Autor Wątek: Anime  (Przeczytany 116081 razy)

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Odp: Anime
« Odpowiedź #700 dnia: Lutego 14, 2011, 02:06:03 pm »
No, Code Geass i Gundam 00 są najnowszymi dodatkami w całej serii SRW. Do tego jeszcze Tengen Toppa Gurren Lagann, Armored Trooper VOTOMS, Shin Mazinger Z i Getter Robo Armageddon.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
« Odpowiedź #701 dnia: Lutego 14, 2011, 08:50:15 pm »
His, z tego co pamiętam, to oglądałaś anime o grze w tenisa, więc nie masz co wybrzydzać. Chyba, że jeszcze Hikaru no Go oglądałaś, to wtedy w poprzednim zdaniu proszę zamienić "tenisa" na "go".

A skoro o anime mowa, to ja już bym pewnie nie zdzierżył oglądania jakiejś serii średniej jakości. Oprócz pełnometrażówek studia Ghibli, do których pałam szczerą miłością, jest tylko kilka serii, które darzę wystarczającym sentymentem, żeby je oglądać. Przychodzi mi tu na myśl "Jungle (...) Guu", "Haibane Renmei" oraz, przede wszystkim, moje ulubione anime, czyli "Azumanga Daioh".
Jednego i drugiego wytrzymałam po parę odcinków,a potem obczaiłam wersje yaoi :F

A z tego co wymieniłeś , to najbardziej kocham Jungle we [...] - w sumie to jedno z moich ulubionych anime. Azumangi widziałam parę odcinków. Przerwałam ze względu na naukę ,czy inne takie głupoty i o niej zapomniałam .

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #702 dnia: Lutego 16, 2011, 09:57:01 pm »
No i wczoraj skończyłem Guardian of the Sacred Spirit. Bardzo mi się spodobało i polecam. Przypadły mi do gustu scenerie które trochę przypominają mi świat z Mononoke Hime. Widowiskowe walki (których nie ma znowu tak wiele), dobra fabuła (Tamago!), momentami śmieszne no i tylko 26 odcinków. Seria nie ciągnie się w nieskończoność jak Bleach... (Eh kiedy ja go skończę).

(W sumie posiadam lepsze obrazki ale nie chciało mi się szukać.)
W końcu zostało mi polecone w poszukiwaniach czegoś podobnego do wspomnianej Księżniczki. I uważam że obejrzenie tegoż anime nie zepsuje oczu ani mózgu czy innych części ciała.

A co Spice and Wolf to polecam. Mimo tego "kupieckiego" (które mi osobiście w ogóle nie przeszkadzało) gadania anime jest naprawdę warte obejrzenia. Szkoda że nie ma i raczej nie będzie serii trzeciej bo chętnie jeszcze obejrzałbym sobie Horo.
« Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2011, 10:12:36 pm wysłana przez kALWa888 »

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
« Odpowiedź #703 dnia: Kwietnia 07, 2011, 03:40:26 pm »
Polecam Kuroshitsuji. Dwie serie przełknęłam błyskawiczne. Teraz zabiorę się za mangę [podobno jest zupełnie inna- różne wątki, postaci itp.].

http://anime.tanuki.pl/strony/anime/1373-kuroshitsuji/rec/1428

EDIT:
I to produkcja square enix  :]
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2011, 07:57:04 pm wysłana przez Hisoka »

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #704 dnia: Kwietnia 07, 2011, 11:22:49 pm »
Hehe to już mam na liście do obejrzenia. :D Oby mi monitr nie wybuchł

Ja teraz pod poleceniem aysnelowskim zacząłem oglądać Utawarerumono. Cztery odcinki a już wsiąkłem.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2011, 11:23:50 pm wysłana przez kALWa888 »

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #705 dnia: Kwietnia 08, 2011, 10:03:51 am »
cóż, ja anime juzprawie nie oglądam, bo jakoś tak - nie specjalnie mnie ciągnie. z ostatnio obejrzanych a jak przejrzałem ten Topic to nie wspomnianych przeze mnie będą:

Ouran High School Host Club - niby dla dziewuch, bo wokół sami bishoneni, ale muszę przyznać, że porządnie się uśmiałem oglądając. Klub żigolaków z szkoły dla obrzydliwie bogatych ludzi i dziewczyna z przedmieścia, którą wzięli za faceta - mieszanka wybuchowa. Jedyne zo zabolało to tendencja spadkowa - im dalej w las tym coraz mniej humoru...

