Po co jakikolwiek gambit podczepiać? Nie kumam jaki problem można mieć z głupim MagicPotem. Jak go zobaczysz, to podchodzisz blisko, wchodzisz do menu, wybierasz Item, stamtąd wybierasz Elixir i następnie rzucasz go na przeciwnika (chyba trzeba L1 czy coś nacisnąć, żeby cel zmienić). Jak MagicPot dostanie Elixir, to można go sprać i, jak dobrze pamiętam, dostać niezłą ilość LP. A jak ci szkoda Elixira, to możesz go od niego ukraść, jak już go rzucisz, chociaż to wymaga cierpliwości.
W komnacie w Southern Cave Palace masz po prostu wykonać instrukcję, która na którejśtam ścianie jest. Zwyczajnie musisz otworzyć wszystkie bramy, poruszając się zgodnie z ruchem zegara. Nie pamiętam tylko od której bramy trzeba zacząć, ale to jest w instrukcji napisane tam.
Zagadką jest jednak dla mnie ta druga brama w Southern Cave Palace, właśnie ta za wodospadami, z boku takiego ponurego korytarza. Jest zamknięta i ja jej chyba nie otworzyłem w grze i do dzisiaj nie wiem co tam jest. Do teraz o niej zupełnie zapomniałem.