Autor Wątek: Przełomowa seria FF!  (Przeczytany 9443 razy)

Offline Boban

• Soldier
Przełomowa seria FF!
« dnia: Stycznia 03, 2004, 09:28:14 am »
Kto z nas nie muśli \"To jest świetna gra FullWypas\"a mowa tu o przełomowej wersji Final Fantasy VII.Pierwszy Final 3D ze świetną fabułą
wspaniałą magią oraz\"nieśmiertelną przyszłością?\"                            

Offline SQuall_Leo

• Soldier
Przełomowa seria FF!
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 03, 2004, 10:27:31 am »
MAsz rację, ale dla mnie jest druga po Final Fantasy 9. A najważniejsza jest pierwsza część, gdyby nie ona, to by Squaresoftu dzisiaj nie było.                            
błądzić jest rzeczą ludzką...

Offline Boban

• Soldier
Przełomowa seria FF!
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 03, 2004, 11:33:20 am »
W końcu FF uratowało Square nie raz ale wielokrotnie.I tak dzisiaj możemy dalej dowiadywać się na temat  coraz to nowszych newsów o naszych Finalach a zwłaszcza o nowych odsłonach.                            

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Przełomowa seria FF!
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 03, 2004, 12:33:54 pm »
MAsz rację, ale dla mnie jest druga po Final Fantasy 9. A najważniejsza jest pierwsza część, gdyby nie ona, to by Squaresoftu dzisiaj nie było.

dokladnie w koncu to miala byc pozegnalna produkcja square. wyobrazacie co by bylo gdyby japonce nie kupili tej gry? dzisiaj nie bylo by nas tu, nie bylo by legendy ff 7, a najwazniejsze ze nie bylo by sephka :D                            
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Przełomowa seria FF!
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 03, 2004, 02:09:31 pm »
Legenda...heh...
Za kilkadziesiąt lat będziemy opowiadać naszym wnukom:
\"Dawno,dawno temu,była sobie firma Square.Była ona na skraju bankructwa i wtedy wypuściła na NES\'a grę Final Fantasy.O dziwo przyniosła im ogromny zysk,i po wypuszczeniu następnych Finalów firma przyjęła nazwę Squaresoft.Stworzyła ona legendarną grę Final Fantasy VII...\"po 10 minutach opowiadania powiemy-\"...a teraz idź,załóż hełm wirtualny i zagraj w Final Fantasy CII.\" :D                            
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Volrath

• Daredevil
  • **
    • http://www.dbgpbem.prv.pl
Przełomowa seria FF!
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 03, 2004, 02:16:30 pm »
Ciekawe, czy świat się skończy po części 666 :D

Jak myślicie, ile pociągnie jeszcze seria FF i jak będzie ewoluować?

Swoją drogą, przed FF7 Finale znane były mocno w japonii i troszkę w stanach... a potem nastąpił boom, coś jak Matrix dla fina akcji-science fiction :D Miejmy nadzieję, że o ile FF7:AC nie przerośnie prekursora w sławie i jakości (tak pewnie nie będzie), to będzie można nazwać ten film godnym rozwinięciem fabuły, a nie tylko komercyjnym tworem na chlubny cel ratowania kas Square\'u...                            
Aeris: I want to meet you.
Cloud: But I\'m right here.
Aeris: I know, I know what I really mean is, I want to meet...you.

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Przełomowa seria FF!
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 03, 2004, 02:26:43 pm »
Dla mnie dobrym pomysłem byłoby zrobienie remake\'a FFVII(coś jak MGS:TTS)z lepszą grafą i dodatkowymi subquestami.                            
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Volrath

• Daredevil
  • **
Przełomowa seria FF!
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 03, 2004, 02:31:45 pm »
Dla mnie dobrym pomysłem byłoby zrobienie remake\'a FFVII(coś jak MGS:TTS)z lepszą grafą i dodatkowymi subquestami.

Też mam na coś takiego nadzieję, nie wiem czemu square się tego nie podjął :D Dość, że historia jest piękna, to kasiora z tego jakaś będzie :D                            

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Przełomowa seria FF!
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 03, 2004, 02:33:30 pm »

oficjalne stanowisko square - jakby robili, to na ps2, ale ze ps2 obsluguje gry z psxa to wydadza ten remake dopiero na ps3 chyba ze tez bedzie obslugiwal poprzednie :(                            
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Kristofer

• Adventurer
  • *
  • Death Note owner ;]
Przełomowa seria FF!
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 03, 2004, 04:31:37 pm »
Cytat: \"Zell Dincht\"

nie grałem w ff7(nie miałem narazie możliwości) więc wolałbym kontynułacje ff9 ale jak by zrobili remake ffVII to bym zagrał                            

