Autor Wątek: Heroes of Might and Magic  (Przeczytany 19874 razy)

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Heroes of Might and Magic
« Odpowiedź #60 dnia: Lipca 27, 2005, 06:20:28 pm »
z tym,że strasznie nie lubię grać barbarzyńcą i nawet gildia niewolników nie ratuje dla mnie sprawy

A to zabawne... my z kumplami nie gramy Fortress'em z prawie tego samego powodu, co Castle'm. I tym i tym gra się zbyt łatwo, pierwszym dlatego, że mają najlepsze jednostki, a tym drugim dlatego, że w trzeciej kolejce można już ruszyć w świat z Behemot'ami... lamerski naród... i jeden i drugi.

najlepiej dodać jeszcze logikę,żeby latał i zajął się "dystrybucją"

logistykę, chyba... ale się nie będę...

sama nie wiem czy bardziej się nie opłaca trzymać w armii tych "troche" nimf, na których skupi się początkowo agresja przeciwnika

Opłaca się zawsze, bo jeżeli nie mamy do czynienia z centaurami, ani pikinierami, to przynajmniej poprawimy statystyki jednostki, zmieniając ją w szkieta (trzecia najlepsza jednostka pierwsze poziomu ten szkielet). Skoro można sobie za darmo ulepszyć jednostkę, to dlaczego nie?

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
« Odpowiedź #61 dnia: Lipca 27, 2005, 06:37:28 pm »
logistykę, chyba... ale się nie będę...

haha! Tak..ale pomyliłam się,bo pisałam z kuzynem na gg i klikałam jak najszybciej  :lol:

my z kumplami nie gramy Fortress'em z prawie tego samego powodu, co Castle'm. I tym i tym gra się zbyt łatwo, pierwszym dlatego, że mają najlepsze jednostki, a tym drugim dlatego, że w trzeciej kolejce można już ruszyć w świat z Behemot'ami... lamerski naród... i jeden i drugi.

Tak-jest lamersi i prosy,ale jak widzę te ryje to płakać się chcę. Od nich lubię wilczych jeźdzców,ogrzych szamanów [orgish], cyklopy [rotten] i behemoty [www.staruszki.pl]..czyli prawie wszystko,bo nawet ,to czego nie lubię jest fajne [ptaki gromu itp...jeśli znowu nie pomyliłam z IV ]

Skoro można sobie za darmo ulepszyć jednostkę, to dlaczego nie?

Czy ja wiem czy darmo...już sam budynek kosztuje....

a ty tant graj Zamkiem albo Lochami bendzie z tego ciekawy efekt

Taaaak...myślę,że to byłoby wystarczająco lamerskie dla tanta :D

Tak wogle,to lochy też lubię. Mają dużo jednostek strzelających [i to dobrych-takie oczka i meduzy],a i jednostki do walki wręcz są fajne. Upgradowane harpie są maxymalnie wkurzające, a mantikory uwielbiam już za sam wygląd [...na szczęście mają jeszcze lepsze atuty]. Właściwie tylko sami troglodyci są denni.
« Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2005, 06:40:14 pm wysłana przez Hisoka »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #62 dnia: Lipca 27, 2005, 06:51:05 pm »
Tak-jest lamersi i prosy,ale jak widzę te ryje to płakać się chcę

trzeba też zauważyć nienaturalnie wielki przyrost statystyki "Siła" u wszystkich herosów Krewlod, a w szczególności u Barbarzyńców... ja miałem kiedyś herosa piątego poziomu, co miał ponad 10 siły bez żadnych artefaktów, właśnie dlatego, że był jakimś goblińkim wojakiem.

Od nich lubię wilczych jeźdzców,ogrzych szamanów [orgish], cyklopy [rotten] i behemoty [www.staruszki.pl]..

Lubię to samo... ale oni nie mają wcale złych jednostek, a deprymujące jest to jak szybko oni do nich dochodzą. Tylko z cyklopami jest kłopot, bo chyba 20 kryształów potrzebnych.

Czy ja wiem czy darmo...już sam budynek kosztuje....

O taaaaak.... głupiego tysiaka, tylko wpierw trzeba nekromatron zbudować (a nekromatron jest jednym z moim zdaniem ważniejszych budynków u truposzy).

Tak wogle,to lochy też lubię.

