To będzie proste, jak dla kogo. Macie dostępne WSZYSTKIE FINALE (tactics, itd) i cztery sloty w drużynie. Wybieżcie na te sloty cztery osoby, które byłyby składem idealnym. A jakby kto nie wiedział, jest to z mojej strony ukłon w stronę serii1-6, gdzie na polu bitwy naraz były 4 osoby. Ja zacznę
1 Tu stoi Cloud. Sprawa prosta. Wydaje mi się, że mimo wszystko, to on jest najbardziej doświadczonym wojownikiem z sagi FF(co nie znaczy że najlepszym, ale doświadczenie to klucz do sukcesu) Bezapelacyjnie gówny fajter w drużynie
2 Rikku . Wprawdzie w FF10 nie grałem, ale little i jego wypowiedź sprzed \"wielkiej czystki\" przekonała mnie do tej laski. W drużynie jako złodziej i specjalizacja w atakach z dystansu
3 Terra. Główna bohaterka szóstki stałaby u mnie jako mak ofensywny i summoner. Dzięki zdolności Morph nie miałaby sobie równych
4 Tifa. Ją uważam za najfajniejszą laske. Pełniłaby rolę maga leczniczego i defensywnego. Od czasu do czasy też mogłaby summonować bahamuty itd :wink:
Niektórych zdźiwi czemu Tifa, a nie Aeris, skoro ona była dobrym magiem. Wyjaśnionko - Aeris jest wg. mnie zbyt dziecinna i denerwowałaby mnie swą obecnością. Your turn. Tylko nie wszyscy na raz :wink: