Autor Wątek: Konsole przenośne  (Przeczytany 23927 razy)

Offline Giant Enemy Crab

• Daredevil
  • **
    • http://www.squarezone.pl
Konsole przenośne
« Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 08, 2005, 06:58:34 pm »
Piraty na PSP na kartach? Moim zdaniem to mało prawdpodobne. To wydaje się za proste i spece z Sony na pewno solidnie taką ewentualną możliwość zabezpieczą. No i bardzo dobrze  :devil: .

A tak odchodząc od tematu to dosyć zabawna jest kwestia. ludzie którzy kupili konsole, przeróbkę, memory card, drugi pad za sporo ponad 1000 złotych, często mówią że są baaardzo ubodzy i nie stać ich na oryginalne gry. Heh... ciekawe :P.

A jak kogoś na coś nie stać to niech nie kupuje, a nie kradnie :x. Albo niech poczeka troszkę i kupi np oryginał na allegro np. Niedawno zakupiłem ff10 z bonusową płytą wersja pal za 32 złote (do tej pory miałem tylko japońską i USA). To chyba nie jest drogo?

Offline akodo_ryu

• Adventurer
  • *
    • http://
Konsole przenośne
« Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 09, 2005, 10:54:49 am »
Uzbierać za jednym zamachem 1000pln jakoś da radę. Zauważ że wydatki na gry znacznie przekraczają koszt konsoli. Kupisz 4-5 gier  i już ci wychodzi następna konsola (z przeróbka i innymi pierdołami, bo na czystą wystarczą spokojnie 3)
Ja nie twierdze że jestem ubogi, tylko kasy czasem brak ;) a przeróbkę mam w planach chodźby dlatego, żeby pograc sobie w jakieś tytuły których i tak nie kupie w oryginale.
A co do FFX to teraz mnie by to jakoś nie satysfakcjonowało...
--------------
A wracając do tematu - raczej wątpie żeby wyszły wieksze MemSticki. Sony juz raczej porzuciła standardową produkcje na rzecz HSpeed, a nie wiem czy jakaś inna firma będzie w stanie poświęcić fundusze na szukanie rozwiniecia technologicznego... poza tym tojuż jest nieporęczne, bo nagrac 2 GB na zwykły MemStick to sie można pociąć ;p
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2005, 10:57:28 am wysłana przez akodo_ryu »

- See you soon, bro.

Offline Dark M

• General
Konsole przenośne
« Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 09, 2005, 11:23:03 am »
http://www.mobilefun.co.uk/product/5065.htm tu masz 1 GB, i to niejest od sony. Ceny się kształtują mw. w 170m $, licz na to ze do marca będzie jakieś 130, więc niejest źle.

A ze zgrywaniem to niewiem bo jeszcze niekożystałem :D.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2005, 11:33:08 am wysłana przez Dark M »

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline akodo_ryu

• Adventurer
  • *
Konsole przenośne
« Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 09, 2005, 12:11:55 pm »
dobra, to ja juz nic nie mówię :P i wracam na tripple triad...
rzeczywiscie zapomniąlem o takich firmach jak san disk czy kingston.
co do zgrywania, to mi wystarczą doświadczenia z 128/256, ale z drugiej strony chyba nie bedzie aż tak źle.

mam też jedno pytanie - jakiego konkretnie formatu uzywa PSP? bo nigdzie nie mogę znaleść żadnych konkretnych informacji...
-----------------
edit
tak sobie przeczytałem spedyfikację i doszedłem do wniosku że najlepszym sposobem na piraty będzie podpinanie jakiegoś napędu optycznego przez USB.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2005, 12:15:32 pm wysłana przez akodo_ryu »

- See you soon, bro.

Offline Dark M

• General
Konsole przenośne
« Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 09, 2005, 01:03:52 pm »
ale to hyba trohe nieporęczne.. ja planuje zainwestować w jak największą kartę, i piractfo raczej mnie w tej konoli nie interesuje, no hyba że w pżypadku emulacji.

