Autor Wątek: Shadow Hearts - Seria  (Przeczytany 8501 razy)

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Shadow Hearts - Seria
« dnia: Marca 28, 2006, 06:37:55 pm »
Tak się zastanawiałam czy warto zakładać nowy temat,ale może nie tylko mi się on przyda.
Więc jakiś czas temu zauważyłam,że na forum jest temat poświecony tej grze,więc może mi ktoś pomoże.
Szczerze mówiąc z grą nie miałam większych problemów,ale wie ktoś może jak zrobić Bad end w Sh2?Z tego co mi wiadomo to są dwa zakończenia,ale mi tylko udało się (można powiedzieć przypadkiem,bo grałam bez żadnego opisu)dobre zakończenie i jakoś nie bardzo mi się ono spodobało,dlatego chciałam zobaczyć też złe.
Drugie pytanko,to w jaki sposób zdobyć drugie stroje dla żęskiej części postaci?

A może zna ktoś stronę z opisem gry lub coś takiego...najlepiej po polsku jeśli można prosić...
To narazie wszystko o co chciałam zapytać.

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
    • http://
Shadow Hearts - Seria
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 28, 2006, 07:39:25 pm »
zaden problem juz pedze i sluze pomoca :)  

sprawa jest tragicznie prosta.....  zakonczenie zalezne jest od tego ktora odpowiedz wybierzemy przed ostateczna walka....   bad zakonczenie faktycznie jest mniej ciekawe. Mnie osobiscie to pozytywne (choc wcale nie takie znow happy) bardzo sie podobalo....bylo nietypowe i daje duze pole do dyskusji (na zagranicznych forach ciagle sie ludzie kloca o to co sie tam tak naprawde stalo, sam probowalem brac udzial w tej dyskusji ale bylo zbyt duzo krzykaczy i mi sie odechcialo).... no i jeszcze ten dodatkowy filmik z karin - naprawde ciekawa niespodzianka i zwrot dla fabuly :)

EDIT
Opis jest w trakcie tworzenia i zajmie mi jeszcze conajmniej 2 tygodnie.... moze i miesiac...- dzis znalazlem nowa robote  =]  wiec czasu coraz mniej (dla rownowagi nie mam teraz kobiety, choc nowa bialoglowa jest na celowniku  ;)  )
« Ostatnia zmiana: Marca 28, 2006, 07:41:15 pm wysłana przez Pieszczotek »
See you, Space Cowboy!

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
Shadow Hearts - Seria
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 31, 2006, 05:34:31 pm »
Opis jest w trakcie tworzenia i zajmie mi jeszcze conajmniej 2 tygodnie.... moze i miesiac...- dzis znalazlem nowa robote menu.gif wiec czasu coraz mniej (dla rownowagi nie mam teraz kobiety, choc nowa bialoglowa jest na celowniku wink.gif )
W takim razie nie będę musiała szukać daleko ;P,mam nadzieję,że opis będzie razem z questami

Mam kolejne pytanko.Do czego dokładnie służą przedmioty Seal of... czy to coś w stylu przedmiotów,które można było znaleść w FF7 dodające punkty do statytyk?Jeśli tak to czy dodają się one na stałe?(szczerze mówiąc nigdy ich nie używałam,dlatego pytam^^')
« Ostatnia zmiana: Marca 31, 2006, 05:38:30 pm wysłana przez Yuzuriha »

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
Shadow Hearts - Seria
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 01, 2006, 09:45:09 am »
Tak te przedmioty dodaja ci NA STALE punkty do roznych statystyk.....
mam nadzieje ze zajrzalas do dzialu przedmioty i akcesoria - tam jest to wszystko dokladnie opisane.... jesli uzyjesz przedmiotu w walce jest szansa ze dana umiejetnosc podskoczy ci wyzej niz jeslibys uzyla przedmiotu poza walka.
See you, Space Cowboy!