High School Of Death - tu z kolei coś dla miłośników nienaturalnie wielkich ... oczu, nienaturalnie długich nóg, nienaturalnie przerysowanych archetypów w anime - czyli że norma, przy tuszy otaku, cool bisho lider grupy, intelektualistka i strateg w okularach, naiwna blondyna z wielkim cycem, typowa chłodna kendo baba. ale nie to jest główną atrakcją. atrakjcą jest wręcz obsesja autora na punkcie broni - matko, wszystko w najdrobniejszych szczegółach, a dodatkowo pan otaku jest chodzącą encyklopedią. no i danie główne - morze zombie. a jakie zombie są, każdy wie! krótkie, manga jeszcze powstaje, więc możę będzie druga seria, ale jednocześnie bardzo miło się to oglądało. warto obejrzeć dla cy... oczu bohaterek i ZOMBIE ZOMBIE ZOMBIE! Czy wspominałem o ZOMBIE?
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2011, 10:05:19 am wysłana przez Smögu »
Kame Hame Ha

Offline MarvelliX

• Master of Random Knowledge
  • Admin
  • dood!
    • http://squarezone.pl
« Odpowiedź #706 dnia: Kwietnia 08, 2011, 12:14:01 pm »
hmm chyba dzieś widziałem urywek z tego 'haj skul', czy to to gdzie panienka lezy na ulicy obok niej typ trzymający berete przechodzącą między jej... 'oczami' które podskakiwały gdy on strzelał do zombiaków?

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #707 dnia: Kwietnia 08, 2011, 01:04:33 pm »
ta jest Marv, zresztą to właśnie wyżej wspomniany filmik co był zatytułowany "Matrixowe cycki" zachęcił mnie do obejrzenia tego anime. Nie zawiodłem się :)
Kame Hame Ha

Offline MarvelliX

• Master of Random Knowledge
  • Admin
  • dood!
    • http://squarezone.pl
« Odpowiedź #708 dnia: Kwietnia 08, 2011, 01:36:15 pm »
w amvhell to widzialem http://www.youtube.com/watch?v=b2IBJmOmEpE&feature=player_detailpage#t=99s no ale to nie była bereta ;x
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2011, 01:38:09 pm wysłana przez MarvelliX »

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #709 dnia: Kwietnia 08, 2011, 01:46:51 pm »
ja to poznałem dzięki temu filmikowi:

http://www.joemonster.org/filmy/28724/Matrixowe_cycki

nie wiem, czy to beretta, czy nie, ja specem od broni palnej nie jestem, wiem jak wygląda Desert Eagle i AK47 o. wcześniej w anime jest akcja, jak pan otaku dorwał sie do składu z bronią i wszystko po kolei z nazwy modelu i skuteczności wymieniał.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2011, 01:48:30 pm wysłana przez Smögu »
Kame Hame Ha

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #710 dnia: Kwietnia 08, 2011, 02:15:55 pm »
HOTD widziałem i dosyć zabawnie się to oglądało. Nie jest to coś, co bym polecił ultrarealistycznemu fanowi zombie jednak. Przydało by się jednak, żeby zrobili już drugi sezon.

Ja natomiast obejrzałem niedawno The Big O.

Jakbym miał podsumować o czym jest to bym napisał, że jest o Batmanie, który wygląda jak Phoenix Wright i pilotuje wielkiego robota o nazwie Big O. I nie ma co się dziwić, że przypomina Batmana (The Animated Series oczywiście), skoro obie serie zrobiło to samo studio. Całe anime jest oczywiście zrobione w zajebistym stylu Film Noir. Świetnie się oglądało, choć drugi sezon trochę kulał.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2011, 02:32:32 pm wysłana przez Solidus »
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #711 dnia: Kwietnia 08, 2011, 02:50:52 pm »
na drugi sezon HSOTD  jest szansa, ponieważ manga już poszła duzo dalej aniżeli wydarzenia przedstawione w anime. Trochę cierpliwości i powinien pojawić się drugi sezon. Oby nie zrobili jednak jak z The Strongest Disciple Kenichi, gdzie też manga poszła daleko w las, a anime zakończyli, wiele wątków pourywali i nie zanosi sięna ciąg dalszy
Kame Hame Ha

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
« Odpowiedź #712 dnia: Kwietnia 08, 2011, 03:43:22 pm »
Ouran widziałam chyba jeden odcinek. Reszta czeka spokojnie, aż skończę czytać mangę Kuroshitsuji :]

Offline Anouk

• MASTER OF SQUAREZONE PUPPETS
  • SemiRedaktor
    • http://refielle.ovh.org
« Odpowiedź #713 dnia: Lipca 08, 2011, 04:00:53 pm »
http://geek-news.mtv.com/2011/07/05/studio-ghiblis-latest-from-up-on-poppy-hill-gets-a-trailer/
Wiedzieliście? :D Jestem mega, zadowolona i podekscytowana i w ogóle i w szczególe, aaaa. :D