Bte: licze na emulacje GBA,SNESa, CPS1&2, NEoGeo, i może PSX( W szkole z CC w kieszeni ...)

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Konsole przenośne
« Odpowiedź #45 dnia: Marca 11, 2005, 03:37:16 pm »
łee ale sony lipe odpierdziela :/ daja memory sticka 32 mb, a jedna dodatkowa trasa do RR zajmuje ponad 10 :/ eekstra czyli jeden stick nie starczy nawet na dodatki do jednej gry

Offline Dark M

• General
Konsole przenośne
« Odpowiedź #46 dnia: Marca 11, 2005, 06:55:59 pm »
Bo ten stik od sony jest na sejvy ;], ja bede sie czaił na hmmm 2GB.. ale więcej niż 150Ojro niedam za niego ;/

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Konsole przenośne
« Odpowiedź #47 dnia: Stycznia 16, 2006, 11:26:18 pm »
http://video.google.com/videoplay?docid=81...857226048&q=psp
tralalal gupi ludzie, nie mająco z kasą robić:P pozatym fajna muzyczka :P

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Konsole przenośne
« Odpowiedź #48 dnia: Stycznia 17, 2006, 09:33:31 pm »
ogladalem to juz wczesniej i moge tylko zacytowac ARDa..."na pohybel skurwysynom!"

Tyle ludzi chcialoby chociaz z bliska popatrzec na PSP a onie je rozpieprzaja...japonce niektore maja nasrane w glowach :/

Offline Giant Enemy Crab

• Daredevil
  • **
    • http://www.squarezone.pl
Konsole przenośne
« Odpowiedź #49 dnia: Marca 03, 2006, 08:37:12 am »
NDS sprzedaje się kilka razy lepiej niż PSP. Niestety PSP na gruncie hendheldów poniosło ogromną klapę, wynikającą z niemądrej polityki Sony. Głównymi tytułami PSP są porty z PS2. Nie dość że takie gry po prostu nie sprawdzają się handheldach, to jeszcze są bardzo poobcinane w stosuknu do tych z ps2. Więc nie wiem czemu ten cały psp miałby służyć. Inna sprawa, że jest za wielki, za drogi, ma za długi czas doczytywania, jest za bardzo batreriożerny i ma głośnik koszmarnej jakości. PORAŻKA. Osobiście potwierdzam że NDS jest 1000 razy lepszym zakupem niż PSP. W podróż najczęściej zabieram ze sobą obie konsole, ale zazwyczaj kończy się na tym, że psp w ogóle nie wyciągam z torby. To coś znaczy, prawda? Tytuły na NDS są bardziej dopracowane, lepiej sprawdzają się na konsoli trzymanej w łapkach, są nierzadko ciekawsze, mają doskonały interfejs (touch screen to naprawdę coś wielkiego), są po prostu Lepsze (przez duże L).
Może Sony pójdzie po rozum do głowy i nieco się poprawi... co w sumie jest prawdpodobne patrząc na porażkę w Japonii.

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
Konsole przenośne
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 29, 2006, 08:20:58 am »
To nie pomyłka – już wkrótce biblioteka gier przeznaczonych dla przenośnej konsoli Playstation Portable powiększy się o siedem tysięcy pozycji! Będą to tytuły, które wcześniej mogli sprawdzić w akcji posiadacze PSOne.
O tym, że tworzony jest emulator, który pozwoli na uruchamianie na PSP gier z pierwszej konsoli Playstation, wiemy już od jakiegoś czasu. Nowy numer oficjalnego magazynu poświęconego PSP (edycja brytyjska) właśnie zdradził nieco szczegółów na temat gier, które będą dostępne.

W pierwszej kolejności, wraz z uruchomieniem usługi, dostępne ma być pięć hitów: Final Fantasy VII, Final Fantasy VIII, Silent Hill, Tomb Raider i Castlevania: Symphony of the Night.

