Autor Wątek: Fan Art  (Przeczytany 318622 razy)

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Odp: Fan Art
« Odpowiedź #1440 dnia: Grudnia 25, 2007, 10:57:04 am »
Ale przeciez ten Art jest taki bardziej troche suer deformed... znaczy nie super deformed tylko ostatnio jest modny taki styl ala "male dziewczynki" zobaczcie na stupki yuz i tify... ja myslalem ze ten brak piersi jest specjalnie zrobiony ze to taki kiddy style :] Cos jak azumanga czy inne tam anime

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Vegétique

• SemiRedaktor
  • Przybyłem, zobaczyłem.. zwątpiłem.
    • kupa
« Odpowiedź #1441 dnia: Grudnia 27, 2007, 07:32:51 am »
Emm, tutaj juz troche moja starsza Yuna. Troche lipnie wyglada bo tako na szybkiego bazgralem ;PP
Yuna

Offline ShinRa

• Adventurer
  • *
    • Metal Gear Solid PL
« Odpowiedź #1442 dnia: Grudnia 29, 2007, 11:05:21 pm »
Całkiem, nieźle ci wyszła ta Yuna, Vegétique.  8)
Ja sam nie rysuje (nie mam do tego talentu, tak samo jak do opowiadań), więc tylko ocenie :D.
Final Fantasy IV PBF
http://www.ff4pbf.yoyo.pl/
Teraz po apokalipsie, ale wciąż jest fajnie :P

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #1443 dnia: Stycznia 01, 2008, 07:01:40 pm »
Devil
Angel
Kiedyś miałam sen w roli głównej z tymi postaciami,ale nie będę o nim opowiadać bo to nie ten temat.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #1444 dnia: Stycznia 01, 2008, 07:56:36 pm »
Kiedyś miałam sen w roli głównej z tymi postaciami,ale nie będę o nim opowiadać bo to nie ten temat.

Możesz się wypowiedzieć tutaj, bo tematu o sprośnych snach z trójkątami miłosnymi i tak nie ma na forum hehe...

Postacie narysowane prześlicznie. Devil jak Sakurazakumori wygląda przez to oko, pewnie taki był zamiar hehe. Angel też pięknie, ale jakoś nie mogę zrozumieć tego twojego fetyszu z elfimi uszami.

Yuz, martwię się trochę, że się w ogóle nie rozwijasz. Rysujesz pięknie, tego ci nikt nie odmówi, ale patrząc twoje rysunki są prawie zawsze szkicami jednej postaci bez tła lub ze skąpym tłem, twarz widziana z przodu bądź z półprofilu (czyli najłatwiejsze pozycje do rysowania z tego co wiem). Spróbuj czegoś nowego, narysuj jakieś bardziej dynamiczne rzeczy np. scenę walki albo postacie jakąś scenkę sytuacyjną. Próbuj czegoś nowego przy każdym rysunku, bo już zawsze na tym poziomie zostaniesz.

Offline ShinRa

• Adventurer
  • *
    • Metal Gear Solid PL
« Odpowiedź #1445 dnia: Stycznia 01, 2008, 08:09:48 pm »
hmmm Fajne rysunki... Powinnas rysować zawodowo, ale to taki mały szczegół.
Opis te trójkąty itd, w dziale offtopic - sny... Z chęcią poczytam  ;D
Final Fantasy IV PBF

