Autor Wątek: Heroes of Might and Magic  (Przeczytany 19868 razy)

Offline Kristofer

• Adventurer
  • *
  • Death Note owner ;]
Heroes of Might and Magic
« dnia: Maja 29, 2005, 01:51:41 pm »
Piszcie co sądzicie o HoMM3 i innych grach z tej serii. Dla mnie 3 częśc jest najlepszą ze wszystkich i wogule najlepsza strategia w jaka grałem  :P
« Ostatnia zmiana: Maja 21, 2006, 07:22:03 pm wysłana przez MarvelliX »

Offline Grzybek

• Berserker
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 29, 2005, 02:06:18 pm »
Heroes of Might and Magic 3 gralem i chyba najlepsza czesc to ta wogole lubie w nia grac ale nie mam teraz czasu  

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 29, 2005, 04:28:28 pm »
nom...tez w to lubillem grac...jak bylem u kuzyna na wakacjach to codizennie w to pykalismy :D

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 29, 2005, 05:53:11 pm »
Grałem w to i ciągle gram... naprawde kawał dobrej strategi... przeszedłem wszystkie kampanie w Restoration of Erathia, a ostatnio grałem w Armageddon's Blade i utknąlem w jednej... ale najlepiej się gra z kilkoma kumplami.. ja zawsze referowałem Rampart, czyli elfy z Av Lee, ale ostatnio gramy na losowe narody i muszę ich rozwalać tym co akurat mi los przyniesie....

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 29, 2005, 06:21:41 pm »
gram mistrzowska chyba najlepiej zrobiona (patrzac pod kątem wyglądu potworów i wogule) w 4 to juz nie to takie to wszystko sztuczne (złote smoki i behemoty wymiataja wygladami )

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 29, 2005, 06:22:31 pm »
Grałem w to i ciągle gram... naprawde kawał dobrej strategi... przeszedłem wszystkie kampanie w Restoration of Erathia, a ostatnio grałem w Armageddon's Blade i utknąlem w jednej... ale najlepiej się gra z kilkoma kumplami.. ja zawsze referowałem Rampart, czyli elfy z Av Lee, ale ostatnio gramy na losowe narody i muszę ich rozwalać tym co akurat mi los przyniesie....
cóż moge dodać ta gra poprostu rządzi jest genialna w każdym aspekcie a heros 4 to porashka :/ skaszanili taką dobrą serie ale cóż rzec moge, spedzam czasami przy tej grze całe dnie do przejścia został mi tylko fanowski dodatek in the wake of gods zdaje sie :D
]

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 29, 2005, 08:42:09 pm »
jestem tego zdania co wiekszosc, czyli ze 3 to najlepsza czesc tej genialnej serii i ze najlepiej sie gra z kumplami :D (ja tam jakos w kampanii po chwili sie nudze... ale kiedys moze sie zbiore i poprzechodze :F)
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 29, 2005, 08:44:21 pm »
ehhh w herowsów jest trudno grac z qumplami bo i troche trzeba czekac i po ok. 100 turach sie nudzi gra  

Offline Kristofer

• Adventurer
  • *
  • Death Note owner ;]
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 29, 2005, 10:30:00 pm »
tak do temetu daje linka do darmowego dodatku do HoMM3 -Wake of the Gods. Edytor skryptów, wiele nowych jednostek, nowy surowiec (!) - mithril, dodaje dowódców(z każdego miasta po 1) , artefakty, opcje rozgrywki...uch tyle tego jest że nie chce mi sie wymieniac wszystkiego....Mi się najbardziej podobał pomysł z umiejętnością jednego bohatera - budowanie miasta, tzn. można było rozwalić swoje miasto i na jego zgliszczach wybudowąc inne (np. z Bastionu zrobić Twierdze orków) :D  

Offline Mortus

• Wanderer
    • http://
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 29, 2005, 10:36:59 pm »
Nie ma co się szczypać - HOMM III jest świetną grą, a ponadto najlepszym przedstawicielem serii Heroes of... (czwórka to żenada -_-). Najbardziej do gustu przypadło mi miasto Conflux (te z żywiołami), głównie ze względu, na właściwości budowli z Graalem :) Przeszedłem wszystkie kampanie - oryginalną i Armageddon's Blade, a Shadow of Death przelazłem na szybki (nie kryję - z kodami) tylko po to, żeby poznać fabułę (która niespecjalnie mi jednak podeszła). Mam nadzieję, że HOMM5 będzie mógł z trójeczką spokojnie konkurować (ale wiecie jak to mówią - nadzieja matką ...).
Mortus łoz hir
"Lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości" - by unknown artist