Też lubię nimi grać, ale ostatnio stwierdziłem, że są prawie tak lamerscy jak gobliny. Dlatego, że mają bardzo dobre jednostki i jeszcze budowlę, która się zwie "Wir Magii" i która jest czymś dający taaaaaaaaką przewagę, jak się gra magią. Podwojenie many na cały tydzień? Przy dużej inteligencji i wiedzy ma się w dość szybkim czasie kilkaset many, a wtedy to już żyć, nie umierać. Gra się nimi bardzo przyjemnie.

Właściwie tylko sami troglodyci są denni.

Ale nie można ich oślepić hehehehe... a tak poza tym to lepsi troglodyci, niż takie gnolle, czy gobliny.

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
« Odpowiedź #63 dnia: Lipca 27, 2005, 07:18:03 pm »
Też lubię nimi grać, ale ostatnio stwierdziłem, że są prawie tak lamerscy jak gobliny

Poza tym plusem lochu są ich czarne smoki [już same czerwone są dobre]...ale cholernie mało się ich dostaje  <_<  Takie porównanie-smok i behemot...ale ile behemotów się uzbiera zanim ja będę nareszcie miała smoki?!  :huh:

(a nekromatron jest jednym z moim zdaniem ważniejszych budynków u truposzy).

U nekromatów chyba nie ma kiepskiego budynku...nawet takie całun jest przydatny jak się gra na "napalone dupcie",a nie z kompem.

Gra się nimi bardzo przyjemnie.

Haha! No może poza oglądaniem samych herosów,którzy przypominają mi ropuchy. To już chyba wolę tych krowo-podobnych :lol:

A z herosów najbardziej lubię:
->Nakropolis-Charna i Tant [cienki jest,ale tak słodko obleśny]
->Inferno-Raksha
->Tower-Solmyr
->Lochy-Taka męska krowa [zapomniałam imienia]...ale nie tant :shifty:
->Barbarzyńca- Crak Hack [podoba mi się jego hełm] i ewentualnie Yogh,bo się zawsze na niego jogurcik mówiło
->Cytadela-taki pedzio z wąsikiem,po tym jak komp nim po całej mapie się chował i campował...Gandzio się na niego potem mówiło

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #64 dnia: Lipca 27, 2005, 07:31:00 pm »
Poza tym plusem lochu są ich czarne smoki [już same czerwone są dobre]...ale cholernie mało się ich dostaje.

True.... czarne są rzeźnickie, bo na nie magia na dzieła... chociaż statystyki mają gorsze od złotych.

Takie porównanie-smok i behemot...ale ile behemotów się uzbiera zanim ja będę nareszcie miała smoki?!

Behemoty to jedno, ale spójrz sobie na Wrota Wymiarów. Ci kolesie dostają przy rozwiniętym zamku 4 ogniste ptaki tygodniowo! CZTERY! Jak większość jednostek 7-ego poziomu dostaje się 2 tygodniowo, a chyba tylko behemoty i kościane smoki dostaje się 3. To jest lekkie przegięcie.

->Nakropolis-Charna i Tant

Przepraszam, ale ten heros nazywa się Thant, a nie Tant...podróbka jakaś.

Jeżeli chodzi o moje typy wśród herosów, to wyglądać to będzie tak:

Castle: Loynis (taki twarzowiec od Modlitwy)
Rampart: Elleshar (Inteligencja), Ryland (Drzewce) i Ivor (Elfy)
Tower: Solmyr (za chain lightning)
Fortress: Crag Hack (też za fajny hełm) i Tyraxor (bo się fajnie nazywa)
Citadel: Andra (Inteligencja) i Alkin (Gorgony)
Necropolis: Tamika (Czarni Jeźdzcy) i Aislinn (Meteor Rain)
Inferno: Xyron (Inferno), Ayden (Inteligencja), Fiona (Piekielne Ogary)
Dungeon: Synca (Mantikory) i Deamer (Meteor Rain)

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #65 dnia: Lipca 27, 2005, 11:13:42 pm »
ja tam lubie
Bastion Clancy
Zamek lord Haart (za finanse :P) i taka babke od kawalezystuf  chyba Tris
Dungeon Stormhorn czy hakos tak za wyglad i to samo co tant
Necropolis Tamike i tyle
fortress tez crag i chyba Oris za ptaki
Tower Solmyr i taka babka  od skorpen
Inferno Zydar za wyglad
Citadel ziomka od gorgon i od bazyliszkuf
 i to tyle
ale ogulem to  jakos nie lubie necropolis zamiast nich wole Cycadele :P  

