Witam, właśnie ukończyłem Type-0 HD i pozbierałem szczękę z podłogi. I mam trzy pytania. Oczywiście mnóstwo spoilerów ! Mam też nadzieję, że dobrze trafiłem z działem.
1. Ukończyłem grę na poziomie "średnim" ten przed Agito. Odblokowałem filmik "From Ashes" i ten w którym Dr. Arecia mówi ile razy świat się odradzał. Nie mam np. tego filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=Qr4TN5KI1w0I mam tam jeszcze parę pustych miejsc, co trzeba zrobić aby odblokować resztę ? Przejść grę na wyższych poziomach trudności ? Czy po prostu zrobić coś konkretnego w czasie grania ?
2. Pytanie o zakończenie. Nie wiem czy wszystko dobrze zrozumiałem. Wszyscy z Class Zero umarli po tym jak pokonali "sędziego". Okazało się, że Dr. Arecia jest jakimś Bogiem (?) i czuwała nad światem gdy ten zataczał koło ponad 600 milionów razy. Czy dobrze rozumiem ?
3. Dla Dr. Arecii zaskoczeniem było, że Class Zero pokonali sędziego, tak ? Dlatego "obudziła" Machine i Rem aby jej opowiedzieli o jej "dzieciach" i mogli czuwać dalej nad tym światem, tak ?
Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś mi odpowie na te pytania i trochę rozjaśni sprawę. Z góry dziękuję i Pozdrawiam :-)