Autor Wątek: System of a Down  (Przeczytany 23395 razy)

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
System of a Down
« Odpowiedź #80 dnia: Października 24, 2005, 11:33:54 pm »
hmmm... dziwny utwor z tego calego hypnotize... przez pierwsze 1,5-2 minuty jakis mialki, a potem kiedy sie zaczyna cos fajnego dziac to nagle sie konczy... ale w sumie jestem dopiero po 3 przesluchaniach, zobaczymy co bedzie potem :P

btw. teledysk do hypnotize wyjdzie 1 listopada
« Ostatnia zmiana: Października 24, 2005, 11:34:11 pm wysłana przez Zell Dincht »
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
System of a Down
« Odpowiedź #81 dnia: Października 25, 2005, 05:41:58 pm »
ostatnio zasłuchuję się w :

Oldschool Hollywood-na początku wydawało mi sie z lekka syfne,ale ma jaiś taki oldschoolowy klimat :F

poza tym w czymś o zemście,ale nie jestem w stanie skojarzyć tytułu...w każdym razie na razie to moja ulubiona piosenka SOADu...no i może jeszcze Question!

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
System of a Down
« Odpowiedź #82 dnia: Listopada 04, 2005, 12:12:18 am »
ozesz... teledysk jest taki jak piosenka - dziwny... ogolnie to wiekszosc teledysku jest taka jak np w chop suey - pokazuje zespol na scenie i szalejacych fanow... ale ta wstawka zrobiona w paincie O_o troche tutaj za bardzo nie pasuje... ogolnie mowiac teledysk sredni, do takiego questiona, spidersow czy aerials sie nie umywa... ale to juz sami ocenicie wchodzac na systemofadown.com, bo tam mozna zobaczyc zestreamowany klip...
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
System of a Down
« Odpowiedź #83 dnia: Listopada 14, 2005, 01:19:21 pm »
Jestem świeżo po przesłuchaniu nowego albumu SOADa - Hypnotize. IMHO mogli się bardziej postarać. Jedyny utwór, jaki mi się spodobał to znany mi od dawna Hypnotize. Rozwinięty Soldier Side nie ma chyba nic wspólnego z pierwowzorem (mogę się mylić, bo nie słuchałem Mezmerize'owej wersji zbyt wiele razy), a taki Vicinity Of Obscenity wydaje mi się kompletnym shitem. Nie wiem...może ten utwór miał byc lekko humorystyczny czy coś, ale mi się wogóle nie spodobał...tylko jego refren był znośny.
Nie opisuję wszystkich utworów, bo jakoś nie chce mi się słuchać tego drugi raz.Pełną recenzję pozostawie Zellowi.

EDIT
Link od torrenta jakby ktoś chciał : http://www.mininova.org/get/152498

EDIT 2
Dla tych, co nie lubią torrentów direct download z YSI : http://s53.yousendit.com/d.aspx?id=31DBXYN...VO1MURGC5EGIVAU
« Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2005, 02:57:35 pm wysłana przez Dark Butz »
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
System of a Down
« Odpowiedź #84 dnia: Listopada 17, 2005, 11:24:32 pm »
jedziem z koksem:

01. Attack - intro jakies takie nijakie, ale potem... eh, potem... przegenialna zwrotka... ten riff i glos serja... eh... szkoda tylko, ze potem po takiej swietnej zwrotce nastepuje nijaki refren... w jakims kawalku innym pewnie by mi sie podobal calkiem, bo jest fajny do podarcia sie... ale tutaj oczekiwalem czegos wiecej... w kazdym razie dzieki zwrotce moge z czystym sumieniem wystawic temu kawalkowi 7/10.

02. Dreaming - zwrotka, kiedy serj spiewa dwie linie melodyczne naraz to kolejny raz geniusz... szkoda, ze na koncercie tak ciekawie to nie wyjdzie, bo pewnie ktoras z linii bedzie spiewal daron, a zdaje mi sie ze bedzie to gorzej wygladalo... w kazdym razie tutaj po niezlej zwrotce jednak sie nie zawiodlem... daron wchodzi do spiewu w refrenie, ale nie pogorszylo to jakosci kawalka, a nawet calkiem niezle brzmi :P fragment, ktory zaczyna sie w 1:41 tez jest calkiem niezly, glownie przez ta niby-solowke w tle i brzmienie gitary (takie hmm... orientalne? w kazdym razie mi tak sie kojarzy). 8/10

03. Kill Rock 'N Roll - daron spiewa zwrotke tak jakby mu sie nie chcialo, jednak serj ratuje sprawe... i z tego kontrastu wychodzi calkiem niezla mieszanka... refren calkiem niezly, za to w 1:24 sie zaczyna nieelo fragment... nie pasuje mi za bardzo do tego kawalka... w sumie to na tyle mozna powiedziec na temat tego kawalka, bo trwa on niespelna 2,5 minuty heh... -7/10