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
« Odpowiedź #66 dnia: Lipca 28, 2005, 08:28:31 pm »
damn...pomyliła mi się Charna z Tamiką...to Tamikę lubię najbardziej,a Charnę na drugim...muszę chyba zagrać w III i sobie wszystko przypomnieć :P

Oris za ptaki

Ta panienka ma chyba najbardziej krzywego ryja ze wszystkich herosek nie licząc ropuch i krów z lochów :lol:    A najładniejsza jest barbarzynka Shiva

Z Nekropolis lubię jeszcze Sandro [poza tym jest chyba też w IV<WIĘc na ogół go biorę]

Z Inferno dalej biorę Zydara i Xyrona i potem może jeszcze Octawię [+ 350 za dzień...sporo moja "panienka zarabia..muahahaha <alfonsi śmiech>]

Lubię to samo... ale oni nie mają wcale złych jednostek,

Gobliny to cienizna...nawet jak na jednostkę pierwszego poziomu...ale równowaga musi być

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #67 dnia: Lipca 28, 2005, 09:41:49 pm »
Z Inferno dalej biorę Zydara i Xyrona i potem może jeszcze Octawię

OK, Xyrona i Octavię rozumiem, ale Zydar? Are you nuts?! Jego specjalnością jest "Talent Magiczny", czyli prawdopodbnie najmniej przydatna ze wszystkich zdolności.... chyba, że ty masz z nim jakąś stategię obcykaną i wiesz co i jak (jak ja z beznadziejnym z pozoru Rylandem)

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
« Odpowiedź #68 dnia: Lipca 28, 2005, 11:14:57 pm »
zydara sie bierze za wyglad ;] chociarz talent magiczny dodaje do dmg od spella o ile sie nie myle

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #69 dnia: Lipca 29, 2005, 02:42:36 pm »
Łahahahahahaha.... wczoraj grałem w H3 do 5:30, żeby przejść jednego single'a co sobie ustawiłem...

Rozmiar mapy: XL
Ilość wrogów: 7
Sojusze: Brak
Ilość wody: Normal
Siła potworów: Normal
Poziom Trudności: Very Hard (przedostatni)
Wybrany naród: Rampart
Wybrany heros: Ryland (specjalizacja - Drzewce, zaczyna z Dyplomacją i Dowodzeniem)
Wybrany bonus: Artefakt

Ale było pięknie...... w ciągu niecałych dwuch miechów znalazłem Graal i zbudowałem jego sanktuarium... w zdobytym zamku Wrót Wymiarów. Od razu przypominam, że ich sanktuarium, czyli Cudowna Tęcza jest zdeka przegięte (daje herosowi, który je odwiedzi znajomość WSZYSTKICH zaklęć, na jakie mu pozwala Mądrość). Do tego jeszcze powiększa on przyrost jednostek, dzięki czemu co tydzień rodziło się tam 6 phoenix'ów (lekkie przegięcie, co?). Zniszczyłem wszystkich w ciągu 80 dni i zdobyłem swoją największą dotychczas punktację za single'a.... 394 pkt i tytuł Gold Dragon.......

właśnie.... jakie są wasze najwyższe wyniki za grę na single map... bo mój, jak widać, a wcześniejszy miałem koło 340 i miałem tytuł Dread Knight.
« Ostatnia zmiana: Lipca 29, 2005, 02:42:58 pm wysłana przez Tantalus »

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
« Odpowiedź #70 dnia: Lipca 29, 2005, 05:33:48 pm »
cos kolo 160 :/
a na ten zamek nie muw Wrota wymiaruf bo to ejst budowla w lochach

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #71 dnia: Sierpnia 01, 2005, 01:34:35 pm »
Wczoraj, cały dzień grania na mapie USA, ok. 4 miechy... 219 punkty... tytuł drzewiec.. nie jest to może rewelacja, ale nie grałem w Homm3 już dobry rok. Grałem Lochami. Czarne Smoki dla mnie rządzą.
Kame Hame Ha

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
« Odpowiedź #72 dnia: Sierpnia 02, 2005, 11:45:45 am »
boshe ale mialem zwalony sen O_o śiło mi sie ze 5 czarnych smokuf za 1 hit zabilo mi 19  chimer O_o boshe ale to bylo nie moralne

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpnia 06, 2005, 04:08:52 pm »
śiło mi sie ze 5 czarnych smokuf za 1 hit zabilo mi 19 chimer

Heros by musiał mieć powyżej 30 ataku.... 1 Smok musiałby zabić 3,75 chimery..... sprawdźmy to...

