Autor Wątek: Bug  (Przeczytany 9375 razy)

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
    • http://
Bug
« dnia: Grudnia 27, 2004, 05:20:10 pm »
Jak wiadomo żadna gra nie jest doskonała, błędy się mnożą i mnożą. Jeśli wkurzyła cie jakaś gra, nie wahaj sie, naubliżaj jej tu i wytknij wszystkie błędy ! A więc .. najbardziej dobijające ( i te mnie dobijające też ) bugi z jakimi mieliście do czynienia ?  ;)  
bla

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Bug
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 27, 2004, 05:22:29 pm »
Morrowind, 3 plyty cd wypelnione bugami :D chyba nawet przez jakis portal internetowy zstał ogłoszony najbardziej zabugowaną grą wszechczasow :P

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
Bug
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 27, 2004, 05:55:27 pm »
To ja ci Morchol odpowiem w tym temacie, bo jak najbardziej się do tego nadaje. Nie wiem jak z wersją na ps2, ale na pc jest strasznie niedopracowana..
1. Bramkarze - luzaki heh, ze stoickim spokojem patrzą jak piłka o milimetry mija słupek lub z prędkością  1 km/h wychodzi na rzut rożny... nawet jak taka piłka wpada do bramki albo trafia w słupek, to ich to jakoś zbytnio nie stresuje  [;
2. Łatwiej o bramkę ze szczupaka czy z nożyc nic ze zwykłej główki.
3. Sędzia dosyć dziwnie podchodzi do fauli, jak na moje oko to on sobie przy każdym starciu rzuca monetą czy zagwizdać czy nie.
4. Niedociągnięcia graficzne: bramkarz przeszywający na wylot słupek albo siatkę nie należy do rzadkości, a i Casillasa udało mi się raz przedziurawić  [;
5. "Tekturki" sterczące na około boiska, mogli by się postarać chociaż o jakies prymitywne 3d...
... i jeszcze kilka mnie istotnych . Ogólnie rzecz biorąc to pes 3 jest lepszy  <_<

edit.. ano właśnie, tak przy okazji przydałoby się wspomnieć że to wszystko o pro evo soccer 4 [;
« Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2004, 07:02:52 pm wysłana przez Rad!cal.87 »
bla

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Bug
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 27, 2004, 06:52:44 pm »
Rad!cal o jakiej to bylo grze bo nie widze :P
a najlepszy bug to byl w TM 4 jak sie broni nie mdalo schowac....albo cos w tym stylu...

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Bug
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 27, 2004, 07:00:50 pm »
co to jest TM4? pierwsze slysze :P "tata molestuje"?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Bug
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 27, 2004, 09:58:33 pm »
Trawa Morchola :P

Tomba Raider 4 :P

MarvelliX

• Gość
Bug
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 28, 2004, 01:46:59 am »
Ja tam wykożyssstuje bugi na ssswoja korzyść :P

Morrowind - gdy lewitujesz możesz okraść wszystko co jest w budynkach, wyssstarczy wzbić sie w powietrze i wyssstawić łeb za sssufit :P nikt nawet nie zauważy że mu z pod nóg zakosisz broń (bug naprawiony w dodatkach <_< )

Warlords Battlecry 2 - ehhh ten bug może z twoich generałów zrobic iesmiertelnych bogów ale proces jessst troche sskomplikowany i szkod mi pissać :F

Buldurs Gate - bug z wrzucaniem skalpów na pasek potów, sprawia to że jak je wykorzyssstasz jako potiony pojawi ci sie w ekwipunku ich cośśś koło 3k :)

Znam więcej bugów ale w te gry niedawno grałem i zapamiętałem je ;)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2004, 01:47:28 am wysłana przez MarvelliX »

Offline qiax

• General
  • God
Bug
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 28, 2004, 03:05:49 am »
Chcecie przeczytać o prawdziwym bugu? W KotOR w wersji P.C jest dodatkowa lokacja, stacja Yavin <że tak to napiszę>, na której można zdobyć 2 wspaniałe kryształy do modyfikacji miecza świetlnego. No więc za 2 podejściem, gdy przechodziłem grę, je zdobyłem, lecz kolejność planet była taka: Tatooine, Mannam, Kyyshak, Korriban. Kryształy zdobyłem bez problemu, ale, że grałem po stronie zła, nie wykonałem wszystkich questów i caałośc zajeła mi jakieśs 20 godzin. Więc za 3 podejściem <które polegało na grze według własnego widzimi się> i wykonaniu wszystkich questów, wróciłem na tą cholerną stację, po tej kolejności planet: Tatooine, Kyyshak, Korriban, Maanam. I co się okazało? Gdy chciałem otworzyć te cholerne drzwi i uruchomić cut-scenkę, nagle ekran stał się cały czarny a sprzedawca do mnie zagadał tak, jakby wygrał partyjkę w paazaka! Po dyskusji nic, ciagle ciemność widzę, widzę ciemność. 10 razy wczytywałem stan gry i ciągle to samo. I przez to draństwa... Nie mam tych 2 potężnych kryształów i 32 godziny doskonałego przejścia gry poszło się kochać.
A do standardowych bugów w tej grze, zaliczyć mozna:
Po załatwieniu spraw na Maanam i zdobyciu Gwiezdnej mapy, rozmawimy z ambasadorem republiki, Jeśli zażądamy łapówki, to otrzymujemy punkty Ciemnej Strony Mocy. I tak w nieskończoność, jeśli co chwilę do niego będziemy zagadywać.
Bierzesz postać ze sobą wychodząc z Mrocznego Jastrzębia, zagadaj do niej. Po gadu-gadu, wróć na statek, poleć gdzieś, wróć i wyjdź. Dzięki temu, nie bedziesz musiał czekać ileś tam czasu, aż znowu będziesz mógł sobie ze członkami z drużyny pogadać.