04. Hypnotize - tak jak juz pisalem wczesniej, dziwny kawalek heh... ale w miare sluchania dosyc mi sie spodobal... od polowy sie zaczyna cos dziac, i to bardzo fajnie sie dzieje... koncowka to juz poezja... 8/10

05. Stealing Society - nie dopatrzylem sie niczego genialnego w tym kawalku... jedno jest pewne - na liste sie nie dostanie heh... +3/10

06. Tentative - Genialny refren, ale niestety nic poza tym... 6/10

07. U-Fig - patrz Stealing Society... kawalki sa na podobnym poziomie (niskim, nie da sie ukryc), wiec +3/10

08. Holy Mountains - calkiem niezly kawalek... calosc trzyma poziom, nie ma momentow wybijajacych sie czy to pozytywnie czy to negatywnie, po prostu porzadny utwor... i choc jest najdluzszy na plycie, to nie wiem co jeszcze o nim napisac heh... 7/10

09. Vicnity of Obscenity - probowalem... przysiegam, probowalem znalezc chociaz jeden motyw, ktory w najmniejszym stopniu mi sie spodoba... ale poleglem... 1/10... tragedia

10. She's Like Heroin - patrz U-Fig... +3/10 po raz kolejny

11. Lonely Day - bardzo dobry kawalek, kiedy sie ma dola (no chyba ze ktos nie lubi poglebiac... ale ja np lubie) ... jednak jesli slucha sie tego w dobrym humorze, to niezbyt pociaga... +6/10, przy dole - 8+/10

12. Soldier Side - geniusz geniusz i jeszcze raz geniusz... zdecydowanie najlepszy utwor z calej plyty... najpierw porzadny kawalek z genialna zwrotka i genialnym refrenem, a potem genialne przejscie do motywu z Soldier Side - Intro... 11/10.

ogolem hypnotize: 6+/10... troche sie zawiodlem jednak po mesmerize...

ogolem hypnotize-mesmerize (to z zalozenia jest jedna calosc, jeden album, tyle ze podzielony na 2 plytki i wydany w odstepie 6 miesiecy, wiec oceniam to jako calosc): 8/10... z tego dwupaku wyszlo pare calkiem genialnych utworkow i musze przyznac, ze po tak dlugim okresie oczekiwania jestem calkiem zadowolony... chociaz chcialbym, zeby z nastepna plyta soad znow przywalil, tak jak to robil na 1 plycie, a nie jeszcze bardziej ciagniecie w strone popu... chociaz z drugiej strony to dobrze, ze zespol nie stoi w miejscu i nie odgrzewa ciagle tego samego... bo kto stoi w miejscu ten sie cofa... no coz, zobaczymy, co jeszcze chlopaki wymysla na nastepnej plycie... i czy kiedykolwiek beda umieli stworzyc cos, co przebije chop suey...

Offline I)RAGON

• Soldier
    • http://
System of a Down
« Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 26, 2005, 09:58:26 pm »
Bardzo dobry zespół lubie go gra na fajny sposób brzmienia i mają ciekawe teksty smieszne. Bardzo lubie ich płyte Toxycity i wniej  2 piosenki "Streamline" i "Highway Song" Słuchałem wszystie ich  płyty  i nawet dodatkowe bonusy w którym mają pare piosenek w stylu hip-hop i spiewają o czarnuchach heheh.
Jeśli coś jest źle staraj sie aby gorzej nie było niż jest

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
System of a Down
« Odpowiedź #86 dnia: Marca 02, 2006, 07:34:52 pm »
wiecie, tak słuchając systemu od A do Z i tak stwierdzam, że dla mnie pierwsza i druga płytka były najlepsze... a konkretnie to kawałki Spiders, ATWA, PLUCK, Toxicity, Chop Suey i Aerials....  ech... jak sobie przypomne, jak pierwszy raz słuchałem SOADu.... to chyba właśnie ta kapela przemieniła początkującego technomaniaka smoga w sługę mroku i szatana :D :F
Kame Hame Ha

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
System of a Down
« Odpowiedź #87 dnia: Marca 02, 2006, 07:55:07 pm »
No ja z SOADem zaczynalem stosunkowo niedawno bo chyba jakos w tamtym roku czy wczesniej jak tam Zellus sie podniecal, pierwsza piosenka jaka slyszalem byl Toxic i spodobal mi sie, w tym samym czasie slyszalem tez Spiers, Aerials i Chop Suey, Spiders podobal mi sie najmniej, teraz czasem tez sie poslucha chlopakow, ale glownie slucham tylko Aerials, Radio/Video i Chop Suey. No i albumu Mesmerize bo to bardzo wporzo album.

