czym dla was jest muzyka w grach komputerowych :?: (glownie chodzi mi o RPG, choc smialo mozna pisac o innych gatunkach)...czy jest tylko skromnym dodatkiem w calej grze :?: ...czy moze jedna z najwazniejszych \"sil\" gry :?:
we wczesnej mlodosci ojego grania nie zwracalem za bardzo uwagi na muzyke (bardzo czesto jej tam nie bylo
)...od momentu rozpoczecia przygody z PSX\'em moja uwage w grach przykula muzyka...na poczatku byla tylko dodatkiem...ostatnio zas zaczela odgrywac bardzo duze znaczenie...pierwsza gra z muzyka ktora mnie totalnie zauroczyla to FF 7 (nie ma sie co dziwic)...trzymalem sava gdzie ginela Aeris tylko po to, by posluchac tamtej melodii...pozniej juz poszlo...muza z Residenta, Silenta, Soul Reavera, KoF\'a, CC itd...sa to tylko niektore gry w ktorych muzyka nie stanowi tylko dodatku, lecz jest jedna z glownych sil napedowych gry...W grach RPG powstaje najlepsza muza dlatego, ze niekiedy w nudniejszy momentach (gdy gdzies idziesz) muzyka towarzyszy ci i potrafimy ja zauwazyc i docenic...w grach akcji raczej trudno skupic sie na muzyce (no przynajmniej ja nie bardzo potrafie wsluchiwac sie w muze MoH\'a podczas ladowania w plazy
)
czekam na wasze wypowiedzi :wink: