Die you heretics! Burn in flame(zone) of hell!
Żartuje oczywiście...mnie "nie pojechałeś na psychice" i cię za to nie zabije xD Każdy ma prawo do własnych opinii. Co do tego że jest głupia i niepoważnie się zachowuje...Kid ma swój zadziorny charakterek, jest twarda, niedostępna ale imo, to tylko pozory bo tak naprawdę skrywa się za tym dobre serce i chęć pomagania innym. Mimo tragicznej przeszłości nie jest na zewnątrz „un grimm” jak niektóre inne postacie z roleplejów (Cloud, Vincent, Squall ;f) ale skrywa to w sobie. By dojrzeć to wszystko polecam zagrać w RD albo jeszcze bardziej zagłębić się w CC.
liczy się także to jaki udział bierze o obecnym stanie gry,a w owym nie bierze tak wielkiego
Pełni małą rolę w trakcie trwania gry? Nie nazwałbym tego małą rolą, chociażby jej spotkanie z Serge'm na Cape Howl, to przecież od tego wszystko się zaczęło.
Kid to moja ulubiona postać z jaką się zetknąłem w jakiejkolwiek grze. Nieodparty urok, piękno (ech te jej oczy, aż chciałoby się zatracić ;]), wspaniała ciekawa osobowość o której można by pisać i pisać. Nie mam chęci wygłaszać jakiś dłuższych i bardziej twórczych komentarzy na jej temat w tej chwili. Kocham CC i Kid i tak po prostu już zostanie.
Tak co do reszty postaci, to nie było w CC takich których bym nie lubił i jakoś szczególnie by mnie denerwowały, były po prostu takie które lubiłem bardziej lub mniej. Słyszałem parę opinii że część bohaterów jest wrzucona trochę na siłę, nie ma własnej historii i ogólnie jest nieciekawa. Uważam że po części jest to sprawka tego że Square chciało stworzyć w CC jak najbardziej interaktywny świat gdzie na wszystko ma się wpływ, w tym przyłączanie postaci, dlatego jest ich tak dużo i dlatego nawet takie małe pokurcze jak Neo Fio czy Turnip znalazły miejsce w naszych szeregach ;] Ciężko byłoby opisywać bogato historie i przeżycia postaci wszystkich bohaterów bo i bez tego fabuła gry jest zakręcona na potęge. Dlatego skupiono się na tych najważniejszych, a szczególnie na tej jednej. Czy to się komuś podoba czy nie, jak zwykle pozostaje jedno słowo – gust ;]
P.S. Może ktoś by kiedy napisał coś (zadał pytanie) w temacie o fabule, co? Już od dłuższego czasu mam chęć na polemikę na temat Chronosagi, tym bardziej po tak długim okresie postu tu na forum :> Trzeba by kiedy ruszyć dalej tamten temat...