Jak zawsze odczekałem pewien czas, żeby dać komuś innemu odpowiedzieć.... no ale nikt nie odpowiedział, więc jestem zmuszony podjąć jakieś kroki, żeby ta trivia nie zdechła jak poprzednio...
Aby zdobyć Clouda, należy:
1) Po 7 misji w czwartym akcie, dostaniemy dostęp do miasta zwanego Zarghidas Trade City. Kiedy tam wejdziemy, trafimy na z pozoru nie znaczący dialog z kwiaciarką. Kiedy zapyta się nas, czy chcemy kupić kwiatka, musimy odpowiedzieć TAK. Później się okaże, że ta kwiaciarka to Aeris.
2) W środku czwartego aktu (dokładnie nie wiem), należy odwiedzić Goug Machine City. Kiedy tam wejdziemy czeka nas kolejny dialog, z którego dowiemy się, że Bestrodio znalazł jakiś dziwny przedmiot, do którego uruchomienia potrzebny jest kamień Aquarius.
3) Aby Aquariusa zdobyć, trzeba się udać na wycieczkę do Goland Trade City i w barze zapytać się o "Ghost in Colliery". Jak to zrobimy idziemy do sąsiadującego miast Lesalia Imperial Capital, gdzie czeka nas kolejny dialog. Należy w nim przyłączyć do drużyna Beowulfa.
4) Kiedy tenn przyłączy się do ekipy, znowu wracamy do Goland Trade City, tym razem zaznaczonego kolrem czerwonym. Czeka nas tam seria walk, po których dostaniemy kamień Aquarius.
5) Idziemy z Aquariusem do Goug, gdzie przyłączy się do nas Worker 8. Zanim jednak opuścimy to miasto wyskoczy nam kolejny dialog. Bestrodio znowu znalazł jakąś maszynę i do jej uruchomienia potrzebuje Cancer'a
6) Idziemy do Zeltennia Castle i w tamtejszym barze zapytowujemy się o "Cursed Island - Nelveska". Po wyjściu z baru, otworzy nam się przejście do nowej lokacji. Naturalnie idziemy tam i po bardzo trudnej walce otrzymujemy kamieć Cancer.
7) Ponownie wracamy z nim do Goug, aby w kolejnej gadce zobaczyć, jak maszyna materializuje nam Cloud'a Strife'a. Niestety.. ten ucieka nam tak szybko jak się pojawia.
Idziemy do Zarghidas Trade City, czyli do miasta, gdzie była kwiaciarka. Zobaczymy tam scenkę, w której kilku oprychów zaczepia Aeris. Pojawia się tam Cloud, który jak to ma w swoim zwyczaju, chce tym ludkom wstawić oklepy. Niestety pojawiamy sie my i psujemy mu zabawe, wycinając oprychów w pień. Po tej misji dostajmy Cloud'a.
9) BONUS: Żeby nasz ulubiony bohater mógł używać swoich Limit'ów, potrzebuje miecza, który nazywa się Materia Blade. Znaleźć go można tylko w jednym miejsu, a konkretnie na szczycie wulkanu, w lokacji Bervenia Volcano. Oczywiście, żeby go podnieść, musimy się tam wdrapać postacią, która ma założoną umiejetność "Move-Find Item"
koniec.... chyba wszystko dobrze, ale mogłem się gdzieś walnąć... dawno sie nie grało heh...