Gdybym mógł sobie sprawić broń długą do domu, pierwsze co zamówiłbym to na pewno kb m14 i jeszcze ten zestaw EBR, żeby przeistoczyć go w nowoczesną broń. Natomiast estetycznie nie podobają mi się bullpupy, chociaż to na pewno sprytny sposób na skrócenie broni - jednak jak widać, nie jest zbytnio popularny i nikt się za bardzo nim nie przejmuje obecnie. Oprócz rosyjskich inżynierów, ale oni nigdy nie dbali o urodę karabinów (Abakan i Wychłop wywołują u mnie odruch wymiotny
)
Co do Legii- cóż.. Każdy ma inny światopogląd, ale ja czuje się Polakiem i tylko polski mundur chciałbym nosić. Szkoda, że nie przywrócono starych mundurów wz.36, bo to naprawdę coś pięknego, a te patki. Ech cudo po prostu
Ale widać, naszym politykom nie zależy za bardzo na podtrzymaniu tradycji i wręcz młodych odrzucają od wojska, wprowadzając w nim swoje tępe reguły i swoich protegowanych. Żeby nie wspomnieć karygodnej zmiany super-szpiona Petelickiego na tego barana z jednostki logistyczne (zapomniałem nazwiska). Polityka rządzi u nas wszystkim...
SAS- cóż, ponoć jedna z najlepszych jednostek specjalnych świata, szkolili GROM i ich selekcja bardzo podobna jest do tej GROM-owej.
http://squarezone.pl/forum/index.php?showtopic=659Temat brzmi troche inaczej niż zapewniałem (starzeje się), ale chyba nie będzie problemu z przeniesieniem postów [co nie, koledzy moderatorzy? Czy znowu będzie afera ChiefGejt?
]