Argh, jakby ktoś miał okazję porozmawiać z moim najlepszym kumplem (też maniakiem FF) to by wiedział co sądzę o Blitzballu...
Nie będziecie pewnie mieli okazji, więc wam powiem. Jak dla mnie to przegięli totalnie z Blitzballem, taka łyżka dziegciu w beczce miodu (niby niewiele, ale i tak smak zjebie). No ludzie, nie po to ja kupuję sobie grę RPG (na dodatek kalibru FFX) żeby się za jakąś piłeczką uganiać, którą to grę jeszcze zerpegowano na siłę (rozwój postaci i inne bzdury). Poza tym jest to totalnie przegięcie jak kolesie sobie po 10 minut pod wodą pływają, okładają nawzajem, rzucają piłką... Chyba sobie skrzela wyrobili.
Dla tych co tak jak ja nienawidzą Blitzballu a chcą mieć Celestial dla Wakki: Reset team data po każdej lidze i tournamencie, żeby mieć nagrodę tą co trzeba (wszystkie OD dla Wakki, potem Sigil), rekrutujcie sobie wiarę porządną, żeby wkopać ludziom i zdobyć 1 miejsce i wymarzone nagrody, potem znowu Reset Team Data.
Dobry skład po resecie:
Atakujący: Tidus i Wedge (stoi przy wejściu na Luca Stadium, zawsze wolny)
Środkowy: Brother - do zrekrutowania na mostku Airshipa
Obrońcy: Ropp - stoi w Travel Agency na Mi'ihen Highroad i Zalitz - na moście jak idziesz w kierunku Luca Theater po prawej stronie
Bramkarz: Jumal - w porcie Luca, lokacja Square. - wysoki CA a po pierwszym meczu często awansuje na 3 lv, gdzie możesz mu od razu dać technikę Super Goalie. Dzięki temu CA będzie mu średnio wzrastało do 18-20. Nikt nie wkopie Ci gola.
Z tym składem powinieneś sobie dać bez większych problemów radę w Tournamentach i ligach.
Graj sobie jedną Ligę i Tournament dziennie (lub co dwa dni) a w ciągu niecałego tygodnia będziesz miał Sigil dla Wakki.
Potem zakop Blitzball i dobrze przyklep glebę, co by czasem nie wylazł...
Nigdy więcej piłki w FF, błagam...