Autor Wątek: Action Anime  (Przeczytany 15065 razy)

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Action Anime
« dnia: Stycznia 09, 2005, 12:25:05 pm »
Temat odnośnie anime akcji czyli strzelaniny, thrillery i inne tego typu produkcje jak najbardziej znanyn an anszym forum Hellsing...

Gun Grave
heh jestem po 9 odcinkach... ściągnęły już mi się odcinki do 12... nie wiem z kąd znaleźć reszte bo poprostu nie potrafiłem, ale nawet jakbym miał siępytać każdej osoby na Soul Seeku czy nie ma GunGrave to to zrobie... anime genialne! Już jestem pewien że to będzie moje ulubione anime, po pierwszym odcinku spodziewałem się że to będzie anime w stylu Hellsing... poprostu kopia.. wiecie, bohater w płaszczu, kapelusz, 2 gnaty, jakieś krzyrze na gnatach, koleś dla mnie był zmiksowaniem Dantego z Devil May cry jak i Alucarda z Hellsinga, pełno potworów do odstrzały... ale drugi odcinek to już zupełnie coś innego.. akcja pokazuje zdarzenia z przeszłości i jak narazie aż do 9 odcinka nadal taka jest, anime to gangsterka, mafia rodzina i tego typu akcje... napewno kiedyś oglądaliście filmy o mafii albo o yakuzie (ja oglądając azjatycie kino widze takich obrazów pełno i uwielbiam je), tutaj macie coś jak najlepszy film... tylko że podzielnoy na 20 0dcinków co pozwala o wiele lepszą fabułe zrobić, piękne są akcje gdy jest jakieś przyjęcie "rodziny" a w tym samym czasie reszta "rodziny" zgarnia tych co się jej przeciwstawiają... muzyka klasyczna usmiechnięte twarze, migają na zmiane z tonami ołowiu wystrzelonego w ciała tych co się przeciwstawiają... anime opowiada o przyjaźnie 2 kolesi którzy pną się w góre od samego dna aż po wyżyny mafijnej rodzinki... jeden z nich zakochany jest w pewnej kobiecie, która później zostaje przygarnięta przez mafie co jest właśnie kolejnym celem dla niego aby piąć się na wyżyny rodzinnej mafii... anime jest świetne i jestem pewien że jego twórcami są ludzie od Triguna podobne twarze, podobni źli, i lekko podobny zarys... co prawda Triguna nie oglądałem ale wiele o nim czytałem i widze podobieństwa... polecam ogromnie bo właśnie dla takich produkcji zacząłem oglądać anime... produkcji gdzie, mamy fabułe, śmierć, uczucia i akcje... której może nie ma za dużo narazie ale jednak jest :)
Produkcja która w moich odczuciach zdecydwanie przewyższająca Hellsinga!

Oprócz GunGrave oglądałem z tego gatunku Hellsing, ale jest temat o nim na forum więc nie ma co się jarać...
Cowboy Bebop - 3 odcinki oglądałem i zapowiada się fajnie... ale jakoś narazie nie zachciało mi się dalej oglądać...
Noir-pewnie jak skończe GunGrave to poleci... takie anime o 2 kobietach... chyba jedna z nich jest dedektywem albo jakąś kryminalistką nie mam pojęcia...
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2005, 12:25:34 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Dark M

• General
    • http://
Action Anime
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 09, 2005, 02:24:57 pm »
chujnia sziks z lasu maciek już go ma, Gun Grave ja trailer widziałem i gierk na PS2 i kce mieć tego anima...

A tak na marginesie Trigun nawet fajny jest ale historia jest głupia.. dzieci z kosmosu... ;].  I skzoda że mieciu nikogo nie zabija.

Bakuretsu tenshi - jeszcze dokłądnie niewiem co to, ale może być fajne, sa tam sziksy 4 które walczą ze zbujami, jedna była na moim avku i w signie, i ta ma jakieś roboty i inne kosmosy, no i te sziksy sobie znalazły kuhażyka (goscia z gastronoma :F ) który im kuhażykuje, no i pewnie w dalszyh epizodah on tam cos u nih zdziała ale niewiem, ładnie to rysowane, ale kompjuterowe efekty widać .. a ja ich nielubie.

bababambambambam aaaa pipa pipa

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline RED XIII

• Adventurer
  • *
    • http://www.redzik.deviantart.com
Action Anime
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 09, 2005, 02:59:08 pm »
to ja polece anime-thiller .... Yami no Matsuei -wywaliste , trzeba w kolekcji miec :P ;)  
Traktuj każdy dzień jak swój ostatni , byś mógł umrzeć wieczorem wolnym od żalu ...