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
Shadow Hearts - Seria
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 18, 2006, 09:49:13 pm »
Dobra mam pewien problem z grą ;P.Mianowicie nie mogę się dostać w żaden sposób do jednej ze skrzynek.Jest ona w miejscu gdzie lata się na takich kolorowych kwadratach...dokładniej w miejscu gdzie trzeba przesunąć takie pomarańczowe kafle by dostać się dalej(miejsce znajduje sie koło domu Roger'a,ale teraz nie pamiętam jak się nazywało XD,w każdym razie dostajemy się do niego po drabince sznurowej).Zauważyłam tam jedną skrzynkę do której nie można się dostać...jedynym sposobem(tak mi się zdaje)jest właśnie taki pomarańczowy kafel,ale jego trzeba ściągnąć w dół,by można było wogóle się ruszyć dalej...nie dolatuje tam żaden z tych szarych...może wie ktoś jak dojśc do tej skrzynki w inny sposób?

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
Shadow Hearts - Seria
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 19, 2006, 10:57:11 am »
napisze calosc przejscia tego pomieszczenia poniewaz nie wiem o ktorej skrzyni mowisz....

- wejdz na blok i jedz nim na poludnie
- jedz kolejnym blokiem i wcisnij przycisk na dole
- wroc blokiem na gore i idz dalej na poludnie (czyli dol)
- skorzystaj z kolejnego bloku
- teraz w polnocno zachodnim rogu powinnas dotrzec do kolejnego przycisku
- oczywiscie uruchom go
- idz na poludniowy wschod do nowo otwartego przejscia
- przeszukaj zakamarki w poszukiwaniu skrzyni z "Leonardo's Bear"
- Na poludniu dostepnych terenow bedzie niebieski blok, skorzystaj z niego
- skorzystaj z kolejnego bloku
- w skrzyni obok znajdziesz "Phenex"

TERAZ BEDZIE WAZNY MOMENT WIEC SKUP SIE :)
- wroc blokiem na dol
- udaj sie troche na polnoc i troche na zachod
- jest tu kilka magicznych blokow do przejazdzki - jedeb z nich "ukryty"  - poszukaj go w rejonie gdzie na mapie widac cos jak ksztalt L
- skorzystaj z tego ukrytego bloku i wcisnij przycisk ktory znajdziesz na zachodzie
- wroc na gore
- na polnocy wcisnij przycisk
- na poludniu bedzie teraz otwarte przejscie do skrzyni z "Getitup"

- z wyjsciem juz mozna sobie latwo poradzic

mam nadzieje ze to o to ci chodzilo i torche pomoglem
See you, Space Cowboy!

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
Shadow Hearts - Seria
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 21, 2006, 10:35:33 am »
Dzięki Pieszczoszek...choć szczerze powiedziawszy sama doszłam jak dojść do tej skrzyni z Getitup! XD,poprostu przeoczyłam ten ukryty blok,ale dzięki za dobrze chęci.

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
Shadow Hearts - Seria
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 20, 2006, 04:59:48 pm »
Mam takie zapytanko,chodzi o filmiki w grze(mam oczywiście na myśli SH2).Jakiś czas temu zauważyłam na necie,że niektóre filmiki z gry są renderowane...np.scena w pociągu z Yurim i Alice.W grze mam ją nierenderowaną...za to gdzieś widziałam screeny renderki i kawałek sceny.Czemu w grze nie ma renderki tylko taka scenka jak wszystkie inne?Widziałam jeszcze kilka innych w urywkach..właśnie w wersji renderowanej?Czemu tak jest?A może tylko w wersji japońskiej są renderki?Wie ktoś może coś na ten temat?
« Ostatnia zmiana: Lipca 20, 2006, 05:01:16 pm wysłana przez Yuzuriha »

Offline poldek

• Soldier
Shadow Hearts - Seria
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 15, 2006, 02:31:57 pm »
Hej mam problem w pewnym momencie gry. Musze znalezc Hieroglyphics dla Ghost Professor.Moglbym mi ktos powiedziec gdzie mam je szukac??

