Autor Wątek: Na jaką grę najbardziej czekacie?  (Przeczytany 15006 razy)

Offline Jecht

• Soldier
    • http://jeszcze nie mam
Na jaką grę najbardziej czekacie?
« dnia: Października 08, 2006, 03:12:21 pm »
Więc zakładam to(ankietę) żeby zobaczyć na co tak naprawdę czekają fani jRPGów.Więc niektóre tytuły nie są jeszcze w ogóle przysądzone(w przypadku Chrono np. i innych gier).Ale warto jest troszeczkę podyskutować o tym nie tylko w ankiecie  :D .Oczywiście sonda nie liczy się jeżeli jakaś gra wyjdzie.
Pyt. 2.Nie chciałem o tym robić też drugiego działu ale pytanie jest takie : jaka z tych gier wyjdzie ostatnia a jaka pierwsza  :D .Czekam na odp.
« Ostatnia zmiana: Października 08, 2006, 03:13:39 pm wysłana przez Jecht »

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #1 dnia: Października 08, 2006, 03:24:52 pm »
oddałem głos na "inny" bo czekam na remake FF VII ;)

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #2 dnia: Października 08, 2006, 03:29:41 pm »
W sumie ciekawy temat, tylko że brakuje w nim znanych jRPG które wkrótce mają się pojawić, takich jak nowy Seiken Densetsu coś tam (nie wiem jak go tam zwali), Valkyrie Profile Silmera czy Rogue Galaxy. Właśnie na ten ostatni tytuł czekam chyba najbardziej bo wiem że twórcy Star Ocean, znów mnie nie zawiodą :) . Gra ma podobno oferować ogromny świat, chyba największy ze wszystkich dotychczasowych jRPG, no i wogóle widziałem po screenach że zapowiada się naprawdę nieźle.
oddałem głos na "inny" bo czekam na remake FF VII
No to już go masz, "wspaniałą" gre FF7 Dirge of Cerberus  :F
« Ostatnia zmiana: Października 08, 2006, 03:32:37 pm wysłana przez RadicalDreamer »

Offline Jecht

• Soldier
« Odpowiedź #3 dnia: Października 08, 2006, 03:37:46 pm »
Sorki ale nie znam tych gier więc nie wpisałem.A myślałem że wszystkie głosy pójdą na FFXIII  :P .Więc jak nie jest wpisany to pozostaje tylko "inny" albo liczyć na moderatorów aż zmienią na pozostałe gry które nie wymieniłem.

P.S-a coś o Rogue Galaxy czytałem w PE że niby najleszy jRPG się rodzi(mam nadzieję że poród wyjdzie wyśmienicie :cool: )
« Ostatnia zmiana: Października 08, 2006, 03:40:06 pm wysłana przez Jecht »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #4 dnia: Października 08, 2006, 04:11:54 pm »
Zagłosowałem na Seiken Desetsu IV, po jego wcześniejszym dodaniu do listy hehe..

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #5 dnia: Października 08, 2006, 04:22:57 pm »
ja zaglosowalem na ten sam Tytuł co Tant heheheh :) w sumie wypadało by sięz tą seriązapoznać, bo póki co grałem tylko w Sword Of Mana na SNESie :F
Kame Hame Ha

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #6 dnia: Października 08, 2006, 05:05:39 pm »
Gothic III. Z jRPGow natomiast najbardziej czekam na Final Fantasy versus XIII. A z bardziej odleglych celow - kolejna czesc Legacy of Kain.
« Ostatnia zmiana: Października 08, 2006, 05:06:07 pm wysłana przez Zell Dincht »
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Jecht

• Soldier
« Odpowiedź #7 dnia: Października 08, 2006, 06:28:34 pm »
Zell Dincht wiesz co w Legacy of Kain(blood omen), nie grałem ale w soul reavera tak(jeszcze do tego soul reaver 2).I powiem CI że gra wypadła wybornie pewnie tak jak pierwsza część(mam na myśli blood omen!!!).Te wszystkie postacie(głupi Kain zrzucił Raziela bo miał skrzydeła ^_^) mogą nam nieźle dać do zrozumiania że gra jest spoooko i ma niesamowitą zajefajną muzykę(aż ciarki przechodzą).Dobra koniec z gadaniem o LoK.Chciałbym zagłosować na FFXIII ale(przczytaj P.S)

P.S-Tantalus czy ty przypadkiem nie zagłosowałeś jako ja!!! bo wiesz zrobiłem sondę, wracam a tutaj napis "już raz głosowałeś" a na FFXIII to nie ja głosowałem(dobra nic ni szkodzi tak tylko mówie  :D )

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #8 dnia: Października 08, 2006, 07:42:43 pm »
Oczywiscie nowy Chrono, na ktorego zaglosowalem. Aczkolwiek jesli mialbym Trzystaszescdziesiatke, to oddalbm glos na "Inny jRPG", maja na mysli Blue Dragon i Lost Odyssey (LO tez na X360 zmierza nonie?) ktore pokaza, jak Hironobu Sakaguchi wraca na szczyt ;]

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #9 dnia: Października 08, 2006, 07:51:19 pm »

No to już go masz, "wspaniałą" gre FF7 Dirge of Cerberus  :F
remake ^^ nie sequel/prequel

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #10 dnia: Października 08, 2006, 08:27:22 pm »
KH III przybywaj

To sobie jeszcze dłuuuuuuuuuuuuugo poczekasz.
I'm in Space!