Offline little

• Wanderer
Action Anime
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 09, 2005, 05:27:14 pm »
Cowboya Bepopa nie oglądałem ale na dniach mi przyjdzie manga to napisze jezcze o nim...

Trigun czytałem mange i średnio mi sie podoba.. Anime zapewne jest lepsze...

Do Action Anime można chyba (tak mi sie wydaje) zaliczyć jeszcze Hellsinga, ale o tym anime/mandze jest już temat i tam jest dużo powiedziane więc nie bede sie rozpisywał :P

A tera moje ulubione :devil: Full Metal Panic :devil:
Anieme opowida o pewnym sierżancie (cholere jak to sie pisze :lol: ) nastolatku, który ma za misje pilnowania pewnej dziewczyny, na którą czai sie KGB...
Pierwsze 3 odcinki to istna komedia :lol:, w dalszych odninkach już rozkręca sie akcja.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Action Anime
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 09, 2005, 08:58:30 pm »
to ja polece anime-thiller .... Yami no Matsuei -wywaliste , trzeba w kolekcji miec
heh widziałem 2 odcinki... to jest yaoi :D  to jest o panach którzy się bardzo lubią ;)  jest tam jak widze akcje z Summonami, napewno kiedyś obejże choćby i dlatego że piosenka z openingu jest niesamowita, przepiękna... kiedyś 1,5 roku temu miałem opening do tego i słuchałem na okrągłe... nawet się popakałem słuchając jej.. jest niesamowita..

Cowboya Bepopa nie oglądałem ale na dniach mi przyjdzie manga to napisze jezcze o nim...
manga jest tak biedna ze oboshe... i nie ma nic wspólnego z anime :/

jeszcze wróce do GunGrave - jezus to anime jest genialne, ale to już mówiłem... chciałem jeszcze dodać że jego ending jest najlepszym endingiem jaki widziałem... niechodzi o muzyke, bo muzyka też fajna choć na początku wydaje się lipna, ale ogólnie jego wygląd jest cudny i jest robiony fajną tehniką... zajebisty, najlepszy jaki widziałem :)  

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline RED XIII

• Adventurer
  • *
    • http://www.redzik.deviantart.com
Action Anime
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 09, 2005, 10:54:37 pm »
Gipsi ... to Yaoi niejest ....  
Traktuj każdy dzień jak swój ostatni , byś mógł umrzeć wieczorem wolnym od żalu ...

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Action Anime
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 09, 2005, 11:04:26 pm »
no może całkowite yaoi to niejest ale to jakiś tam podgatunek yaoia ma... jakieś etchi czy coś takiego... jest para facetów która siękocha, i się przytulają, i te ich zamiany w "kotki" czasami też widziałem a jestem dopiero na 2 odcinkach chyba...
jakiś podgatunek Yaoi to chyba jest... albo ma w sobie przynajmniej elementy yaoi... ale nie mówie że przez to ma być złe...

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Action Anime
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 02, 2005, 10:20:33 pm »
ojja gungrave fajny fajny jest chociaz narazie obejzalem tylko 12 epow od gipsona, tyle ze po pierwszym odcinku to sie przerazilem bo IMO byl do dupny, mam nadzieje ze nie wroca pozniej do tego stylu...

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Action Anime
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 22, 2005, 08:15:56 pm »
heh wrócą raczej na pewno... pewnie coś zaniedługo, ja też jestem na 12 odcinku -_-' ale spoko spoko, jeszcze tylko 144 dni 11 godzin 5 minut i 33 sekundy i bede mieć odcinek 13 ;)  dla mnie pierwszy odcinek nie był taki zły... potwory racej były strasznie lipne ale pozatym to jakoś zły mi się nie wydawał.. ale mam nadzieje że akcja z Mafią będzie trwała jak najdłużej...

EDIT:::::::::::::
Ja będe na tyle fajny że odpowiem w tym temacie na pewien post tak co by mi się tam mietki nie wbijały ze swoimi czarodziejkami z księżyca....

Spojlery odnośnie Gungrave

" pierwszy epizod jest fiutkowy, moglo by go wogule nie byc i niewiem poco sie meczyli i takie cos robili wogole :P potem sie rozkreca cala akcja "mafijna" jest genialna, aż do 17 odcinka kiedy to jest zmiana klimatu o 180stopni i ogolnie klimat w tym momencie siada...chociaz niewiem, moze nie siada ale napewno robi sie zupelnie inny IMO gorszy, no ale wkoncu sa ostatnie dwa odcinki ktore poprostu miażdzą ;( boskie toto jest poprostu. W całym anime jedynym wqrwiajacym elementem były "walki z bosami" no poprostu swietne..a ja sie teraz zamienie w gruby helikopterek z chujkami wystajacymi z brzuszka...taa ekstra..."

