Autor Wątek: OST  (Przeczytany 8565 razy)

MarvelliX

• Gość
OST
« Odpowiedź #20 dnia: Października 17, 2005, 12:17:39 pm »
errr a nie lepiej by było sie umowic z kims kto juz ma osty i niech ci poczta przesle? :F

Offline qiax

• General
  • God
OST
« Odpowiedź #21 dnia: Października 17, 2005, 12:44:16 pm »

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
OST
« Odpowiedź #22 dnia: Października 18, 2005, 05:12:28 pm »
errr a nie lepiej by było sie umowic z kims kto juz ma osty i niech ci poczta przesle? :F
Hm...może i masz rację Marv....w sumie brakuje mi tylko paru utworów....wiec może jeśli ktoś posiada cały cd FF8 to niech mi priv zostawi?^^

Btw.qiax dzięki za linki,napewno się przydadzą.

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
OST
« Odpowiedź #23 dnia: Października 21, 2005, 09:42:18 pm »
Ja ostatniuo non stop słucham piosenki "The Edge of Soul" z Soul Blade, tylko nie ta wersja z gry tylko przerobiona, poprostu ryje beret ta piosenka..polecam ;)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
OST
« Odpowiedź #24 dnia: Października 22, 2005, 09:53:54 am »
ja kiedys mialem tak samo Musiol. Na przemian z "Scars left by time" tylko to szlo :D

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
OST
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 24, 2006, 07:58:03 pm »
Heh....mam manie DMC3 i spodobał mi się pewien utwór Gigapede Battle,ale to nie jedyny jaki mi sie podoba z tej gry,jest jeszcze kilka^^.Min Devils never cry i ten w trakcie walki.Oprócz tego jest jeszcze kilka utworków z Guilty Gear-series best sound,szczerze nie grałam w tą gierkę,ale muza mi się strasznie spodobała.Najleprzy utwór moim zdaniem to Conclusion.
« Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2006, 08:00:10 pm wysłana przez Yuzuriha »

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
OST
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 26, 2006, 11:10:37 pm »
dammit... polecam fanom muzyki z ff-ow i zeld obejrzenie tego czegos... gosc to jest po prostu geniusz...
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Odp: OST
« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 07, 2007, 10:32:01 pm »
Nie wiem, czy kogoś oprócz mnie to rusza, ale Blue Laguna ma od kilku dni soundtrack do Front Mission 5. Znadziecie go tutaj

Jeżeli ktoś chce posłuchać, to polecam te kawałki:

A Soldier's Scar (107) - Kawałek z jednej z pierwszych cutscenek, jak Walter zjawia się pierwszy raz w Fort Monus. Zupełne odejście od konwencji, w serii Front Mission nie było takich utworów wcześniej. A szkoda. Basic Training, czyli następny track można potraktować jako kontynuację tego utworu.

Lock and Load II (124) - Genialna aranżacja starego dobrego Lock and Load z pierwszej części serii. Znowu słychać go, kiedy bawimy się wanzerami, ale teraz jest dużo ładniejszy.

Memoria Ferita (206) - Nawet ciężko to utworem nazwać, no ale po jednym przesłuchaniu można poznać, że w kluczowym momencie gry występuje.

Flight of the Wyverns (210) - Muzyka z desantu na Kiribati. Bardzo zgrabny track.

Quicksilver (216) - Chyba najfajniejszy Battle Theme z gry.

Visions (224) - Zajeżdża techniawą, ale to kolejny znakomity Battle Theme. Słyszymy go zawsze przy okazji walki w symulatorze i pasuje do tego całego cybernetycznego otoczenia.

Deliverance (311) - Jednak nie. To jest najfaniejszy Battle Theme z gry. Ostatni w końcu...

Scars of the War (315) - To taka esencja całej ścieżki dźwiękowej z gry. Główny motyw w tej takiej najbogatszej aranżacji.

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 08, 2007, 12:57:02 am »
Hm...zapomniałem w sumie o tym temacie.
Ostatnio ściągnąłem sobie OST'ka z Super Smash Bros Melee. Większość utworów to oczywiście aranżacje muzyki z gier Nintendo. Można je ściągnąć je stąd : http://gh.ffshrine.org/soundtracks/402

Polecam szczególnie :

Princess Peach's Castle - trochę mocniejszy początek przechodzący w "hawajską" aranżację głównego motywu z Super Mario Bros.

Brinstar - przeróbka utworu z pierwszej planszy Metroid'a i ekranu tytułowego. Bardzo fajna kompozycja gitary elektrycznej i syntezatorów.

Poke Floats - całkiem miły dla ucha kawałek. Wersja orkiestralna różnych Battle Theme'ów z pokemonów.

Green Greens - pierwsza plansza z Kirby's Dreamland na GB w orkiestralnej wersji.

Mute City - utwór z F-Zero X. Jest to raczej odświeżona wersja utworu z oryginały zachowując niezłą gitarę elektryczną.

Big Blue - kolejny utwór z F-Zero X, ale w przeciwieństwie do Mute City ten został nieco bardziej zmiksowany.