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #11 dnia: Października 08, 2006, 09:56:54 pm »
KHIII- bo ostatnie sekundy outra dwojeczki mnie zmiażdzyły ;]

co do LoK - to czy niezapowiadano oficjalnie ze Defiance jest ostatni?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #12 dnia: Października 08, 2006, 10:16:02 pm »
na KHIII też czekam z niecierpliwością, ale to już na next gena wyjdzie, a Rabite'y będę mógł ponawalać na mojej czarnulce. Oczywiście, jeszcze sobie pewnie na amerykańskiego DoM'a poczekam (japoński w grudniu już będzie).

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #13 dnia: Października 08, 2006, 10:21:23 pm »
oh shit... KH3 tez juz na ps3? ;/ wsumie sie moglem domyslic ;/ kh3, ff13versus... kiedys jednak chyba chlebak bedzie trzeba sobie sprawic... za pare lat jak stanieje spooro i bedzie spiracony juz =p  

Offline Jecht

• Soldier
« Odpowiedź #14 dnia: Października 09, 2006, 02:20:40 pm »
No to super a ja myślałem że wszyściusienkie głosy pójdą na FFXIII a tutaj wydaje się być jeszcze lepsza gra Seiken Desetsu IV.Chyba będę musiał sobie zakupić ostatnią część :P

Offline Tamiko

• Berserker
« Odpowiedź #15 dnia: Października 09, 2006, 03:03:34 pm »
Ja czekam na Kingdom Hearts III. Do FF XIII mnie jakoś nie ciągnie, ale KH to co innego ;)

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Października 09, 2006, 03:29:56 pm »
brakuje w nim znanych jRPG które wkrótce mają się pojawić, takich jak nowy Seiken Densetsu coś tam (nie wiem jak go tam zwali), Valkyrie Profile Silmera czy Rogue Galaxy
VP: Silmeria  wyszla po angielsku na poczatku pażdziernika

ja se czekam na ff5 gba (U) i chyba tylko na to ;p noo nie wliczajac emulatora ps2 ale to inna bajka ;f

Offline Vivi The Black Mage

• Berserker
  • Vivi93
    • http://vivi-the-black-mage.blog.onet.pl/
« Odpowiedź #17 dnia: Października 09, 2006, 05:33:36 pm »
Ja zagłosowalem na FFXIII,ponieważ mam nadzieje że to będzie niepowtarzalny final(wiem głupio napisałem,ale nie moglem nic innego wymyślić :/  )

Join The Naruto Online Multiplayer Game Naruto - Arena.com

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #18 dnia: Października 09, 2006, 05:39:39 pm »
Najbardziej oczywiscie czekam na kolejna czesc Chrono Sagi i mam nadzieje ze kiedys sie ukaze. To na nia glosowalem.

Po za tym z gier wyczekiwanych przeze mnie ktore ukaza sie w najblizszym czasie to na pewno najbardziej nie moge doczekac sie Rogue Galaxy ktore pewnie zmiecie jeszcze bardziej niz Dragon Quest VIII. Po za tym Seiken Densetsu IV tez z checia pogram. No i jeszcze Final Fantasy Versus XIII to ta pozycja w ktora z checia bym zagral a ktora jest juz zapowiedziana ale przez dlugi okres jeszcze nie wyjdzie na swiatlo dzienne.

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #19 dnia: Października 09, 2006, 05:41:37 pm »
VP: Silmeria wyszla po angielsku na poczatku pażdziernika
No to trzeba zacząć myśleć o wrzuceniu tematu na stronę ;)
A tak BTW, jako fan Chronosagi powinienem zagłosować na nowego Chrono, ale tego nie zrobie z przyczyn o których już pisałem w topicu o tym temacie (chyba jestem zbyt melancholijny).
Właśnie na ten ostatni tytuł czekam chyba najbardziej bo wiem że twórcy Star Ocean, znów mnie nie zawiodą
Tutaj napisałem małego "błenda" dlatego rzucam sprsostowanie. Za Rogue Galaxy ma być odpowiedzialny Level 5, czyli team który stworzył np. Dark Cloud 2, a nie TriAce spod którego ręki wyszedł Star Ocean.
« Ostatnia zmiana: Października 09, 2006, 09:41:08 pm wysłana przez RadicalDreamer »