mi się pierwszy odcinek podobał... dzieki niemu właściwie od razu się domyślać możnabyło że chłopaki się pokłócą... jedyne co mi się wnim niepodobało to wygląd potwqroów.. to największa bolączka Gungrava był wyglad potworów tych necrorise, lipne były poprostu co do bosów... to mi się podobały nawet walki, owszem walka z Bobem to lipa straszna i ten helikopterek to porażka, ale za to powiedzmy walka juz z Bearem Walkenem (czy jak tam leciało czarnuchowi była wypas) z "bratem brandona" też fajnie walczył brandon, no a z Lee pałką już roche nie fajnie bo się cieć zmienił w pająka... ale ogólnie to mnie tam walą walki bo fabuła była dla mnie wypaśna... to mój ulubiony klimat, przyjaźń która poddana zostałą próbie czy coś takiego  i jeszcze gangsterka (tak jak w Moon Childzie było), ujęcia kamer i niektóre sceny mnien iszczyły i były poprostu WIELKIE, jakiś obrus latając po niebie a później na tym samym niebie pistolety 2 wymierzone w siebie... koleś wylatujący na tym samym niebie z windy... trzymmające się dłonie... anime wymiata i pewnie jeszcze sobie kiedyś jakieś odcinki włącze, (co się nigdy nie zdarza u mnie) np.odcinek jak jeszcze za młodu ekipa wracała z akcji gdzie dostali wpierd*l i napotkali nieżywego barmana... i kilka innych odcinków... ostatni...

Gungrave jest świetny i ma fabułe wymiatająca maxymalnie... kto nie oglądał niech żałuje
« Ostatnia zmiana: Marca 22, 2005, 12:00:18 pm wysłana przez Gipsi »

Offline Volgin

• Soldier
    • http://
Action Anime
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 09, 2005, 04:33:08 pm »
Trigun jest ekstra, przynajmniej mnie się podobał. A w całej serii chodzi właśnie o to, że Vash nikogo nie zabija. Poza tym niektóre odcinki, po prostu wywalają humorem na orbitę.
This is a war Major. A cold war. Fougth whit information and espionage....It is kill or be killed. Potential threat must be weeded out...

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
Action Anime
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 09, 2005, 04:33:59 pm »
pierwsza połowa serii jest fajna....potem wysiadłam

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Action Anime
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 09, 2005, 04:46:29 pm »
pierwsza połowa serii jest fajna....potem wysiadłam

Ja tak samo... obejrzałem całość, a nie było łatwo, bo końcówke zepsuli jak w żadnym innym anime. Wątek S-F rozwalił cały klimat i później jakieś się takie głupie i bez pomysłu zrobiło... wolę Hellsinga....

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
Action Anime
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 09, 2005, 04:47:59 pm »
mam jedno takie AMV- pomieszanie triguna z hellsingiem....tak cholerstwo miga,że zwariować można

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Action Anime
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 10, 2005, 03:14:40 pm »
Trigun jest ekstra, przynajmniej mnie się podobał. A w całej serii chodzi właśnie o to, że Vash nikogo nie zabija. Poza tym niektóre odcinki, po prostu wywalają humorem na orbitę.
Jeśli ci się podobał Trigun sięgnij koniecznie po anime Gungrave... anime jest całkiem nowe bo z poprzedniego roku i nie jestem peewien na 100% ale raczej na pewno robione przez tych samych kolesi co Trigun...

Co do Helsinga to gdy pomyśle nad tym anime to w sumie nie wiem czemu kiedyś mi się tak spodobało... teraz gdy go wspominam wcale nie mam go za jakieś świetne anime... kompletny brak fabuły, rozpoczęcie wątków o których później nie ma ani słowa, beznadziejny ostatni boss... ale o tym jest inny topic i pewnie już nie raz o tym pisałem tam właśnie...

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
Action Anime
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 11, 2005, 02:41:58 pm »
fajnie brzmmiało po niemiecku :D

Offline Bartman

• Soldier
Action Anime
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 12, 2005, 02:47:27 pm »
cze powiedzcie mi skąd moge go ściągnąć !
najlepiej to zapodajcie linka www

z góry dziękuje

ja wam podam linka ale te episody są dostępne tylko do 14 maja  ke?
noo masakra bo nieda się zdąrzyć ze ściągnięciem wszystkich
26 odcinków w 2 dni zwłaszcza że są ograniczenia

http://www.sushibarnetwork.com/index.php

jeśli ktoś zdąrzy to jest gość  :P
mi ściąga 1 odcinek w 1 godzine :) a nie dni wiec jest cool
pozatym to bardzo dobra stronka od 14 mają tam Read or Die :P

