G1- mi ten Nuu zdarza się bardzo często. Po pierwsze: w solucjach itp. o nim nie piszą, bo poco? A po drugie:
http://www.rpgplanet.com/chrono/ct_enemies.shtml tu jest wzmianka, widać, że w 600 AD można walczyć z Nuu (kiedy go zobaczysz to od razu podejdź do jakiegoś przeciwnika by z nim walczyć, jak się pospieszysz to w walce będzie uczestniczył także Nuu).
Co mnie w grze zaskoczyło podczas drugiego czy późniejszego przejścia? Dwie scenki w ct, które są tylko, gdy masz Robo w drużynie: kiedy czyta on "rohclem" zamiast "Melchior" oraz podczas ataku na Lavosa w 1999 gdzie mówi on, która jest godzina XD. Zdziwiło mnie także jak wyczytałem gdzieś na necie, że Janus jest przyrodnim bratem Schali, sprawdziłem to i okazało się, że rzeczywiście jeden ludek w Królestwie Zeal to mówił (chociaż teraz wiadomo, że tak naprawdę to nie jest on przyrodnim bratem, to tylko błąd w tłumaczeniu jp-ang), do teraz nie mogę zrozumieć jak mogłem tego nie zauważyć skoro zawsze gadam z każdym NPC
. Do tego jeszcze dochodzi zaskoczenie jak dowiedziałem się od Tomy gdzie jest Raibow Shell (za pierwszym przejściem gry jak dostałem Epocha to od razu poleciałem do wszystkich nowo dostępnych lokacji
). To by było na tyle, jak coś sobie przypomne to napisze
.