Saria's Theme - przeróbka utworu z TLoZ - Ocarina of Time. Przyjemny flet i skoczny nastrój.

Fire Emblem - bardzo fajny utwór. Dynamiczny przez około połowę, później robi się spokojniejszy.

Battlefield - exclusive dla SSB. Utwór raczej elektroniczny.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline neo rpgomaniak

• Soldier
    • Upadły Anioł / Akademia mappingu
« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 08, 2007, 10:46:58 pm »
Final Fantasy VII za wspaniały main theme, który jest doceniany nie tylko w środowisku graczy, wzruszający Aeris Theme, uspokoajające Ahead on your way, niezapomniane Tifa Themy i energetyzujące Boss Theme. Jednym słowem jest tu wszystko!
Chrono Cross> świetne spokojne utworki nadające grze niesamowitego klimatu. Szczególnie utworki z miast ^^.
FFX > już po samym intrze widać, że to mistrzostwo. No i pojawił się także utworek metalowy ^^
Grndia 2 > OST pełen mistycyzmu i tajemnicy, a także moim zdaniem wchodzący w sprawy religijne tak jak sama gra ^^
Suikoden 2 też ma wiele dobrych kawałków.

Offline Goha

• General
  • uuu... John Woo...
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 09, 2007, 09:51:02 am »
Um, propozycja - w "Kulturze" mamy temat "Muzyka w grach". Może by go z tym połączyć i przypiąć tutaj?

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 09, 2007, 05:53:11 pm »
Nieeee...
Jakby sie teraz polaczylo to bylby balagan, a po za tym tam w kulturze w tym temacie mozna wejsc i zarzucic jakims jednym utworkiem z danej gry czy cos takiego a tutaj to raczej caly OST sie omawia.

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Typoon

• Adventurer
  • *
  • Welcome to Team Evil!
    • Smocza Klinga
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 12, 2007, 05:46:16 pm »
Legacy of Kain:Soul Reaver - rewelacja! :o Kurt Harland odwalił kawał porządnej roboty. Nie ma chyba utworu, który trzeba było skipować. Całość idealnie pasuje do tego mrocznego, gotyckiego klimatu gry. Ulubione tracki: Underworld(Basic) oraz Pillars - Tomb(Combat).
Sacrificing minions : is there any problem it CAN'T solve?

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 05, 2007, 09:47:33 pm »
Hm, z całych OSTów, musiałbym pomyśleć.Bo i po co wymieniać,to, co misie lubią najbardziej, czyli ścieżki fajnalowe, czy CC. Dołączam do morchola(bodajże) w kwestii TH2.Dodatkowo,podobała mi się prawie cała muza z NFS Underground (I).Ostatnio wbija mnie w fotel OST do Wiedźmina.Słucham tej płyty jak głupi :>

Offline Fergard

• Berserker
  • Doh!
« Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 25, 2009, 09:54:38 pm »
OST... Zdecydowana większość na mojej MP3. Hmmm...

1. Naturalnie jest tam miejsce dla utworów z gier japońskich, bo co jak co, ale Japończycy mają do tego dryg. Więc mamy tam FF I(Battle theme  ^_^), FF X(Normal battle, Otherworld, To Zanarkand, które wgniata w fotel), FF X-2(Boss fight, Under Bevelle czy Yuna's Ballad - Jeden z najwspanialszych, a zarazem najsmutniejszych themów, jakie słyszałem), KH(Shrouding dark cloud, Monstrous Monstro, Forze Del Male(Wgniata), Pirate's Gigue(Wgniata totalnie, choć wersja z CoM lepsza), KH 2 - Zwykły i Final Mix(He's a pirate, The Rage Awakened, Rowdy Rumble(Jeden z moich faworytów), Soul Calibur II i III(Hubris - Cudo, Destiny Awaits no One, Confrontation) czy wreszcie Devil May Cry 3 i 4(Devils never cry - Wgniata totalnie, Shall Never Surrender - Wgniata nie mniej, The Viper, Lock and Load).
2. Jest też trochę swojskiego klimatu - OST z Painkillera, czyli Xequtr, sWitch, Bear me the light(Kolejny, który mnie wgniata), Playing Tarot, Lokhi, Morph in...)
3. Soundtracki z Flatout: Ultimate Carnage oraz z naszego Crashday(Another place, another time, another CRASHDAY...).
4. Niezapomniany "I don't want to set the world on fire" z Fallout 3.

Coś bym jeszcze znalazł, ale wypisanie tego mogłoby zbyt dużo zająć.

Dziękuję, słowo rzekłem.
Nigdy nie zaliczałem się do specjalnie uduchowionych osób.

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 07, 2009, 02:45:57 pm »
Ostatnio wsłuchuję się w wiele OSTów i mogę polecić z gier:
- Motorstorm i Motorstorm: Pacific Rift
- SotC/ICO
- MGS4 także ma w cholerę fajny soundtrack

A poza tym to klasyka, czyli THPS2 i THPS3, żadna część Tony'ego nie miała tak dobrej ścieżki dźwiękowej.