Temat odnośnie anime akcji czyli strzelaniny, thrillery i inne tego typu produkcje jak najbardziej znanyn an anszym forum Hellsing...
Gun Graveheh jestem po 9 odcinkach... ściągnęły już mi się odcinki do 12... nie wiem z kąd znaleźć reszte bo poprostu nie potrafiłem, ale nawet jakbym miał siępytać każdej osoby na Soul Seeku czy nie ma GunGrave to to zrobie... anime genialne! Już jestem pewien że to będzie moje ulubione anime, po pierwszym odcinku spodziewałem się że to będzie anime w stylu Hellsing... poprostu kopia.. wiecie, bohater w płaszczu, kapelusz, 2 gnaty, jakieś krzyrze na gnatach, koleś dla mnie był zmiksowaniem Dantego z Devil May cry jak i Alucarda z Hellsinga, pełno potworów do odstrzały... ale drugi odcinek to już zupełnie coś innego.. akcja pokazuje zdarzenia z przeszłości i jak narazie aż do 9 odcinka nadal taka jest, anime to gangsterka, mafia rodzina i tego typu akcje... napewno kiedyś oglądaliście filmy o mafii albo o yakuzie (ja oglądając azjatycie kino widze takich obrazów pełno i uwielbiam je), tutaj macie coś jak najlepszy film... tylko że podzielnoy na 20 0dcinków co pozwala o wiele lepszą fabułe zrobić, piękne są akcje gdy jest jakieś przyjęcie "rodziny" a w tym samym czasie reszta "rodziny" zgarnia tych co się jej przeciwstawiają... muzyka klasyczna usmiechnięte twarze, migają na zmiane z tonami ołowiu wystrzelonego w ciała tych co się przeciwstawiają... anime opowiada o przyjaźnie 2 kolesi którzy pną się w góre od samego dna aż po wyżyny mafijnej rodzinki... jeden z nich zakochany jest w pewnej kobiecie, która później zostaje przygarnięta przez mafie co jest właśnie kolejnym celem dla niego aby piąć się na wyżyny rodzinnej mafii... anime jest świetne i jestem pewien że jego twórcami są ludzie od
Triguna podobne twarze, podobni źli, i lekko podobny zarys... co prawda Triguna nie oglądałem ale wiele o nim czytałem i widze podobieństwa... polecam ogromnie bo właśnie dla takich produkcji zacząłem oglądać anime... produkcji gdzie, mamy fabułe, śmierć, uczucia i akcje... której może nie ma za dużo narazie ale jednak jest
Produkcja która w moich odczuciach zdecydwanie przewyższająca Hellsinga!
Oprócz GunGrave oglądałem z tego gatunku Hellsing, ale jest temat o nim na forum więc nie ma co się jarać...
Cowboy Bebop - 3 odcinki oglądałem i zapowiada się fajnie... ale jakoś narazie nie zachciało mi się dalej oglądać...
Noir-pewnie jak skończe GunGrave to poleci... takie anime o 2 kobietach... chyba jedna z nich jest dedektywem albo jakąś kryminalistką nie mam pojęcia...