Swoją droga jak już piszę w temacie... Dawno temu znalazłam demotywator, w którym użyto screenu z jakiegoś ślicznego anime pełnometrażowego.
I tak bardzo chciałabym to obejrzeć, że zaryzykuję taki durny opis tego, co pamiętam, może mi pomożecie (już raz znalazłam tytuł tego, ale zapomniałam!)
Bohaterami filmu jest chyba chłopiec i dziewczynka (chłopak i dziewczyna?), kojarzę, że w zwiastunie się pojawiali. Jedna scena była, gdzie ktoś siedzi na ławce. Film charakteryzuje się śliczną oprawą graficzną, w scenerii pamiętam odcienie fioletu, różu, może żółtego. Jakieś płatki róż chyba też migotały w zwiastunie. Były też jakieś sceny w mieście.
Czy coś to komuś podpowiada? Ja MUSZĘ mieć ten tytuł. :<

TO JEST 5 Centimeters Per Second!!! Oglądał to ktoś? Ślicznie wygląda!
« Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2011, 04:03:07 pm wysłana przez Refielle »

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #714 dnia: Sierpnia 05, 2011, 02:12:39 am »
Trochę spóźnione ale leje mnie to.

MS Gundam 00.

Pierwszy sezon - bardzo dobry. Postacie wyraźnie zaakcentowane, walki świetne, soundtrack genialny. Jedyną część, którą tak szybko obejrzałem był Gundam X (którego chciałem po prostu skończyć jak najszybciej), choć wątek Saji Crossroad'a i  Louise był niesamowicie zbędny. Pierwsza wejściówka jest jedną z moich ulubionych koło "Arashi no Naka de Kagayaite" z 08th MS Team i "Tobe! Gundam!" z oryginału.

Drugi sezon - tu już zaczęło kuleć nieco. Lyle był lipnym Lockon'em, wątek z Anew był do bólu przewidywalny, Allelujah/Hallelujah zostali sprowadzeni do marginesu (a szkoda, bo Hallelujah był zajebistą postacią), Saji i Louise po raz kolejny na siłę wciśnięci, a jeśli homolust Tierii nie był wystarczająco mocny w pierwszej części to tu postanowili mu (dla pewności) dać damskie ciuszki. Nie brakowało jednak mocnych momentów jak zniszczenie windy kosmicznej czy ostateczna walka.
Oczywiście (jak mówiłem) nie brakowało tu smaczków z oryginalnego Gundam'a. Świadczy o tym chociażby sam fakt, że narratorem jest Toru Furuya, czyli Amuro Ray z oryginału. Jego głos także ma Ribbons Almark pilotujący 0 Gundam'a, będącego nawiązaniem do Gundama RX-78-2 (czyli że tego pierwszego).

Pełnometrażówka - er...tego...no...Fajne walki były...I soundtrack był bardzo zajebisty. ELS byli niesamowicie syfnymi antagonistami, wszystko wepchnięte na siłę, niektóre postacie kompletnie niepotrzebnie ginęły.

Ogółem - warto dać mu szansę, ale jak już wspominałem - pominięcie oryginałów spowoduje, że ominiemy niektóre smaczki. Odcinków nie ma zbyt wiele, 26 na sezon, ogląda się je szybko i przyjemnie. Poza 2-godzinną pełnometrażówką, która zajęła mi z 4 godziny.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Anouk

• MASTER OF SQUAREZONE PUPPETS
  • SemiRedaktor
    • http://refielle.ovh.org
« Odpowiedź #715 dnia: Października 04, 2011, 04:11:46 pm »
Ok, obejrzałam to wspomniane 5 Centimeters per Second. Całe szczęście, że słusznie zakochałam się w pięknych sceneriach, bo inaczej bardzo zgrzytałabym zębami. Historia przedstawia się marnie, głównie przez to, że jest podzielona na jakieś trzy, chaotyczne opowiadania. Albo nie chaotyczne, a serwujące spory niedosyt. Gdyby uczynili ją bardziej prostą i wprowadzili nawet więcej nielubianej przez wielu miłosnej dramaturgi, to myślę, że lepiej by to wyszło. Możliwe też, że po prostu nie zrozumiałam idei autora (takie przypuszczenia mam po przeczytaniu opiewających komentarzy na filmweb).
Nie mniej jednak obrazy wprowadzają w zachwyt. Aż chce się zrzucić książki z biurka, położyć tablet i zacząć rysować piękne krajobrazy.

