Autor Wątek: Ile spędziłes czasu przy jednej grze...  (Przeczytany 14456 razy)

Offline Astarot0

• Soldier
    • http://
Ile spędziłes czasu przy jednej grze...
« dnia: Grudnia 22, 2004, 11:39:40 am »
Ile czasu siedzieliście przy danej grze zarówno całkowicie i za jednym razem.
U mnie najwięcej siedziałem przy Finalu 7
jakieś 5 miechów+ gram w sumie cały czas, a za jednym razem
też Final 7-38 godzin.
And Devil May Cry....

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 22, 2004, 12:12:50 pm »
Zdecydowanie siedziałam najdłużej na Final Fantasy 7. Jak by podsumował wszystkie razy to pewnie wyszedłby z rok.  :P A tak jednorazowo to za pierwszym spotkaniem coś ponad 5 miesięcy. Czyli nie dużo bo dzieliłam się czasem grania z bratem.  

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 22, 2004, 12:16:54 pm »
finale wychodzi ok 1000 godz. na ff7 ok 400 na ff8 najdłuższa sesja 40 godzin :> czyli weekend cały mój :P w ff7 :>  
]

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 22, 2004, 12:31:55 pm »
najwięcej czasu to zdecydowanie przy Chrono Cross
Za pierwszym przejściem gry potrzebowałem około 90 godzin, ale nie odkryłem wszystkiego bo to był mój pierwszy jRPG (poza Zeldą ale to był action RPG) później zacząłem grać od nowa i skasowałem stary Save i przeszedłem kolejne 3 razy, łącznie gram w tą gre pewnie około 500 godzin, albo i więcej nie mam pojęcia w każdym razie od 2000 roku (czy kiedy ona tam wyszła) gram w nią do teraz....

najdłużej konsole to miałem włączoną około 30 godzin jak miałem wypożyczone z wypożyczalni Nintendo 64 z grami Mario Kart FIFA 99 i 1080 Snowbording :)  

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 22, 2004, 08:12:51 pm »
Ja jestem stosunkowo mało doświadczony jeśli chodzi o jrpg..... Najwięcej czasu spędziłem przy ff10 ... prawie100 godzin... a że jestem mądry, to wszystkie sekrety zawsze odkrywam za pierwszym przejściem, bo więcej razy przechodzić mi się nie chce .... najdłużej jednorazowo siedziałem przy konsoli okrągłe 24 godziny ( z przerwami na siusiu i kupkę)
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 22, 2004, 08:41:05 pm »
maniacy oO

najdłużej przy jednej grze .. hmmm... to był chyba FFTA i coś koło 96 godzin, a jednorazowo to 3-4 godzin raczej nie przekroczyłem, jak tak można? heh
bla

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 23, 2004, 12:31:26 pm »
Eh u mnie to zawsze po 5 godzinach odciagano mnie, aby zrobiła sobie przerwę i nie dotknęła mnie podobna wam mania.  :P  

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 23, 2004, 01:16:10 pm »
Przyznam się tutaj, bo tylko tutaj mogę:
Grałem z siostrą w Le Mans 24H całe 24 godziny (wyścig) i do tego jeszcze zaczeliśmy 12 czerwca o godzinie 16.00 i skończyliśmy następnego dnia.
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 23, 2004, 02:39:12 pm »
Hm...przy Chrono Crossie spędziłem 8 godzin...pierwszy raz zagrałm w niego wtedy...
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 23, 2004, 02:45:22 pm »
maniacy oO

najdłużej przy jednej grze .. hmmm... to był chyba FFTA i coś koło 96 godzin, a jednorazowo to 3-4 godzin raczej nie przekroczyłem, jak tak można? heh
ja spędziłem tak długo bo wtedy nie miałem żadne konsoli i gdy wypożyczyłem jąto się musiałem nacieszyć :P  ale w tych moich 30 godzinach to była przerwa na około 40 minut... bo jak rano o 6 moja mama wstała do pracy to ja słyszalem jak wstaje i położyłem się szybko dla ściemy do łóżka i tylko wyłączyłem TV, ona wyszła po 40 minutach i ja myk znowu do konsoli  :D  

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline little

• Wanderer
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 23, 2004, 03:43:49 pm »
Ja chyba najdłużej przechodziłem poraz pierwszy ff9. Zajeło mi to ponad 80 godzin.
A najdłużej przed siedziałem przed plejaczkiem ok 12 godzin. Byłem wtedy po operacji i musiałem cały czas leżeć. Właczyłem CC i jakośtak sie zasiedziałem przy nim.....