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
« Odpowiedź #1446 dnia: Stycznia 02, 2008, 05:17:00 pm »
Spróbuj czegoś nowego, narysuj jakieś bardziej dynamiczne rzeczy (...)
Jeśli się nie mylę, Tant pewnie po części miał na myśli żeby np. narysować hmm ... ten sen. Hmm ja jestem za.  :D
(...)Poprostu ja nie mam czasu na granie w kilkudziestogodzinne gry po to żeby poznać fabułe jakąś lipnawą w której ziomu ratuje świat, a ja podczas tego ratowania świata biegam sobie mietkiem naciskam przycisk X i walcze z potworem, później oglądam film jak ten mietek główny bohater gada 30 minut z jego wybranką z czeg nie wynika nic ciekawego, później zaliczam każdą postać w lokacji i gadam z nią żeby dowiedzieć się na przykład że ładną mamy pogode, a nowa generacja konsol będzie mi oferowała to samo z tym że z lepszą grafiką... nie gry to już nie jest dla mnie główna rozrywka i nie mam czasu na kilkadziesiąt godzin grania podczas gdy o wiele epszą fabułe mogę mieć oglądając jakiś koreański film... teraz już mnie granie nie ara, jak mówiłem wcześniej przed konsolą chce się rozerwać, niepotrzebny do tego jest mi główny bohater stworzony z 40 milionów pixeli zamiast z 4...

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #1447 dnia: Stycznia 04, 2008, 05:25:30 pm »
Właściwie w tym śnie nie działo się za wiele...nie chłopaki żadnych erotyzmów przykro mi.Właściwie te dwie postacie stały na jakiejś dziwnej skarpie zrobionej jakby z metalowych bloków...i rozmawiały o czymś niestety nie pamiętam o czym.
A co do tego co napisał Tant...dobra może są to szkice,bez tła,bez cieniowania itp.Ale chyba nie widziałeś wszystkich prac jakie tu dawałam,bądź po prostu nie pamiętasz,były i takie które miały tło...zwykle go nie rysuję z prostego powodu...wprost nie cierpię rysować tła,zwykle gdy już koloruje obrazek to jest ono jedno kolorowe lub w jednym odcieniu rozjaśniane lub ściemniane...zależnie od pracy.Poza tym nie cieniuję prac bo nie chcę by wszystko się rozmazało,a i łatwiej się je potem koloruje.Co do dynamiki również się nie zgadzam bo kilka prac było dość dynamicznych...heh.Poza tym te arty,które tu są to jakaś...hm jedna dziesiąta?jak nie pięćdziesiąta tego co mam...więc czym ja się przejmuję?
Cytat: G-1
Jeśli się nie mylę, Tant pewnie po części miał na myśli żeby np. narysować hmm ... ten sen. Hmm ja jestem za.  Chichot
Mogę pokazać jak rysuję mangę bo mam gdzieś jakieś strony...początki prób heh,do mangi której i tak nie skończę...
« Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2008, 05:28:10 pm wysłana przez Yuzuriha »

Offline ShinRa

• Adventurer
  • *
    • Metal Gear Solid PL
« Odpowiedź #1448 dnia: Stycznia 06, 2008, 05:09:51 pm »
Właściwie w tym śnie nie działo się za wiele...nie chłopaki żadnych erotyzmów przykro mi.
:'( Żadncyh erotyzmów?  :'( Wielka szkoda.
Dawaj tą mangę :D
Final Fantasy IV PBF

Offline Vegétique

• SemiRedaktor
  • Przybyłem, zobaczyłem.. zwątpiłem.
    • kupa
« Odpowiedź #1449 dnia: Stycznia 08, 2008, 11:32:52 pm »
Spróbuj czegoś nowego, narysuj jakieś bardziej dynamiczne rzeczy

No w sumie sie zgodze. Yuz rysujesz kozacko, talent wszystko i respekt ziom xD Ale przydaloby sie tak zadac nokautujacy cios i bazgrnac cus kozackiego xDDD Hehe nie no dobra, zamulilem, ale zawsze fajne popatrzec na takie cus. Pozatym domyslam sie ze te rysunki to nie byly takie... 'rysunki' juz wykonczone tylko taki sobie zarys i szkic, tylko ze dokladniej wykonany :P Takze luz hehe.