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #716 dnia: Stycznia 21, 2012, 04:11:07 pm »
A ja niedawno skończyłem w końcu oglądać anime Gungrave http://anime.tanuki.pl/strony/anime/405-gungrave/rec/398. Po skończeniu mam mieszane odczucia co do tego dzieła. Momentami nie chciało mi się do niego wracać, ogólnie przez większość serii (26 odc) nie pociągało mnie na tyle by na jeden raz obejrzeć więcej niż dwa odcinki (gdzie jeden trwa 25 minut). Nie przypadł mi do gustu początek, w którym widac to co dzieje sie w połowie serii. Strasznie raziły mnie dość kiepskie sceny walki, a jestem w tej kwestii dość wymagający odkąd zobaczyłem Guardian of the Sacred Spirit, gdzie tam walki pojawiały się niezbyt często ale jednak stały na bardzo wysokim poziomie. Walki w Gungrave polegały jedynie na wyciąganiu przez głównego bohatera dwóch pistoletów (o całkiem niezłym wyglądzie) i napieprzanie przez jakiś czas w nadchodzących wrogów. Potem zmiana kierunku, odskok itd. Mogłyby przypominać to co dzieje się w Devil May Cry (gra, nie anime), ale tam jest to o wiele bardziej dynamiczne. W Gungrave jest to bardzo statyczne, co mi osobiście przeszkadzało. Historia jest niezła, aczkolwiek nie nazwałbym jej połączenie Quake'a i Chłopców z ferajny, jak określał autor zlinkowanej wcześniej recenzji. Czasem wzrusza, zaciekawia, ale wątek gangsterski/mafijny jest raczej słabo przedstawiony, tym bardziej dla kogoś kto jest przynajmniej średnio obeznany w filmach gangsterskich. Ale anime dobrze pokazuje, jak łatwo zatracić samego siebie i przyjaciół w dążeniu do bogactwa i władzy. Na szczęście im bliżej końca, tym anime robiło się coraz ciekawsze. Ostatnie dwa odcinki były naprawdę bardzo dobre. Polecam, ale raczej nie każdemu. N i trzeba jeszcze kiedyś obczaić dwie gry o tym samym tytule na PS2. Choć rewelacji się nie spodziewam, raczej będą to nafaszerowane ołowiem gry akcji, nic poza tym.

Poza tym wciąż oglądam Bleach i jestem na 247 odcinku. Gdzie seria liczy sobie jakoś ponad 350. Zastanawia mnie na ilu odc się zatrzyma jesli w ogóle. Na szczęście obecnie jest dość ciekawie, ale zaczyna mnie powoli drażnić ciągłe dochodzenie postaci i wątków wraz z nimi. Ale jak już zacząłem to skończę, nawet jeśli zrobię to z sentymentu, bo to pierwsze odcinkowe anime jakie oglądałem.

Poza tym ostatnio trafiłem (nie pamiętam gdzie - może na tym frm) na podobno genialne anime http://anime.tanuki.pl/strony/anime/1699-kara-no-kyoukai-the-garden-of-sinners/rec/1952 i jak na razie dorwałem pierwszą część. Kurde, gdyby nie ten cholerny dead megaupload byłoby łatwiej. Tak czy siak chyba niedługo się za nie zabiore, bo wygląda naprawdę ciekawie.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2012, 04:17:33 pm wysłana przez kALWa888 »

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #717 dnia: Stycznia 22, 2012, 06:46:15 pm »
Bleachowy hajfajf! Ogólnie to nie masz co oglądać odcinków po walce z Aizenem. Może i pierwsze chaptery z nowej serii są ciekawe, to później widać, że Tite skończyły się pomysły. Wątki są sztywne a w anime jest więcej fillerów niż samej mangi. Właśnie głównie przez to przestałem oglądać i czytam na bieżąco tłumaczone chaptery mangi.

Offline kALWa888

• Redaktor
« Odpowiedź #718 dnia: Stycznia 22, 2012, 10:18:34 pm »
No jak już zacząłem to skończę. Ostatnio było nawet dość ciekawie. Nie z jakimś super polotem, ale spoko. Chapter zanpakutou i muramasy już się prawie skończyl  i jest całkiem nieźle. A mangi nie znam więc nie mam porównania.

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #719 dnia: Stycznia 22, 2012, 11:26:39 pm »
Mnie naprawde wkręca część w Hueco Mundo i Sztucznej Karakurze. Naprawdę dużo ciekawych walk, szczegolnie Ichi ma pole do popisu(no a jak) no i Espada. Joł. A co sądzisz o fillerach? Moim zdaniem do ok. 150 odcinka były naprawdę ciekawe(hollow ichi, Renji uczy się bankai) później były juz trochę gorsze, lecz naprawdę, w porównaniu do innych anime(ee.. Naruto? OP?) to i tak można im spokojnie dać z 7/10. Ofkors nie porównujmy tego do Shippuddena, gdzie fillery przypadają w ilosci 10 na 1 rozdział mangi i w dodatku są żałosne.