Skoro się podoba to może jeszcze to? Zarzekłam, się że nie będę nic już bez softa robić, ale jednak zmęczyłam ten klip z Appleseeda 2004... Wczoraj, pomiędzy 23 a 2.00. Konwencja podobna... Możecie się zdziwić, że tak mało ruchu w tym klipie ale nie o fabułę czy akcję mi chodziło, ale o związek tych dwojga... Bri i Deunan spotkali się po raz pierwszy, kiedy dziewczyna miała 11 lat (on miał 20). To było już po śmierci jej matki, kiedy ojciec zabrał ją i jej rodzeństwo do LA. Bri wstąpił do drużyny Carla w LAPD i przez jakiś czas trenował razem z Deunan, a już potem, gdy ta wstąpiła w szeregi policji, stali się nierozłączni - wiecie, czasem jest tak, że jesteście w stanie pracować tylko z jedną osobą, do innej nie dajecie rady się przystosować. A ta dwójka dobrała się jak w korcu maku. No, ale tak jak to mozna się spodziewać, dziewczyna dorasta i po jakimś czasie przestaje potrzebować "starszego brata". Tak więc związek nieco trudny i idealny zarazem - chociaż żadnych szczegółów Shirow nigdy nie przytacza , to jednak na podstawie gestów, do jakich dochodzi na kartach mangi (Deunan nawet nachodziły myśli o ślubie!), można wnioskowac wiele. I to jest właśnie najpiękniejsze. Bri przechodzi cyborgizację ciała w ponad 80% w wyniku "wypadku". Ponoć kiedyś pracował dla KGB
Jego wygląd zmienia się diametralnie.
I mimo to wszystko, między tym dwojgiem, mimo wojny, w której uczestniczyli, mino tego, co zaszło na Olympusie, mimo zmian, do jakich doszło w ich życiu, nadal są w stanie oddawać dla siebie nawzajem życie i nadal Deunan musi mieć obok siebie rękę Bri, by nie przecholować z zabawą w bohatera i nie pakować się w kłopoty mimo swoich niesamowitych umiejętności.
Dlatego taki a nie inny klip. Nie myślcie tylko, że Appleseed to jakieś romansidło albo coś podobnego - to mnóstwo walki i rozważania nad ideą społeczeństwa, a Bri i Deunan są indywidualną i bardzo pozytywną jego częścią.
O kurde, ale się rozpisałam. No cóż, ci co nie muszą lub nie chcą niech nie czytają XD Powinnam to była napisać na początku.
GRAVITY << UPDATED (poprawiona jedna scena. lol)
Tradycyjnie - prawy klik na linka i "zapisz element docelowy jako..."