Offline qiax

• General
  • God
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 23, 2004, 08:07:22 pm »
Chrono Trigger - 3 dni... Non stop <bez snu, z przerwami na kibelek, posiłki jadlem przed kompem>. To był taki okres, kiedy poznałem prawdziwy smak kawy i jej jedną, chorą wlaściwość - bez popicia, czyli branie jej łyżeczką od razu do ust <jakbyście pili herbatę>, szybciej się wchłania do organizmu, przez co ładnie trzyma na nogach... Fakt, wyglądalem, jak wrak człowieka, ale warto było. Przez Triggera nawet w szkole nie byłem, a to u mnie jest tak rzadkie, jak bycie trzeźwym po vodce.
Ostatnio najdłużej, bo 24 godziny <od 5 rano, do 5 rano> spędziłem przy Star Wars: Knights of the Old Republic. Niezła rzecz, nawet.
Ale z przerwami, to Chrono Cross i Baldur's Gate 2 + dodatek Tron Bhalla - w końcu nie ma niczego dziwnego w tym, że zamiast walczyć, to się zwiedzało okolicę, którą się znało na pamięć, nie?

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 23, 2004, 09:42:53 pm »
To był taki okres, kiedy poznałem prawdziwy smak kawy i jej jedną, chorą wlaściwość - bez popicia, czyli branie jej łyżeczką od razu do ust
lol myslałem że tylko jak tak robie :lol: ... ehhh a zresztą byłeś jednym z tych przez których sssię od kawy uzależniliśmy -_-

My najdłużej to siedziałem przy jednej grze 8h i po tym czasssie bez względu na to jaka to była gra sssiadaliśmy znudzeni <_<  

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 23, 2004, 11:35:11 pm »
najwiecej czasu przy grze: Vagrant Story...oj bedzie troche tegon :P

BTW: qiax wrocil?? moze jemu uda sie stworzyc 1 kaln w L2 :D

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 24, 2004, 11:55:22 am »
uhhh...naraz to chyba wczoraj bo mam ps2 i sie moglem wyzyc....a ze nie mam memorki to siedzialem przy The Gateway: Blach Monday (fak.....ta gra jest zbyt trufna -_-) od 10 rano do 2 w nocy :F i....nie przeszedlem calej -_-

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 24, 2004, 12:28:06 pm »
a ze nie masz memorki to sie wszystko poszlo kochac? :F hardkor :D

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 27, 2004, 10:16:06 am »
Najwięcej... jednorazowo - Tekken3 bez memorki - uparliśmy się z kuzynem odblokować wszystko za jednym podejściem bez memorki - potem właśnie dla sejwa z Tekkena mój wujek - też maniak T3 kupił memorkę bez naamysłu:)
 W ogóle
- Starcraft - 5 razy przeszedłem kampanię, kupa grania na customie, multi, baattlenecie - będzie z trochę - w Stara gram regularnie od 5 lat :) i nie ma miesiąca, ba nawet tygodnia bym nie zagrał w Starcrafta - po Soul Caliburze jest to dla mnie najlepsza odstresowywaczka.
- FF6 - 4 razy przeszedłem - ok 300h
- Saga BG - jako dziecię Bhaala spędziłem w Faerunie ok. 500h
- Fallout1+2 ok 300h
- Soul Calibur2 - licznik wskazuje 270h, 36 min :)

Kame Hame Ha

Offline Giant Enemy Crab

• Daredevil
  • **
    • http://www.squarezone.pl
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 03, 2005, 12:05:36 am »
Final Fantasy 4. Mój pierwszy FF, jeszcze na snesa. Miałem wtedy może jakieś 13 lat. Pamiętam te problemy z angielskim. Siedziałem ze słownikiem i sprawdzałem co piąte słowo ;). Jednorazowo to było chyba jakieś 16 godzin. Jak do tej pory to raczej mój rekord. A ogólnie najwięcej czasu spędziłem nad FF8. Chyba... strzelam że gdzieś tak około 500 godzin. Do teraz czasem lubię sobie ja odpalić :].

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 03, 2005, 12:12:06 am »
O! przypomniało mi się - w americas army miałem ponad 300 godzin gry na serwerach, z których podliczała stronka + czas na innych serwerach. Myślę, że uzbierałoby się troche ponad 400 godzin.. no i wyszło na to, że sam jestem .. poprawka byłem maniakiem [;
bla

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 03, 2005, 12:47:46 am »
Ja spędziłem 20 godzin na grze w Legend of Mana (jednorazowo naturalnie, bo na liczniku to miałem z 60). Trzeba tutaj zaznaczyć, że grę tą można na luzie przejść w 4 godziny, ale wtedy wycisnąłem z niej maksa. Chociaż i tak nie udało mi się do dzisiaj zrobić jednego questa i specjalnie unikam opisów, żeby samemu na drania wpaść. No było granie... jeszcze wtedy z kumplem razem nasuwaliśmy, bo go podpiąłem do drugiego pada i on NPC'kiem biegał... fajna zabawa była... do dziś LoM jest jedną z moich najukochańszych gierek...
« Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2005, 12:48:37 am wysłana przez Tantalus »