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
System of a Down
« Odpowiedź #88 dnia: Marca 03, 2006, 06:50:59 pm »
mi się w pewnej chwili SOAD strasznie przejadł[nic dziwnego skoro słuchałam prawie non-stop:P]...ale teraz zaczynam powoli do niego wracać-na razie leci B.Y.O.B

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
System of a Down
« Odpowiedź #89 dnia: Marca 06, 2006, 11:04:45 pm »
dammit... dlaczego akurat lonely day? :-/ nowy teledysk soada niezbyt rzadzi bo juz sam kawalek jest mocno emo, a w polaczeniu z teledyskiem jest jeszcze bardziej emo (niewiarygodne ale prawdziwe heh)
jak ktos chce zobaczyc to jak zwykle odsylam do streama na systemofadown.com

btw. damn... tak sobie przegladnalem ten temat i mi sie nasunal taki wniosek... jak ja do cholery moglem ocenic tentative na 6/10?

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
System of a Down
« Odpowiedź #90 dnia: Marca 07, 2006, 02:45:40 pm »
Zell... zdziwiony? łach... a myślisz, że czego każdy szanujący się EMO słucha teraz<teraz=po ostatnich 2 płytach soadu>
chyba bede wkoncu hypnotize przesłuchać musiał... jakoś mi się niechce nigdy ;]

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
System of a Down
« Odpowiedź #91 dnia: Marca 07, 2006, 05:44:50 pm »
mi sie tam lonely day mocno podoba...nie jest lepsze od Soldier Side, ale wraz z Tentative stawiam je na drugim miejscu na  Hypnotize ;]

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
System of a Down
« Odpowiedź #92 dnia: Maja 04, 2006, 05:37:18 pm »

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
System of a Down
« Odpowiedź #93 dnia: Maja 04, 2006, 07:26:10 pm »
http://muzyka.wp.pl/g,0,id,22209,niusy.html

kjuuut...
hmmm, jakoś wierzyć mi się nie chce , pewnie to podpucha. chłopaki w ukryciu nagrają kolejną płytę i dadzą ją jak nikt się nie będzie dtego spodziewał. i tyle. ha
Kame Hame Ha

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
System of a Down
« Odpowiedź #94 dnia: Maja 04, 2006, 07:33:03 pm »
Jesli to prawda to nie jest to taka zla wiadomosc. Jesli zespol uwaza ze powinni sobie zrobic przerwe i odpoczac tolepiej niech to zrobia i powroca ze swietnymi nowymi pomyslami czy tez poprostu wypoczeci w lepszej formie niz jakby mieli sie meczyc i grac tylko po to bo aktualnie sa strasznie popularni a wcale nie maja zbtniej ochoty na gre.

Tak tez by moglo w sumie zrobic Dir en grey... bo wydaja mala a jak juz wydaja to sam nie wiem czy to co robia jest dobre czy nie... przerwa czasem to dobry motyw.

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
System of a Down
« Odpowiedź #95 dnia: Czerwca 06, 2006, 09:23:21 pm »
jako przyładny moderator<kihihihihihihihihihihi -cicho nieśmiać sie tam ;/> niechce smiecić wiec tu spytam - jaki Soad miał "incydent z pomidorami" ? O_o

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
System of a Down
« Odpowiedź #96 dnia: Czerwca 06, 2006, 09:32:40 pm »
przenosnia taka... dawno dawno temu, w odleglej gala... tfu... spodku w katowicach jeszcze nieznany wtedy soad gral jako support slayera i zostali wysmiani i obrzuceni czymstam... moze pomidory tez sie tam znalazly, ale nie wiem skad by ktos mial miec na koncercie pomidory ;]

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
System of a Down
« Odpowiedź #97 dnia: Czerwca 06, 2006, 09:38:10 pm »
rotflmao <niewiem co ten skrot do konca oznacza, ale zawsze chcialem go uzyc ;]> z jednej strony szkoda chłopczyków i wstyd za "naszych", ale z drugiej chetnie bym sobie filmik z tego obejrzał ;]

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
System of a Down
« Odpowiedź #98 dnia: Czerwca 06, 2006, 09:42:17 pm »
rotflmao <niewiem co ten skrot do konca oznacza, ale zawsze chcialem go uzyc ;]>
Rolling Over The Floor Laughing My Ass Off...
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
System of a Down
« Odpowiedź #99 dnia: Czerwca 06, 2006, 09:43:06 pm »
no jakbym pojechal sobie do jakiejs moldawii i ktos by mnie tam chlebem (z tego co przeczytalem na pewnym forum, chociaz kij wie jakie tam rzeczy jeszcze lecialy) obrzucil to raczej bym mial juz do konca zycia koncertowanie w moldawii mial w dupie ;F