Autor Wątek: Seria Star Ocean  (Przeczytany 56024 razy)

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
  • „Was yea ra chs hymmnos mea"
Odp: Seria Star Ocean
« Odpowiedź #220 dnia: Sierpnia 13, 2009, 10:13:11 pm »
Z tym kotem to żartowałem, ale aparycję ma niezłą. Poza tym nie jest to jakieś denne MMORPG gdzie muszę wybierać postacie najlepiej przygotowane do walki. To gra jRPG. Kierujmy się sentymentami a nie przydatnością w boju.

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #221 dnia: Sierpnia 13, 2009, 10:17:55 pm »
Mi spodobała się Pericci, będę musiał wypróbować jeszcze Welch i Ilię, Mavelle siedzi w rezerwie, a Ronyx za dobry nie jest. Szkoda tylko, że Phia ma mało śmiesznych PA.

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #222 dnia: Sierpnia 13, 2009, 10:39:52 pm »
Mavelle jest dosyć słaba, ale właściwie została dodana tylko po to by zamienić ją w Erys i/bądź domknąć nieco wątek Ioshui.

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #223 dnia: Sierpnia 13, 2009, 11:05:59 pm »
Też myślałem że jest słaba, ale jej 3 ostatnie specjale są silne, "seventh star", "galaxy" i coś jeszcze. Erys to najlepsza symbologistka według mnie.

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #224 dnia: Sierpnia 13, 2009, 11:15:20 pm »
Miałem przez pewien czas Mavelle, ale nie miałem możliwośći wymienić ją na Erys, więc się jej pozbyłem robiąc miejsce na Welch.

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #225 dnia: Sierpnia 13, 2009, 11:16:55 pm »
Mavelle można się pozbyć?! Jak? Oprócz wymiany na Erys to nie słyszałem o niczym innym

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #226 dnia: Sierpnia 13, 2009, 11:20:13 pm »
Jak nie masz Ashlaya w drużynie to każda wizyta w specjalnym pomieszczeniu w "Old Race Ruin", może zakończyć się jej pozbyciem. (Są odpowiedzi do wyboru).

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #227 dnia: Sierpnia 13, 2009, 11:22:32 pm »
Mam Ashlaya, ale nie mam Ioshuy, może da radę. Mnie denerwuje tylko to że gra narzuca ci 4 bohaterów.

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #228 dnia: Sierpnia 14, 2009, 01:30:47 pm »
W SO3 za to gra narzuca 3ch (jeśli liczyć Nel nawet 4ch), W wersji Director's Cut dodatkowo można też zwerbować Mirage. Wprawdzie w SO3 teoretycznie również nie ma teoretycznie możliwości werbunku wszystkich postaci, lecz jeśli jednak podobno przyłączamy ich w odpowiedniej kolejności, to może się to udać. (To wszystko polega na wymuszeniu w grze dodatkowego slotu na bohaterów). Trudno powiedzieć, czy to błąd czy celowo pozostawiono taką furtkę.

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #229 dnia: Sierpnia 14, 2009, 01:50:19 pm »
Ciekawe ilu bohaterów jest w SO4, grałeś już?

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #230 dnia: Sierpnia 14, 2009, 01:55:03 pm »
Nie grałem, i raczej nie zagram, bo nie mam X360. Zapytaj antalora on grał, a nie chce przyłączyć się do naszej dyskusji, ponieważ nie zna poprzednich części.

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #231 dnia: Sierpnia 14, 2009, 03:14:58 pm »
Załątwić X360 to nie problem, kumpel mi pożyczy, gorzej z SO4, bo gra zajmuje sporo gb, a oryginału kupować nie będę, Last Hope oscyluje w granicach 150-200zł więc lipa. Antalor powiedz coś o SO4, jak się mają PA, Item Creation itp.

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #232 dnia: Sierpnia 14, 2009, 06:04:11 pm »
I tak masz szczęście, antalor będzie na SZ prowadził dział SO4, więc pewnie wszystko nam objaśni.

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #233 dnia: Sierpnia 14, 2009, 09:19:09 pm »
Jedna rzecz mnie rozmiesza w SO2, mianowicie zapęd Ashtona do beczek, w anime to lepiej wygląda, ale cóż. Jeśli wymienisz mi kilka śmiesznych PA, to będę wdzięczny.

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #234 dnia: Sierpnia 14, 2009, 09:33:03 pm »
Do tej pory w SO2 naprawdę śmiesznych PA praktycznie nie widziałem. No, może pojawienie się Welch, czy rozmowa z Celine na temat tego, że nie bardzo się może wcisnąć w swoje ciuchy bądź perypetie Ashtona z jego smokami. Chociaż jedna PA z Welch jest dosyć ciekawa, bo można zarobić sporo pieniędzy. Dosyć mocne bronie i zbroje można zdobyć wykonując PAs z zaginioną dziewczynką.

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #235 dnia: Sierpnia 14, 2009, 09:40:30 pm »
Przymierzam się do Second Evolution, możesz powiedzieć coś więcej o tej PA z zaginioną dziewczynką? O tej Pa z perypetiami też.

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #236 dnia: Sierpnia 14, 2009, 10:17:42 pm »
Nie pamiętam już dokładnie, ale dziewczynkę uciekinierkę można  chyba po raz pierwszy spotkać w Krosse. Jeśli wybraliśmy dobrą odpowiedź po raz drugi spotkamy ją w budynku magazynowym w Harley. Okaże się, że jest przez kogoś ścigana, i jeśli ze chcemy jej pomóc będziemy walczyć z jej prześladowcami. Niezbyt łatwo ich pokonać, zwłaszcza że bardzo szybko mogą nasz sparaliżować a to oznacza przegraną. W razie wygranej jednak dostaniemy trochę doświadczenia, pieniędzy a także po dwie sztuki przydatnego oręża i zbroi. Później prawdopodobnie dziewczynkę tą będzie można spotkać w Linga, ale tam jeszcze nie dotarłem.

Co Ashtona wiele nie ma co pisać. W większości miast na różnych etapach gry można zobaczyć kilka PA pokazujących jak ciężkie to brzemię mieć dwa dodatkowe łby. Czasem skutkują zdobyciem/zakupem ciekawego przedmiotu.

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #237 dnia: Sierpnia 14, 2009, 10:44:26 pm »
Do tego questa z dziewczynką trzeba mieć Welch i grać Claude'm? Powiedz jeszcze proszę w jakim etapie gry to się odbywa.

Dzięki Ashtonowi kupiłem tylko jeden przedmiot, taki ribbon w Arlia, nie pamiętam jak się nazywał, a ty zdobyłeś jeszcze coś?

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #238 dnia: Sierpnia 15, 2009, 01:04:32 pm »
Z tego co pamiętam można go zacząć zaraz po przybyciu do Krosse. Nie trzeba mieć Welch. Ciężko jest ją rozpoznać, chociaż ma nas obie czerwono-brązowe (?) ubranie, ale i tak wygląda jak zwykły dzieciak. Przebywa chyba w jednej z tych bocznych uliczek, tam gdzie się kręci i Celine.

Po jednej z PA nie pamiętam już po której dostałem broń dla Ashtona, wstążkę też kupiłem.

Offline Groch

• Zack_Fair
  • General
« Odpowiedź #239 dnia: Sierpnia 15, 2009, 04:36:02 pm »
Przeglądam sobie Voice acting, musze przyznać, że żal mi gościa który podkładał głos Dorn'owi, ten pan nazywa się Dick Smallberies Jr. i wszystko jasne...

Welch jest starsza w SO2? Jakoś wydaje się bardziej dorosła.