymi tytułami.                            

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline FaLa

• Knight
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 18, 2004, 07:44:12 am »
Dark Master ja mam kompa przez 5 lat i zaiwestowalem w niego chyba cos ponad 100 zł (i chodzi prawie jak marzenie  :D ) Gralem te gry co chcialem i nie musialem modernizowac. Tylko idiota by modernizowal kompa jak tylko cos by mu sie przycieło.

PS: Jeśli chodzi o konsole to niemuszą być kompatybilne wstecz(tak jak to w PC musi być żeby w stare gierki grać), no konsolkach nowe gry są tak dobre że nietrzeba bronić się starymi tytułami.

zaciecie bronisz tych konsol   :D                            
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 18, 2004, 08:41:44 am »
Dark Master ja mam kompa przez 5 lat i zaiwestowalem w niego chyba cos ponad 100 zł (i chodzi prawie jak marzenie  :D ) Gralem te gry co chcialem i nie musialem modernizowac. Tylko idiota by modernizowal kompa jak tylko cos by mu sie przycieło.

Sory Fala ale jakos nie chce mi sie wierzyc zeby przez 5 lat wymieniajac tylko rzecz za 100pln dzialaly ci takie gry jak Need4Speed Undergroun, Splinter Cell czy Metal Gear Solid Substance. Chyba ze mowiac ze grasz w co chcesz chodzilo ci oto ze grasz w co ci sie poprostu podoba a nie we wszystkie nowosci... albo poprostu moze naserio masz tak dobrego kompa ze po 5 latach dalej ci dzialaja nowe gierce...ale niewiem jakos niechce mi sie wierzyc...Choc oczywiscie nie neguje bo niewidzialem twojego kompa w akcji wiec sie niewypowiadam                            

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #37 dnia: Lutego 18, 2004, 01:16:53 pm »
Mój ma 4 lata :D i zainwestowałem 200 zł bo stary dysk sie zjarał :D ale Ciągle wszystko działa (prócz SW nowych) i nie narzekam może nie na full detalach ale da się grać :D                            
]

Offline FaLa

• Knight
« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 18, 2004, 01:50:15 pm »
Sory Fala ale jakos nie chce mi sie wierzyc zeby przez 5 lat wymieniajac tylko rzecz za 100pln dzialaly ci takie gry jak Need4Speed Undergroun, Splinter Cell czy Metal Gear Solid Substance. Chyba ze mowiac ze grasz w co chcesz chodzilo ci oto ze grasz w co ci sie poprostu podoba a nie we wszystkie nowosci... albo poprostu moze naserio masz tak dobrego kompa ze po 5 latach dalej ci dzialaja nowe gierce...ale niewiem jakos niechce mi sie wierzyc...Choc oczywiscie nie neguje bo niewidzialem twojego kompa w akcji wiec sie niewypowiadam

mowa byla o troche starszych grach ... jak dla mnie z nowosci nic godnego nie wyszlo wec nawet nie probowalem nie szaleje z detalami i ladnie chodzi (teraz ta sumka troche sie powiekszy bo musze nowy dysk kupic 8 GB jak na te czasy toche za malo  :) ) jedynie warty ulepszenia komp by byl na Splinter Cell czy Metal Gear Solid Substance. O nowosciach z bardzo dobro grafo nie mam co marzyc ale te starsze (lepsze) gry ladnie chodza.                            
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 18, 2004, 04:58:25 pm »
Właśnie-konsole nie mają przynajmniej problemu z kompatybilnością.Jak wyjdzie taki FFXII to raczej konsolowiec nie będzie myślał\"Ciekawe jakie ma wymagania i czy mi pójdzie?\" oczywiście będzie myślał przed wydaniem\"Mam nadzieję,że to wyjdzie na moją konsolę\".I tu właśnie zaczyna się największy problem konsolowców-nienawiść do innych konsol.Załóżmy takiego \"Soniakowca\"(nie chodzi mi tu o Sonica)spotyka \"Nintendorka\" (no offence :D )i zaczynają debatować jakie gry wyszły na ich konsole a potem wychwalać się swoim sprzętem a potem kłócić.Ja nie mam tego problemu bo mam dwie konsole Sony,jednego GB i kompa a gdybym nienawidził Nintendo albo Segę to nigdy bym nie zagrał w takie perełki jak FFV lub Zero Wing. Na szczęście komputery są tylko jedne...(chodzi mi o gry,nie o firmy procków itd.)                            
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?