Co więcej, jeśli wierzyć informacjom podanym w magazynie, do końca 2007 roku dostępne mają być wszystkie gry, jakie kiedykolwiek ukazały się na PSOne, czyli siedem tysięcy pozycji. To nie pomyłka! Jak podaje Wikipedia, do marca 2005 roku na PSOne wydano dokładnie 7 743 gier (choć część z nich to produkty, które na różnych kontynentach ukazały się pod innymi tytułami).

Gdy tylko poznamy kolejne informacje na temat emulatora PSOne przeznaczonego dla Playstation Portable, na pewno Was o tym poinformujemy.
hmm.....o jeden więcej argument jeśli miałbym kupować PSP :]

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Konsole przenośne
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 29, 2006, 10:11:07 am »
pozostae tylko powiedziec - co za chujnia. Niby fajnie, ze bedzie mozna na hand'zie pograc w ster hity, ale nowej konsoli nie kupuje sie dla pinciuste milionow starych gier, tylko dla nowych, oryginalnych pomyslow.

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Konsole przenośne
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 29, 2006, 10:15:51 am »
wogle lipa straszna z tym handheldami, chcialem NDSa sobie sprawic a chyba jedyna gra ktora mnie zainteresowala to nintendodogs, wiec dla jednego tytulu niebede kupowal ;/ poczekam moze na jakies cośtam of mana czy dragon questa jakiegos, ewentualnie jak pełnoprawne pokemony tam wyjda to maja mnie za klienta odręki ;]  

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
Konsole przenośne
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 29, 2006, 10:24:30 am »
Na NDSa:
Animal Crossing, Nintendogs, Castlevania: DoS, Big Brain Academy, Metroid Prmie: Hunters, Mario Kart, Phoenix Wright: Ace Attorney, Lost in Blue, Trauma Center: Under the Knife. Z tych wydanych, a z zapowiedzianych: Seiken Densetsu: Children of Mana, Legend of Zelda: Phantom Hourglass, Final Fantasy: Crystal Chronicles - Rings of Fate, Dragon Quest Heroes: Rocket Slime.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Konsole przenośne
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 29, 2006, 01:48:59 pm »
PSP to chujnia niesamowita...
NDS pod wzgledem gier juz lepszy... Zelda, LoM, FF3, jakis tam pokemon mario kart i Wario, Mario 64

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Konsole przenośne
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 29, 2006, 02:18:05 pm »
PSP to chujnia niesamowita...
Now THAT'S what I call constructive criticism !
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Konsole przenośne
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 29, 2006, 05:30:29 pm »
Na NDSa:
Animal Crossing, Nintendogs, Castlevania: DoS, Big Brain Academy, Metroid Prmie: Hunters, Mario Kart, Phoenix Wright: Ace Attorney, Lost in Blue, Trauma Center: Under the Knife.
no przecież pisałem, ze jedynie Nintendodogs ciekawe, niemusiałeś tego potwierdzać ;] reszta to raczej chujnia IMO<zaraz sie pewnie bedziesz costam o Animal crossing pluł ;) > jeszcze Lost In Blue byłoby fajne ale zerowe replayability w grze na handhelda to lipa straszna ;/

no a na te "zapowiadane" to czekam i tez o nich pisalem ;]

a nad PSP to się ani 5 minut niezastanawiałem, nieprzyciaga niczym, a bycie lipnym niewymaga konstruktywnej krytyki ;]

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Konsole przenośne
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 29, 2006, 05:56:50 pm »
a nad PSP to się ani 5 minut niezastanawiałem, nieprzyciaga niczym, a bycie lipnym niewymaga konstruktywnej krytyki ;]
Mnie przyciąga...Jedna gra...Ace Combat X : Skies of Deception. Ale racja, NDS jakoś bardziej przyciąga. Jest tam więcej typowo handheldowych gierek.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Konsole przenośne
« Odpowiedź #58 dnia: Lipca 06, 2006, 10:10:46 am »
Nintendo wyslalo Bushowi NDS Lite na urodziny ;]
http://www.cubed3.com/news/5470

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
Konsole przenośne
« Odpowiedź #59 dnia: Lipca 06, 2006, 10:15:16 am »
ahaha...dobre, to ja też chce taki prezent na 18stke :P