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
Shadow Hearts - Seria
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 16, 2006, 02:51:38 pm »
Znajdziesz je w queście Anastazji w Neam Ruins.Aby go odblokować musisz pogadać z Rogerem i automatycznie przeniesiesz się do ruin.Otworzy się nowe przejście,znajduje się ono w tych samych ruinach,które są koło jego domu.Gdzie dokładnie znajdują się Hieroglify...cóż musiała bym napisać ci cały opis...aha quest jest dostępny dopiero pod koniec gry...dokładniej kiedy wejdziesz do wieży w której znajduje się Kato(oczywiście można z niej wyjść,na całe szczęście).
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 16, 2006, 02:52:32 pm wysłana przez Yuzuriha »

Offline Vincent

• Adventurer
  • *
Shadow Hearts - Seria
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 09, 2006, 11:17:34 am »
W jaki sposub można zdobyc Neo-Amona (w Shadow heart2 oczywiście)????

Nie twórz niepotrzebnych tematów - this is your only warning
« Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2006, 11:20:57 am wysłana przez Tantalus »

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
Shadow Hearts - Seria
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 16, 2006, 09:40:40 am »
Najważniejsze jest to byś miał wszystkie poprzednie fuzje,oprucz DarkSerafina.Jeśli już je masz musisz uda się do Florencji,podchodzisz do kolesia który stoji przy fontannie bliżej ściany.Zacznie coś mówic o zamku.Wybierz odpowiedź,że chcesz więcej o nim usłyszec.Wtedy otworzy się nowa lokazcja zwana Tiffauges Castle.W niej znajdziesz NeoAmona (tylko najpierw trzeba się po niej trochę poszwędac i najlepriej miec dośc wysoki level,bo inaczej szybko potworki cię załatwią.)

Offline Vincent

• Adventurer
  • *
Shadow Hearts - Seria
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 26, 2006, 11:25:36 am »
W inugami village gadałem Saki a on dała mi pare takich kamieni i mape otworzyła się tez nowa lokacja dog shire ale tam jest tlko piedestal na którym mozna układac te kamienie co mam robic??

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
Shadow Hearts - Seria
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 26, 2006, 01:23:32 pm »
To kolejny quest...za dużo było by tłumaczyć więc napiszę ci kawałek opisu jak dokładnie trzeba je ułożyć i gdzie iść(mam nadzieję,że umiesz angileski dość dobrze ;P).

To access this sidequest, you must have unlocked the Neo Amon Fusion.  Return to Inugami Village and speak to Saki in her house.  You receive the 'Dog Shrine Map' and quite a number of stones.  The Dog Shrine is now available to be selected in the world map.Save your game at the save point when you enter, you'll be forced to use Kurando for this whole section.  Examine the pedestal in the middle of the room.  You have nine places you can set these stones, they'll be referred to by their respective directions (North,South, Northwest etc and middle.)  Place the "+" stone in the middle, the "-" stone in the West and the "|" stone in the South.  Now go back and examine the North door to get  through.  Go North again, then West then West. Open the treasure chest in the upper left  corner to receive 'REI Stone.'  Examine the pedestal and place the "r" shape on the West, and the "-|" shape on the East.  Go back and then head North, West and South.  There are three chests here containing 'Talisman of mercy,' 'Poison 4,' and 'Strongoids.'  Now from here return to the most recent pedestal and remove your two stones, then head back to the beginning and remove all your stones entirely.From the beginning put "-|" in the South position, "+" in the middle position and "|" in the North position.  Now head all the way North until you find a chest and another pedestal, the chest contains 'JIN Stone.'  Now on this
pedestal put "T" in the Southeast position, "L" in the Southwest, "r" in the
Northwest and "-" in the Northeast.  Now go North, West, North, East, East.  
Open the two chests in this room which contain 'ZAI Stone' and 'Seal of the
Urn.'  Now go back to the previous tables and remove all your stones as you
return to the front entrance again.

Examine the pedestal and put "|" to the South, "-|" in the middle, "r" to the
North and "-" to the Northeast.  Head North three times and East twice.  Open
the chest to receive 'Ultra Belt' then examine the pedestal here.  Put the
"|-" stone at the Southwest and the "T" stone at the Southeast.  Head North
and then East twice.  In the single slot of this panel put the "+" stone in.  
Go South then West.  Open the two teasure chests in this area containing 'ZEN
Stone' and 'Mana Extract.'  Once again return all the way to the first room
removing all your stones from the three pedestals along the way.  Once you
arrive make sure you save your game before going any further.  In the central
pedestal put the "|" stone at the South position and the stubby half sized
version of the "|" stone that you just picked up in the middle.  Go North
twice and open the chest to receive 'Mumeiro' and trigger a scene.

