Ja mam wersję beta Duke Nukem Time to Kill. W intrze wogóle muzyka nie działa, mam dwa razy więcej plansz, z których większość i tak nie działa, plansze do testów, nie działają żadne kody i gra się czasem wysypuje.
Co do bety MGS'a to pamiętam jeszcze wcześniejsze screen'y, który przypominały bardziej graficznie filmik. Pewnie zmienili grafikę, bo konsola nie była w stanie jej udźwignąć.
Na NES'a miał wyjść Earthbound Zero, co było praktycznie do połowy nieco odchudzoną wersją Earthbound'a na SNES'a, ale wycofano ją po wyjściu nowej konsoli Nintendo. Jednak wersja ta jest dostępna na necie, w pełni grywalna i po angielsku.
No i jeszcze miałem przez krótki czas betę RE2. Ale nie RE1,5 tylko faktycznego RE2, który jedynie posiadał teleport do wybranych lokacji, dostęp do pełnej skrzynki i parę sound testów.
Miał też na N64 wyjść Dinosaur Planet ale projekt zamknięto na jakiś czas. Miało być to to samo co Star Fox Adventures (ale bez nich), a Krystal miała być kotem. Ale potem RARE na odchodne pomyślało, że będzie zabawnie odkopać trupa, dorzucić Star Foxów i stworzyć Legend of Krystal - The Trifurce of Yiff kopiąc tym sposobem fanów Star Fox prosto w krocze.
BTW. Thrill Kill afaik to nie beta, bo parę sztuk poszło do sprzedaży, ale ponoć była zbyt brutalna (czego ja nie dojrzałem jak zagrałem) i ją wycofali.