Heh Solidus ja dopiero teraz zauwazylem ten topic a jush tak dawno mowiles ze go masz zamiar zalozyc! Ja go dopiero teraz zauwazylem! :oops: . Ja przyjme troche inna forme niz wszyscy i napisze co mi sie bradziej podobalo w jednej grze a co w drugiej:
Chrono Cross-System w CC jest dla mnie o wiele lepszy!
-Bardziej podoba mi sie zdobywanie doswaidzczenia w CC przez co walki nie sa tak latwe bo nie mozemy za bardzo sie dopacsic przed walakami z bossem
-Lubie CC za to ze widac przeciwnikow na ekranie i jesli nie chce to nie musze z nimi walczyc! A w FF jest miliony bezzsensownych walk (szczegolnie na mapie, i to jeszcze z leszczami pokroju dwoch karaluchow ktore siekne lekko mieczykiem i padaja)
-CC ma lepsza grafike i mimo iz w FF mamy czesto ruchome tla(chodzi mi o wstawki filmowe w tle podczas naszego poruszania sie - nie wiem jak to napisac) to CC jest lepszy; podczas walki areny sa poprostu wspaniale i jest to max co moze wykrztusic PSone
-Wiele zakonczen w CSadze jest to ogromny plus i bardzo mi sie to podoba (ale nie chcial bym zobaczyc tego rozwiazania w Finalach/ale jak slyszalem w FFX-2 jest to zastosowane!
/)
-Muzyka w CC jest lepsza
-Summony nie zuca sie tak latwo jak w FF wiec wiecej uzywamy magii
-CC jest bardziej nie liniowe i pozwala nam na wybor innych drog! Mozliwe jest ukonczenie gry wybierajac roozne drogi.
Final Fantasy-wstawki FMV to jest ogromna zaleta Finali swietnie siie oglada te dlugie filmiki zakonczenia sa poprostu cudne!
-Jedno zakonczenie! W przypadku FF poprostu chce miec zakonczona historie nie chce miec kilku zakonczen jak jush mowilem ubolewam nad tym ze w FFX-2 mozna zobaczyc wiele wariantow zakonczen i mimo iz niegralem FFX to ogolnie zaluje ze powstal jego sequel bo slyszalem ze historia opowiedziana w X bya poprostu cudna i poroownywalna do tej z VII a ztego co slyszalem to sequel X troche na sile dokancza ten watek (poprostu widac ze Square wczesniej nie planowalo sequela- tak slyszalem, sam niewiem bo nie gralem)
-to ze Finale nie sa powiazane ze soba fabularnie powoduje ze moze powstac ich wiecej gdyz trzeba mniej myslec nad historia!
-ostatni bossowie sa lepsi w FF
-Limit break to bardz fajna sprawa!