Po tej kwestji masz waklę z Hotoke Garan(ta sama taktyka co przy zwykłym Garan).

Watch the scene after the battle then go back to Inugami Village and speak to
Saki.  Once that's over return to the world map, heal, and save your game.  
There's another scene back at Inugami Village again, approach the waterfall.

Tu radzę się przygotować,bo jest dość trudna walka z Kouenki(jak mnie pamięć nie myli to samym Kurando).

Once the battle is over you will now have the ability to transform into
Kurando's final Fusion.  Go back to the house and speak with Saki.  After the
scene you'll receive the 'Autumn Kimono' for Anastasia.

I to by było na tyle,ale jeśli chcesz wykonać ten quest w całości to radzę mieć wysoki level i niezłe wyposarzenie bo jest naprawdę ciężko wygrać z Kouenki.
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2006, 01:24:42 pm wysłana przez Yuzuriha »

Offline Vincent

• Adventurer
  • *
Odp: Shadow Hearts - Seria
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 31, 2007, 01:56:34 pm »
Wielkie dzięki za pomoc w tych dwóch questach a walki z Kouneki nie wygrełem do tej pory :-\

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 04, 2007, 06:47:48 pm »
Hm w takim razie wystarczy nabić sobie większy lvl,bo jak pisałam,trzeba mieć dość wysoki by móc w miarę przeżyć walkę.

Offline Vincent

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 12, 2007, 04:12:02 pm »
I nareszcie sukces Kouneki pokonana. A ja zdobyłem ostatniom fuzje, dzięki której moge mieć dark Seraphim'a ;D

Offline limalo

• Soldier
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 26, 2007, 07:49:35 am »
Witam! :)
             Jestem w Manmariana Island,mam problem z układaniem znaków zodiaku w drzwiach.
             Jaka jest kolejność ::)Proszę o podpowiedź...Pozdrawiam PS.'' temat nie aktualny dałem radę ''
             Pozdrowienia dla Yuzuriha wielkie dzięki za pomoc w grze.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2007, 08:35:01 pm wysłana przez limalo »

Offline Vincent

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 29, 2007, 06:06:13 pm »
Mam kilka pytań dotyczących SH 2 mianowicie:
-Do czego służą item'y silver angel i veluable gem?
-Komu trzeba dać key item burning candle?
-Czy każda postać w drużynie ma swoje trzy questy po: najlepszą broń, umiejętność i pancerz?
-Co trzeba zrobić pod koniec questu Luci w black forest gdy dochodzi się do rozstaju dróg z kwiatkiem fioletowym i niebieskim?
To chyba narazie wszystko.
I sorki za wyciągnięcie tego tematu z dna help'a.

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 31, 2007, 02:09:29 pm »
Postaram się odpowiedzieć,ale na wszystkie twoje pytania nie znam odpowiedzi heh<skleroza XD>.
- Silver angels są dla Anastasji,a mianowicie do zdobycia jej najlepszej broni.Nie pamiętam do czego był ten gem X/.
- To już zależy od ciebie są chyba dwie postacie jakim można ją dać,ale to się tyczy do questa z bronią Luci,znaczy się na jego końcu po wymienianiu przedmiotów można otrzymać kilka rzeczy i między innymi jest jej najlepsza broń.Jeśli popełnisz jakiś błąd dostaniesz inny przedmiot,będziesz później mógł kupić jej ostatnią broń,tylko za niezłą sumkę w sklepie u znajomego Geppetto.
- Raczej tak.
- Chyba białym i niebieskim?(sama nie jestem pewna ;/).W każdym razie jeśli jesteś blisko save oczywiście powinieneś zapisać i wybrać właściwą drogę ;P.Tu jest taka mała podpucha więc uprzednio trzeba zapisać inaczej wszystko od nowa.