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Przełomowa seria FF!
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 03, 2004, 06:38:24 pm »
ja nie wiem czy przekonalbym sie do \"poprawionego\" FF 7 :?: ...przeciez tam bylaby tylko poprawiona grafika, nic wiecej...a w tej grze przeciez nie grafa jest najwazniejsza...juz co innego jakby kwadratowi zdecydowali sie na wersje 3D FF VI...no to co innego...ja sie na to pisze :D                            

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Przełomowa seria FF!
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 03, 2004, 10:36:11 pm »
w ffvi tez by byla poprawiona tylko grafika, ale na wieksza skale ;)                            

Offline Kristofer

• Adventurer
  • *
  • Death Note owner ;]
Przełomowa seria FF!
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 04, 2004, 12:42:29 pm »
jak chodzi o ff6 to jestem za,grafe by zrobili gdzieś na miare ffX i nową fabułe dali to był by na pewno sukces                            

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Przełomowa seria FF!
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 04, 2004, 06:11:29 pm »
gdyby dali nowa fabule to to by sie nazywalo ff6-2                            

Offline lechu

• Adventurer
  • *
Przełomowa seria FF!
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 05, 2004, 12:18:20 am »
Jeśli chodzi o FF7:AC to nie bardzo kumam polityke square (chciaż się domyslam :D): wydają film który ma być swego rodzaju kontynuacją/rozwinięciem najgłośniejszej części sagi FF. Film wykonany ma być techniką komputerową jak swego czasu \"Spirytusy\". Tu jednak mamy lekki zonk. Niedość że FF7:AC będzie stosukowo krótki, to jeszcze co by nie mówić, wykonanie tegoż wypada znacznie słabiej niż Spirits\'ów. Zabieg taki z pewnością jest związany z funduszami, a raczej ich brakiem, chęcią jak najszybszego wydania tej produkcji. Wsumie to tu mi trochę śmiedzi chamówą ze strony square - jadą na popularności FF7. Każdy fan będzie chciał oglądnąć AC i nie dziwota bo i ja sie nie mogę doczekać co z tego projektu wyjdzie. Square odgrażało się także że AC nie będzie wyświetlany na ekranach kin - jakoś mi się w to nie chce wierzyć :P                            
You runaway shinobi....

Offline SQuall_Leo

• Soldier
Przełomowa seria FF!
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 05, 2004, 12:21:09 am »
Ja coś słyszałem, że mają zrobić remaki, ale wcześniejzych części, tj. III, IV itd. NIe wiem czy to prawda, mam nadzieję, że tak...                            
błądzić jest rzeczą ludzką...

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Przełomowa seria FF!
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 05, 2004, 01:54:32 pm »
Źle słyszałeś. Niestety nie zrobią bo i po co im to. Zrobili jedynie konwersję na PSX i to wszystko w tym temacie. A zamiast ciągu dalszego FF7w postaci gry będzie film FF7 Advent Children. Ale to wie każdy Głupi  :twisted:                            
Kame Hame Ha

Offline Ard

• Wanderer
Przełomowa seria FF!
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 05, 2004, 10:30:54 pm »
ja bym sie nie obrazil gdyby Square zamiast ladowac kase w film bazujacy na 7 zrobiliby FF 7 - 2...nie bede wymyslac co mogloby sie tam dziac, ale sprawiliby tym na pewna wieksza radosc wielu fanom na calym swiecie i (jesli chodzi o kase) zarobiliby wiecej \"zielonych\"                            

Offline Volrath

• Daredevil
  • **
Przełomowa seria FF!
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 05, 2004, 10:35:11 pm »
ja bym sie nie obrazil gdyby Square zamiast ladowac kase w film bazujacy na 7 zrobiliby FF 7 - 2...nie bede wymyslac co mogloby sie tam dziac, ale sprawiliby tym na pewna wieksza radosc wielu fanom na calym swiecie i (jesli chodzi o kase) zarobiliby wiecej \"zielonych\"

Eh, przecież pracują tam spece od marketingu, nie bój żaby, już oni lepiej od nas wiedzą, co przyniesie im więcej \'zielonych\'...

Ale te dywagacje zostawmy na boku, bo co to byłby ze mnie za mod, jeśli bym offtopicował jak zwyklę...

FF7 jest pierwszym jRPGiem, który zabłysnął prawdziwą sławą poza krajem kwitnącej wiśni i w pełni zasłużył na miano \'legendy\' czy \'klasyki\'...                            

Offline Ard

• Wanderer
Przełomowa seria FF!
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 05, 2004, 10:52:49 pm »
i wlasnie moze dlatego jest przez wielu (rowniez przeze mnie? ) uwazana za przelomowa...kto wie czy gdyby wyszla jeszcze jako gra 2D to zdobylaby taki rozglos (wszak wszyscy twierdzimy ze to fabula w tej grz jest najlepsza)...liczba 7 okazala sie dla niej bardzo szczesliwa