Autor Wątek: Fanfikowe archwium  (Przeczytany 2658 razy)

Offline Grisznak

• Adventurer
  • *
    • http://
Fanfikowe archwium
« dnia: Września 09, 2005, 08:45:40 pm »
Zauważyłem ostatnio, że właściwie z polskich stron o jRPG jedynie Inner World ma dość rozrośnięty dział  z tego typu twórczością, większość stron nawet nie prowadzi takich działów, a jeśli gdzieś się trafią, to ich zawartość ilościowa jest znikoma. Cóz, przyznaję, że  dział Fanfiction na IW był zawsze moim oczkiem w głowie i zależało mi na nim.
Wpadłem więc na pomysł, co by zebrać wszystkie polskie fiki z tematyki jRPG w jednym miejscu a że na tuatjeszym forum ich nie brakuje, wypada tutaj ogłosić tą inicjatywę. Plusem dla autorów będzie oczywiście szerszy dostęp czytelników do ich dzieł, dla nas zaś prestiż posiadania bogatego archwium fanfików. Co wy na to ?

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Fanfikowe archwium
« Odpowiedź #1 dnia: Września 09, 2005, 08:53:31 pm »
Ja już od dawna się dziwie czemu wypociny ludzi z SZ nie są na głównej stronie? Szczególnie tak fajne dzieła jak te fiki Final Fantasy od Tanta i Wizarda (podobno bo od Wizarda nie czytałem jeszcze...). Moim zdaniem Tant jako naczelny teraz powinien na luzaka swoje prace wżucić na main site'a i inne fiki na podstawie gier również... teraz już nie musi chyba nikogo o nic pytać.
Co do twojego pytania to my ci raczej dać tutaj nie możemy fików wszystkich, raczej jak ktoś przeczyta ten temat i najdzie go ochota to wyśle do was to co napisał... czyli np. jak Tant teraz to przeczyta to do was może wyśle ale wątpie... więc może roześlij na priva takie pytanie do ludzi któży pisali fiki w tym dziale a nie są tak często na SZ jak my i mogą ten topic ominąć (Necron na przykład...).

Ja tam osobiścien nie jestem za tym żeby ludzie do was wysyłali prace, tylko za tym żeby szefostwo SZ umieściło na głównej stronie te fiki które są o grach.

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Fanfikowe archwium
« Odpowiedź #2 dnia: Września 09, 2005, 08:54:25 pm »
Co my na to? Się zobaczy... jak tylko Ashley Riot wróci, ma się na SquareZonie pojawić dział dla fanfik'ów, do którego mają być przeniesione prace tych, którzy pisują na SZ (ja, White_Wizard, Yuzuriha, S&S). Jak już będziemy mieli dział na głównej, to chętnie przystaniemy na jakąś wymianę.... prace z IW za te od nas? How about that?

Offline Grisznak

• Adventurer
  • *
Fanfikowe archwium
« Odpowiedź #3 dnia: Września 09, 2005, 09:18:59 pm »
Nie ma problemu, współpracujemy na wielu płaszczyznach, żeby tylko wymienić Necrona czy Tamayę, albo Encyklopedię.
Zwracałem się tu głownie do autorów, bo jak wspomniałem, w Polsce nie ma zbytniej tradycji tworzenia fanfików a strony generalnie olewają ten temat ( IW szło w inną stronę, ale to akurat nasza polityka ). Dlatego też zależy nam, by  zebrać wszytskie fiki z tego tematu w jednym miejscu, a mamy ku temu najlepsze warunki startowe.
Z niektórymi z autorów jestem w bezpośrednim kontakcie, ale nie ze wszystkimi, stąd też ten topic.
« Ostatnia zmiana: Września 09, 2005, 09:24:09 pm wysłana przez Grisznak »

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Fanfikowe archwium
« Odpowiedź #4 dnia: Września 14, 2005, 09:05:38 pm »
W sumie ja nie wiem czy mój Fanfik...o ile można go tak nazwać się nadaję...bo w końcu on nie jest na podstawie,żadnej gry..tylko..hm opowieści pisanej przez nas bez konkretnego przykładu...wymyślonego przez nas świata.Dlatego nie wiem czy ta opowieść zasługuje na miano Fanfika.

Offline Necron

• Daredevil
  • **
Fanfikowe archwium
« Odpowiedź #5 dnia: Września 19, 2005, 02:59:08 pm »
Póki co moim jedynym "dziełem" jest "Teoria Zagłady", bo pozostałe dopiero piszę. jeśli mimo to uważacie, ze moja twórczość  jest godna uwagi,to nie ma problemu z zamieszczaniem jej w czytelni.