tak. Bo anime się dzieli na powazne i dla dzieci.
Bulszit, co prawda sam przez jakiś czas tak myślałem, ale jak obejrzałem Evangeliona, Hajbane i inne takie niby powazne serie odkryłem wielką tajemnicę.
Tak naprawde są serie dla dojrzajszych czytelników, z których mało co zrozumieją młodzi, czy tez dzieci.
Hentai. :F
Wolfs Rain -gdyby nie było w nim Cher nie oglądałbym. Taka sobie, średnia seria- nic specjalnego, zadnej konkretnej filozofii. Chociaz, niektórzy doszukują się róznego rodzaju zapisów światopoglądych, czy tez potretów psychologicznych. Ale to tez jest w DBZ-tach i POKEMONACH. No chyba ze chodzi o anime w którym są elementy komediowe i w których nie ma.. Jeśli o taką powagę chodzi- to jest tego sporo.
Pewnie wiekszość z tego co tu napisałem nie ma sensu, ale jestem uchuchany dzisiaj
qiax- :*
polecam Miecz Nieśmiertelnego, wydawany przez Egmont.. krwawe strasznie, ale pomijając to dosyć realistycznie oddano realia średniowiecznej Japonii i fabuła jest naprawde niezła
A ja Vagabonda- komiksowa wersja legendy o najświetniejszym szermierzu Japonii- realizm na b. wysokim poziomie a realia japonii po Sekigaharze jak najbardziej realne. No i no.1 Pimp japonii czyli Sakaki Kojiro