hmm... Moim prywatnym zdaniem Weapon\'y z siódemki są mocna przereklamowane, a z Emeraldem na drugiej płycie nie miałem problemów. Jest kilka sposobów, żeby go zabić w tym momencie i właście nie widzę różnicy między walką z nim wtedy, a niżeli później. Oto najłatwiejszy z nich. Po pierwsze należy zdobyć złotego Chocobo\'sa, dzięki czemu zdobywamy KoTR. Potrzebny jest również HP<=>MP, Phoenix, Mime i dwa Final Attack\'i. Wszystko jest możliwe do zdobycia już na drugiej płycie. Zakładamy jednej postaci HP<=>MP oraz KoTR połączony z Final Attack, a innej Mime i Phoenix z Final Attackiem. Jeżeli ktoś zabiję ci pierwszą postać, to poleci KoTR, a że postać ta ma dużo MP nie musimy nawet inwestować w Etherki, zaś druga w tym czasie wali KoTR za pomocą Mime, do póki Emi i jej nie położy, co wiązać się będzie z pojawieniem się Phoenix\'a. W zasadzie jedyny problem stanowi namasterowanie Final Attack, ale dla chcącego nic trudnego. Jeszcze potrzebna jest Underwater Materia, ale to jest logiczne i dosć proste.
PS. Nie znałem tego motywu z Aire Tam Storm, choć sam sie zastanawiałem jak zrobić \"Lucky 7\". To naprawdę genialny pomysł.