Dobra, to jeszcze taki zarys mojej Ashe-podobnej twarzyczki (nie skonczone jeszcze a zarazam zaniedbane takze litosci :P )

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #1450 dnia: Stycznia 09, 2008, 05:44:14 pm »
Doba obiecałam to się wywiązuję z obietnicy heh
Manga str 1
Manga str 2
I coś specjalnie dla Tanta narysowane dość nie dawno
The last breath
Czy już mówiłam,że nie cierpię swojego skanera?Tak? To powiem to po raz kolejny....nie cierpię go.Jak ktoś rozczyta co jest napisane w mandze to gratz...a propo jakby się ktoś czepiał,że dziwnie napisane,to tak miało być.

Vegétique całkiem całkiem ta Ashe^^
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2008, 05:46:18 pm wysłana przez Yuzuriha »

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #1451 dnia: Stycznia 09, 2008, 06:07:43 pm »
The last breath - taki Tant to ma dobrze ;P

Offline ShinRa

• Adventurer
  • *
    • Metal Gear Solid PL
« Odpowiedź #1452 dnia: Stycznia 09, 2008, 08:21:43 pm »
Ja tez chce tak rysować!   :D
Powinnaś narysować jedną taką krótką mangę. 
Final Fantasy IV PBF

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #1453 dnia: Stycznia 09, 2008, 09:47:20 pm »
No offence Yuz... Ale zajrzyj czasem do slownika ortograficznego jesli nie masz pewnosci co do jakiegos slowa podczas tworzenia mangi O_o
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #1454 dnia: Stycznia 09, 2008, 09:56:36 pm »
Yuz - Manga artystycznie bardzo ładna. Fabularnie wygląda na "Fushigi Yuugi 2", czyli źle hehe. No ale jej nie skończyłaś, więc tutaj akurat nie mam co oceniać hehe.

Co do tego "The last breath" (czym sobie zasłużyłem, że to niby dla mnie? Jakieś nawiązanie do TotT'a?) to wszystko pięknie, gdyby nie ten fragment tła po lewej stronie, który bezwstydnie wypełniłaś byle czym hehe. Gdybyś zamiast tego szpiczastego cosia i drzewa dała tam drugi piorun, mniej by mnie to na pewno raziło.

Swoją drogą Yuz, nie myślałaś czasem o uzbrojenie się w jakiś poważniejszy sprzęt rysowniczy np. tablet (wiem, że dużo kosztuje, ale pewnie by ci się opłaciło). Ewentualnie jakieś rastry albo pióra, co byś w końcu trochę tuszem podziałała? Ołówek to dobra rzecz, ale, w miarę rozwijania się, należy sięgać po różne miedia. Myślałaś np. żeby wykończenie rysunku, tło itp. robić na komputerze? Software'u do tego jest multum, a obsługa trudna być nie może, skoro nawet Glenn umie coś tam w Photoshopie zdziałać heh.

