Autor Wątek: Kingdom Hearts - Seria  (Przeczytany 44065 razy)

Offline Geralt z Rivii

• Soldier
Odp: Kingdom Hearts - Seria
« Odpowiedź #200 dnia: Lipca 21, 2010, 10:12:04 am »
Też potrzebuję pomocy. Otóż jestem w Monstro i gonię Riku i Pinokia. W poradniku napisaliście, żeby w Chamber 6 wejść po schodach i prosto do Chamber 4. Problem w tym, że w Chamber 6 nie ma schodów i za nic nie mogę dostać się na górę.

Offline KingdomKrzyś

• Soldier
  • The door has opened...
« Odpowiedź #201 dnia: Lipca 23, 2010, 09:36:20 pm »
Jak jesteś w chamber 6, to musisz się dostać do chamber 5, który jest gdzieś po środku chamber 6. Wchodzisz tam i masz na przeciwko sobie chamber 4.
The door has opened...

Offline Geralt z Rivii

• Soldier
« Odpowiedź #202 dnia: Lipca 24, 2010, 08:04:16 am »
Już sobie poradziłem. Niepotrzebnie skakałem przez przepaść w Chamber 3.

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #203 dnia: Kwietnia 05, 2011, 12:07:45 am »
Ja mam pytanie odnośnie Bbs. Etoo czy macie jakąś taktykę Terrą na Mysterious Figure? Męczymy się z kolegą i to nieźle. Przy tym gościu Vanitas Remnants to mały leszczyk.

Offline FaliusAren

• Soldier
« Odpowiedź #204 dnia: Listopada 08, 2011, 06:16:16 pm »
[quote author=White_wizard
No co ty. Destiny Islands to najlepsze miejsce żeby sobie levele przypakować. Jak się umie to mozna tam po 90 exp za  Godzinka pakowania i uż jest 10 lv....
[/quote]

Ta... to nie ty masz Midnight.... Odpowiadałem uczciwie i mam Midnight  :(

=====================

Hm... a oto ciekawostka, bo widzę nad sobą Monstro (miałem podobny problem, domyśliłem się jak przez to przebrnąć).
A właściwie... to PROtip

"NIE leczcie się przy Parasite Cage podczas 2. walki. Lepiej wejdźcie na platformę, tam spokojnie. Na dole, chwilę po uleczeniu tracicie kolejną porcję HP. Ewentualnie skończy wam się MP, lub Potiony, HiPotion, Elixiry, Megalixiry, MegaPotiony, itp.

[OOPS DOUBLEPSOST]
[EDIT]

Mam problem. Kiedy wychodzę z Groty Ariel w Atlantydzie, nie widać nigdzie delfina. Bezserscników nie ma (Heartless), ale nadal go nie ma!
« Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2011, 10:57:53 pm wysłana przez Tantalus »

Offline Bezik

• Soldier
Kingdom Hearts Re:Chain of Memories
« Odpowiedź #205 dnia: Lipca 11, 2012, 05:55:42 pm »
Mam pytanie. Na wikipedii przeczytałem, że jest to remake Chain of Memories dodany do jakiejś tam wersji Kingdom Hearts II. No i Właśnie kończę pierwszą część, no i dalej nie wiem czy grać w Chain of memories, czy Re:Chain of Memories.
Czy fabularnie to jest to samo?
Są duże różnice między tymi dwiema grami?
No i czy odpalając Re:Chain of Memories nie zespoiluję sobie czegoś z Kingdom Hearts II?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #206 dnia: Lipca 11, 2012, 06:29:11 pm »
Mam pytanie. Na wikipedii przeczytałem, że jest to remake Chain of Memories dodany do jakiejś tam wersji Kingdom Hearts II. No i Właśnie kończę pierwszą część, no i dalej nie wiem czy grać w Chain of memories, czy Re:Chain of Memories.
Czy fabularnie to jest to samo?
Są duże różnice między tymi dwiema grami?
No i czy odpalając Re:Chain of Memories nie zespoiluję sobie czegoś z Kingdom Hearts II?

Jest Re:Chain of Memories, które było dodatkiem (na oddzielnej płycie) do Kingdom Hearts II: Final Mix i potem wydali to w stanach. W gruncie rzeczy jest to to samo co Chain of Memories na GBA, tyle że w grafice godnej PS2. Jeżeli uda ci się dorwać, to radzę grać w Re:Chain of Memories.

Nie zaspoilerujesz sobie nic, nawet lepiej jak zagrasz w tą część, bo przynajmniej będziesz znał pozostałych członków Organization XIII, a nie tylko tych kilku, których spotyka się w KH2.

Offline DrepagPL

• Adventurer
  • *
  • If you want fight, just say!
« Odpowiedź #207 dnia: Sierpnia 27, 2013, 02:02:24 pm »
Pykam właśnie w Kingdom Hearts: Birth by Sleep i mam pytanie co do Vanitas Remmanta. Jaki poziom powinienem mieć aby się z nim mierzyć i kto będzie do tego najlepszy? Bo najlepiej expi mi się Terrą (na Skull Rock jest miejsce, gdzie za zabicie jednego przeciwnika wbija mi jeden lvl. To tam gdzie walczyło się z Piotrusiem Panem).

Offline DarkAura16

• Knight
  • Nikt specjalny.
« Odpowiedź #208 dnia: Sierpnia 29, 2013, 02:19:22 am »
Kazda postacia zabicie Remnanta wyglada inaczej. Chyba, ze ktos chce zastosowac Strike Raid glitcha. A co do lvla - jak najwyzszy. Jezeli nie czujesz sie pewnie, poszukaj w internecie sposobow na pokonanie go.