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Maja 12, 2005, 04:12:22 pm wysłana przez Bartman »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Action Anime
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 12, 2005, 02:53:28 pm »
o kurw*... człowieku tu było mówione o 15 różnych anime czy ile ich tam było...

nie wiem o jakie anime ci chodzi ale napewno znajdziesz na jakimś P@P typu Emmule czy SoulSeek o Torrencie już nie mówiąc...
w tym temacie masz linki do http z jakimiś anime więc może coś znajdziesz...
http://squarezone.pl/forum//index.php?showtopic=907

EDIT:;;;;;;;
aha już widze że chodzi ci o Gungrave.. nie mam pojęcia z kąd i pewnie będzie trudno z http..
« Ostatnia zmiana: Maja 12, 2005, 02:54:32 pm wysłana przez Gipsi »

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Action Anime
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 30, 2005, 12:12:51 am »
Jeśli chodzi o CB, to jak juz to zapewne podkreslałem, uwielbiam to anime. Moze i niektóre odcinki są niewypałami (np. #19) to inne nadrabiają pojedynczo za całą serię. Chodzi mi tu głownie o odcinki wątku fabularnego Spike'a czyli 5,12,13,25,26. Absolutne majstersztyki. Zresztą, wszystkie odcinki dotyczące fabuły jednego z bohaterów (prócz Ed) sa wypaśne i genialne. Ba, nawet TVP kultura nazywa CB jednym z filarów kina animowanego. A film kinowy? Fenomen. Kto nie widział polecam z całego serca, całej duszy swojej i ze wszystkich sił swoich.
A co do mangi- no comment. Nie uznaje mangi. Tak samo z grami komputerowymi.

A inne serie? Trigun jest biedny. Zupełnie mi nie przypasił- miejscami za bardzo komediowy, miejscami za bardzo powazny. To jakby klaun chciał opowiedzieć nam przerazającą i powazną historię. Jedyny plus to Hiromi Tsuru która podkłada głos pod tą  krótkowłosą panią z agencji (ubezpieczenowej).Nie wiem co ludzie widzą w trigunie. 'Gungrave próbowałem oglądać, ale wymiękłem przy drugim odcinku.
Wartym zauwazenia jest takze Gunsmith Cats- ze względu na swietne bohaterki, oraz techniczne i doskonałe odwzorowanie broni oraz samochodów. Świetna akcja, poscigi strzelaniny, wojny gangów- rodem z lat '70 kina amerykańskiego. No i to słynne GT500 ;)

Offline qiax

• General
  • God
Action Anime
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 30, 2005, 01:29:41 am »
A inne serie? Trigun jest biedny. Zupełnie mi nie przypasił- miejscami za bardzo komediowy, miejscami za bardzo powazny. To jakby klaun chciał opowiedzieć nam przerazającą i powazną historię. Jedyny plus to Hiromi Tsuru która podkłada głos pod tą krótkowłosą panią z agencji (ubezpieczenowej).Nie wiem co ludzie widzą w trigunie

Śmiem się niezgodzić. Po prostu Vash zawsze próbował żyć zgodnie z tym, czego nauczyła go ta tajemnicza kobieta. A jego zły brat bliźniak zawsze starał się być na opal. W anime zostało ukazane beznadziejność ludzkich marzeń i snów, beznadziejność walk i przemocy - jedna tragedia rodzi sierotę, która msząc się, staje się przyczyną innej <jak postać, której wiara jest tak zabójcza, jak kula wystrzelona z jego krzyźa>. Mało tego - piszesz o elementach humorystycznych, a czasami zbyt poważnych. Oosbiście uważam, że w tym anime twórcy chcieli przedstawić przedewszystkim sposób życia Vasha z jego mottem pokoju, na tle wciąż głupich ludzi. Raz jest dobrze, raz źle. Jak w życiu.

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Action Anime
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 30, 2005, 01:52:44 am »
swoje uwielbienie dla CB wyrażałem nieraz, więc powtarzać sie niebęde ;] najważniejsza jednak dla mnie była zawsze nie fabuła, nie akcja, ale niepowtarzalny klimat, tworzony przez kreske, genialna muzyke, czy ciekawych bohaterów

(prócz Ed)
się niezgodze, bo jednak jakiś humorystyczny akcent też był potrzebny, a jego "surfowanie w sieci" jest poprostu świetne ;]
Ba, nawet TVP kultura nazywa CB jednym z filarów kina animowanego
damn, świat się kończy... a ja jeszcze chcialem założyć rodzine czy cos... ;]
A co do mangi- no comment. Nie uznaje mangi.
mógłbyś tak w skrócie chociaż opisac co w niej _aż tak_ beznadziejnego, że jest _az tak_ objeżdżana przez wszystkich? ciekawy jestem a skanów jednak czytac nielubie ;)