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #1455 dnia: Stycznia 12, 2008, 09:05:53 pm »
Zell to było dawno pisane...znaczy manga jakiś czas tworzona i fakt są tam błędy nie przeczę...ciągle to leży do poprawki heh.
Fabularnie wygląda na "Fushigi Yuugi 2", czyli źle hehe.
Chyba nie ma co z fabuły oceniać po dwóch stronach,ale zapewniam,że to nie miało być jak Fushigi Yuugi >.<
Co do tego "The last breath" (czym sobie zasłużyłem, że to niby dla mnie? Jakieś nawiązanie do TotT'a?) to wszystko pięknie, gdyby nie ten fragment tła po lewej stronie, który bezwstydnie wypełniłaś byle czym hehe. Gdybyś zamiast tego szpiczastego cosia i drzewa dała tam drugi piorun, mniej by mnie to na pewno raziło.
Znaczy...hm raczej przez ciebie ten obrazek narysowałam...bo mówiąc krótko to co napisałeś wyprowadziło mnie z równowagi XD,a jeszcze ściślej wkurzyło heh i przy okazji zmotywowało,co do tła to miał się tam znajdować zamek...albo coś na jego podobieństwo,niestety nie do końca uzyskałam efekt jaki chciałam X/.
Swoją drogą Yuz, nie myślałaś czasem o uzbrojenie się w jakiś poważniejszy sprzęt rysowniczy np. tablet (wiem, że dużo kosztuje, ale pewnie by ci się opłaciło). Ewentualnie jakieś rastry albo pióra, co byś w końcu trochę tuszem podziałała? Ołówek to dobra rzecz, ale, w miarę rozwijania się, należy sięgać po różne miedia. Myślałaś np. żeby wykończenie rysunku, tło itp. robić na komputerze? Software'u do tego jest multum, a obsługa trudna być nie może, skoro nawet Glenn umie coś tam w Photoshopie zdziałać heh.
Ta to cholerstwo jest drogie...ale szczerze mówiąc,najpierw chciała bym się nauczyć jeszcze dobrze "bawić" kredkami...to wcale nie jest takie proste na jakie się wydaje^^'.np na włosy Clo tego kolorowego,którego już tu dawałam na galerię musiałam użyć 5 odcieni żółtego,by wyszedł taki efekt.Kretkami łatwiej się manipuluje,mam większą frajdę,jak coś mi się uda,właśnie dzięki tylko i wyłącznie kredkami.Z resztą nie chcę tu nikogo urazić,ale moim zdaniem prace wykonywane na kompie zalatują sztucznością.Mnie to jakoś nie pociąga...np.moja jedna koleżanka rysowała bardzo pięknie pastelami,potem przerzuciła się na komputer,właśnie na tablet...i jej prace przestały na mnie robić takie wrażenie jak kiedyś(jak znajdę stronkę z jej pracami to pokaże różnicę).Poza tym mogę się jeszcze bawić ołówkiem...cieniowanie i takie inne rzeczy?Co do rastrów...nie próbowałam,za to czytałam i widziałam nieudane efekty,i coś czuje,że nie dała bym rady.No i koszty też są spore,a jak coś nie wyjdzie to nie można się tego pozbyć z obrazka ;/.Nad piórkiem się zastanawiałam...jak na razie używam tylko pióra kulkowego do wykończenia kontur postaci i jakoś to mi starcza (co też nie jest proste jak ktoś ma trzęsące się ręce XD).Zobaczymy pożyjemy,na razie jeszcze się uczę,więc kto wie.

Dobra znalazłam dwie pierwsze są pastelami,następna samym ołówkiem,ostatnia na kompie tabletem.
http://fc03.deviantart.com/fs5/i/2004/271/2/f/_Ivory__by_washuuchan.jpg
http://fc02.deviantart.com/images3/i/2004/09/c/8/_Aneith_Prince_.jpg
http://fc05.deviantart.com/fs7/i/2006/002/4/9/__MONSTROPOLIS___by_washuuchan.jpg
http://fc04.deviantart.com/images3/i/2004/105/0/3/_Sad_Butterfly_.jpg
« Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2008, 09:14:30 pm wysłana przez Yuzuriha »

Offline Rezo

• Soldier
  • this is madness
« Odpowiedź #1456 dnia: Stycznia 13, 2008, 02:04:26 pm »
yuzu jak patrze na twoje arty to az mi gały z orbit wylaza .
rysunki sa cool

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #1457 dnia: Stycznia 13, 2008, 02:46:35 pm »
Masz rację Yuzurisz - zgadzam się w 100%, że prace wykonane na kompie są mniej żywe, tak jakby on wysysał z nich kawałek duszy... pracuj dalej ołówkiem, bo dobrze Ci to wychodzi :)

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #1458 dnia: Stycznia 13, 2008, 03:36:14 pm »
wiesz prace gohy nie sa wyssane ;f

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #1459 dnia: Stycznia 13, 2008, 05:05:33 pm »
Nie krytykuję prac Małgosi ;) Ale jeżeli mam być szczery, wolę tradycyjne metody - ich efekty bardziej mi się podobają.