Czarne smoki mają 25 ataku, z obrażeniami 40-50. Chimery mają 14 obrony i 80 HP. Bez herosa czarny smok by nie zabił ani jednej moim zdaniem... odebrałby jakieś 50 HP.... ale jakby Heros miał faktycznie jakieś 25 ataku, to smoki faktycznie mogłyby tyle zabić.

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
« Odpowiedź #74 dnia: Sierpnia 06, 2005, 06:48:56 pm »
to heros musial by miec 50 lv i minimum anielskie przymierze albo błyskawice tytana

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #75 dnia: Sierpnia 06, 2005, 08:46:13 pm »
to heros musial by miec 50 lv i minimum anielskie przymierze albo błyskawice tytana

Gdzie tam... mając Barbarzyńcę od Fortress można mieć taki attack koło 20 lvl....

Offline tendi

• Adventurer
  • *
    • http://
« Odpowiedź #76 dnia: Sierpnia 06, 2005, 11:25:41 pm »
heroes miazdzy ale najbardziej wypasiona czescia to jest 3 bo w 4 moze i byla lepsza grafika ale nie bylo takiej atmosfery jak w 3 jednym slowem Heroes of Might and Magic 3 wymiata :F ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2005, 11:26:40 pm wysłana przez tendi »

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
« Odpowiedź #77 dnia: Sierpnia 07, 2005, 11:24:49 am »
ty stary napisales ze w 4 jest lepsza grafa?? BUAHAHAHHAHA tam wszystki jest jak z plasteliny nie to co w 3 w 3 potwory sa jakby(jesli nie) rysowane przez ludzi i to RZADZI

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #78 dnia: Września 02, 2005, 08:44:04 pm »
Ehh... granie z Hisoką w HoM&M3...

Hisoka: Ejj.. wyślij mi troche kasy
Tant: dobra <wysyła 2000)
Hisoka: <po wydaniu szmalu na jednostki> wyślij więcej
Tant: <sprzedaje minerały> dobra masz..... <wysyła kolejne 2000>

mija kilka tur

Tant: Ej.. porzycz mi 3000 na kapitol.. oddam ci za dwie kolejki...
Hisoka: WAŁA... nic ci nie dam...

Nie ma to jak sojusz....

Offline JebaKa

• Soldier
« Odpowiedź #79 dnia: Września 26, 2005, 10:30:16 pm »
chyba największa zaletą tego że się gra w sojuszu jest to że można symultanicznie atakować przeciwnika we wszystkich jego zamkach , w międzyczasie wspierając się surowcami , ogólnie wysyłanie kasy to najgorsza rzecz jaką można zrobić , chyba że chodzi o kapitol i o szybki oddanie kasy , spokojnie za to sie mozna mienralami zamieniac i wymieanic czarami w zamkach :) kiedyś grałem w homm3 maniakalnie w turniejach organizowanych w moim mieście , na sam koniec mieliśmy całą gierkę rozkmniniona do ostatniego szczegółu i powiem Ci że w praktyce wychodzi że nie opłaca się na naprawdę porządncyh (czyli trundych ) mapach rozwijać herosa w magie, tlyko trzeba robić solidnego wojownika z dobrymi statsami attack i defence , bo nawet z dobra magia nie wyrobisz , a najbardziej lamerska taktyka stosowna wsrod graczy , ktora jest zawsze poczatkiem konca , to posiadanie jednego wypasionego herosa z cala armia , dowolny swarm zje Ci takiego kolezke w przeciagu kilku chwil i tylko bedziesz patrzyl jak Ci zamki padaja, a najelpszym herosem po wielu wielu dniach , miesiacach testow okazal sie ziomek z Bastionu co sie zwie Mephala :)