Morchol:

Morrowind, 3 plyty cd wypelnione bugami

Tak samo z Elders Scrolls II: DaggerFall, zwany "pieszczotliwie" Buggerfall.

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Bug
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 02, 2005, 01:33:43 pm »
GTA:VC - tak jak Morrowind, płyta zapełniona bugami.
MoH-Allied Assault - w menu głównym znajduje się mapa powojenna(nie wiem czy można nazwać to bugiem).
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Bug
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 07, 2005, 12:05:46 am »
mój ulubiony bug to to, że posty usuwane z offtopica się odejmują od puli całkowitej usera, pomimo tego, że pisanie tam postów tej puli nie wzmacnia... dzięki temu można mieć ilość postów na minusie i dzięki temu dostanę zapewne siakieś - 40 postów za zabawę w spamera w topicu o Harvest Moon'ie

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Bug
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 07, 2005, 12:54:25 am »
fuck szit szajze kupa argh >_< to ja proponuje jeszcze pare razy poprzenosci te posty w ta i spowrotem cobym razem z tantem zellem i serdzejem mial liczniki na minusie :F

W GTA:SA jest głupi bug - gdy wykonuje sie misje Vigilliance <te dodatkowe w radiowozie> mozna zaparkowac woz tak zeby po wyjsciu odrazu znalezc sie w sklepie/restauracji i wtedy wystarczy troche polazic po restauracji i zadanie sie zalicza >_< łatwy sposob na kase ale wybitnie lame :P i potem dziwne ze sie ciecie chwala ze po paru dniach grania w SA maja wszystkie hideouty wykupione itepe :P <ja dalej jak uczciwy obywatel zarabiam na zabijaniu dilerow na ulicach <najwiecej kasy z nich wypada :P>

Offline Eligios

• Adventurer
  • *
Bug
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 15, 2005, 09:53:08 pm »
Ja tam wykożystuje bugi na swoja korzyść  =]  

A cat's irritation rises in direct
 proportion to her embarrassment
times the amount of human laughter.
  -- Law of Cat Embarrasment

Offline little

• Wanderer
Bug
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 03, 2005, 07:40:24 pm »
No czasem tak można. Np. jak pierwszy raz w ONI grałem to przez ściany sie patrzyłem i byłem cfaniak:P

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Bug
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 03, 2005, 07:57:00 pm »
najfajniejszy bug jest w prince of persia 2:warrior within na ps2... uniemozliwia on przejscie gry :-/
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Bug
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 03, 2005, 07:59:04 pm »
najfajniejszy bug jest w prince of persia 2:warrior within na ps2... uniemozliwia on przejscie gry :-/
to chyba przez to że masz pirata albo cuś? ale nieznam szczegółów więc nie w nikam.. w każdym razie w pirackim Tony H.4 na PSone była taka akcja i na 100% niedało się żadnym zawodnikiem przejść bo nie było jednego zdania można zrobić...

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Dark M

• General
Bug
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 03, 2005, 08:07:25 pm »
JA w SSXe3 miałem taką akcje że jedno z zadań sie mi niehciało zaliczyć nawet jakbył dźwięk że sie udało ;/ ale hyba to był bug piracki ;D

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Bug
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 03, 2005, 08:16:02 pm »
mam pirata ale w oryginale tez jest ten bug :-/ tylko nie wiem czy w ntsc czy w pal...  
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline little

• Wanderer
Bug
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 04, 2005, 01:43:27 pm »
Coś mi cięzko Zell w tego buga uwiezyć. Na pirackiej to widomo że może być ale zby w orginalnej też... Niewiem. NIechce mi sie wieżyć.

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Bug
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 04, 2005, 04:32:28 pm »
niedawno w jednym z psxextreme jeden z redaktorow dryga w tym czyms co to zawsze ich wredne mordy sa pokazane i mowia co tam im slina na jezyk przyniesie ze dzieki bugowi musi zaczynac od nowa na wersji ntsc (albo pal, nie pamietam ktora jest wadliwa) podajac jako bug dokladnie ten moment w ktorym ja go mam... nie sadze ze przy mozliwosci popykania w oryginala dostarczonego do recenzji gosciu gralby w pirata i na dodatek sie do tego przyznawal w pismie...

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Bug
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 04, 2005, 07:06:56 pm »
to w PSX Extreeme grają na oryginałąch :o przeca te imetki są ze śląska a na śląsku się nie gra w oryginały :D

a co do tego bugu to to jest takie coś że ten bug to jest tylko przyadkowo jak się tam zatniesz w ścianie to nie możesz wyjść czy jest taki śliczny że kompletnie się gry nie da przejść i choćby tysiąc atletów zjadło tysiąc kotletów to i tak tego bugu się nie ominie i nie ma możliwości przekjścia gry... jesli to 2 to nie wierze, bo w beta testach napewno by tak du*ny błąd zauważyli

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?