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 29, 2005, 10:45:26 pm »
HWEEEEEE bede mial dodatczek do mojego oryginałka :D dankeshon
ej a muglbys jeszcze dac z dodatkiem wymaganym do instalacji ^_^? bo zapomniałem ze mam tylko podstawowego ;(
« Ostatnia zmiana: Maja 29, 2005, 10:48:41 pm wysłana przez Glenn »

Offline Kristofer

• Adventurer
  • *
  • Death Note owner ;]
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 30, 2005, 02:37:57 pm »
ej a muglbys jeszcze dac z dodatkiem wymaganym do instalacji ?
no raczej nie, bo to jest płatny dodatek, a w necie go ni ma :/ Jak chcesz mozesz sobie kupić orginał(wszystkie dodatki i pełna)  za 20 złociszy bodajże  

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 30, 2005, 04:20:54 pm »
Herosi to jedna z tych gier, które mi się dłuuugo nie nudzą [co jest rzadkością,bona ogół wszystkiego mam dość dosyć szybko]...wkurza mnie tylko jak się gra w wiele osób,bo zanim dojdzie do twojej tury,to można zdechnąć z nudów.Z ras najprzyjemniejsze dla mnie to inferno [ulubiony heros-Rashka] i Undead'y [znalazłam herosa T[h]anta....taki mały i obrzydliwy,ale z przyczyn sentymentalnych zawsze go wykupuję....poza tym lubię Tamikę].

Offline DARK rONIn

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 31, 2005, 02:16:13 pm »
Nie będę oryginalny, bo Herosi 3 to najlepsza strategia w jaką w życiu do tej pory grałem. Najpierw była Heroes2 - dobre, później Hroes3 - świetne, a potem Heroes4 - kaszana,pod każdym względem oprócz muzyki (to jest jedyna zaleta czwórki).
Znam jeszcze kilku "herosomaniaków" - większość z nich ma takie właśnie zdanie: "HEROES 3 RZĄDZI". I pamiętać o tym ;)
« Ostatnia zmiana: Maja 31, 2005, 02:16:50 pm wysłana przez DARK rONIn »
I want to see you use your capabilities
Build me an ocean then destroy it with your eyes

Offline Spinkings

• Berserker
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 01, 2005, 02:18:51 pm »
si dla mnie tez HOMAM 3 jest najlepsza strategia w jaka dorzynałem... nawet czwórka wg mnie jest słabsza (oprócz grafy) wogóel w HOMAM 3 jest lepszy tryb rozgrywki i ciekawe opcje... w 4 juz niektórych brakuje... musze zabrac komus spowrotem moje HOMAM 3 ...ale nie pamietam komu pozyczylem :/  
Hejter aka Dziecko Neostrady... > faja odwaznym przez internet :]

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 01, 2005, 04:41:16 pm »
si dla mnie tez HOMAM 3 jest najlepsza strategia w jaka dorzynałem... nawet czwórka wg mnie jest słabsza (oprócz grafy) wogóel w HOMAM 3 jest lepszy tryb rozgrywki i ciekawe opcje... w 4 juz niektórych brakuje... musze zabrac komus spowrotem moje HOMAM 3 ...ale nie pamietam komu pozyczylem :/
poprawka dla wszystkich Heroes 4 jest słabsza nie tylko od trójki ale jak dla mnie to nawet od części drugiej :/
]

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 01, 2005, 06:46:34 pm »
eeetam....w IV też dało się grać....w II  w końcu nie zagrałam [nie załatwiłam sobie]

Offline Spinkings

• Berserker
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 01, 2005, 07:05:04 pm »
eeetam....w IV też dało się grać....w II  w końcu nie zagrałam [nie załatwiłam sobie]
no da rade grac... fajna nawet... ale 3 bije ja o głowe !! poza tym... 3 jest na jednym cd... a 4 na 2 :huh: i 3 lepsza... :lol:  
Hejter aka Dziecko Neostrady... > faja odwaznym przez internet :]

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 01, 2005, 07:06:21 pm »
w IV podoba mi się,że można kopnąć w d&&& herosa i wysłać go do walki....bo w III jak nie ma księgi,to może sobie stać i łypać oczkami

Offline de'Belial

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 01, 2005, 07:19:29 pm »
Dokładnie! W IV wiele ciekawych usprawnień dodali, ale szczerze mówiąc przedobrzyli z tymi usprawnieniami i modyfikacjami...Zamki są troszeczkę nazbyt przemieszane...Dlatego chyba jednak III jest bardziej warta uwagi...