po wielu trudnosciach wkoncu udalo mi sie odpalic Lineage 2...tutaj od razu chcialem bardzo podziekowac Alakairowi za "zarazenie" gra i pomoc oraz Mastifowi za pomoc w bardzo ciezkiej sytuacji...bardzo dziekuje panowie
pierwsze odpalnie gry i mila sprawa...5 ras do wyboru: ludzie, elfy, krasnoludy, mroczne elfy i orki...kazda rasa ma do wyboru 2 "profesje"...postac walczaca i czarujaca...pozniej kazda z postaci rozwija sie w kierunku w ktorym bedziemy chcieli, wiec tutaj kolejny + gry...tylko krasnoludy nie maja "maga", ale to raczej logiczne...zgadnijcie kim gram :grin:
graficznie gra wyglada bardzo dobrze (nawet na moim kompie
)...postacie zrobione sa naturalnie, nie ma jakis "mutacji" czy innych niedorobek...dosyc duza rozmaitosci potworow, choc polega to glownie na malych modernizacjach (cos a'la KO)...
sama walka bardzo przypadla mi do gustu...co mi sie najbardziej podoba...granie magiem nie wyglada jak w PT ze szedlem sobie i nawalalem czarami na lewo i prawo...tutaj atakujac czrem mag staje w miejscu i zaczyna czarowac..aby rzucic jakies zaklecie postac zaczyna wymawiac formule i wykonuje ciekawa kombinacje ruchow rekami...wkolo postaci pojawia sie aura i....bummm...nie ma mozliwosci puszczenia jednego czaru po drugim...dlatego atak musi byc przemyslany, bo jak cos pojdzie nie tak to zgniniesz podczas rzucania czaru... :spoko:
skille u maga dziela sie na takie ktore mozemy uzywac i te krore dzialaja od razu na nasza postac (podniesienie def'a, AP itp rzeczy)...
zreszta, co ja sie bede rozpisywal...gra jest naprade godna polecenia...
instalke sciagamy z oficjalnej strony
Lineage II...mozemy sciagnac ja w 2 wersjach:calosci i podzielona na 3 czesci...ja wybralem to drugie, bo latwiej to na CD nagrac
...
zaczelem grac na 2 srwerach: pierwszy to Ultima's Lineage II...drugi Escapeserver...oba sa bardzo dobre...rozmawialem z Alakairem i nie polecal za bardzo polskich serwerow...podobno nie dzialaja wszystkie skille, nie ma wszystkich questow...w/w serwery sa bardzo dobre i warto na nich grac...rejestracja bez problemow, instalacja patchy rowniez...
licze ze pare osob skusi sie na gre i byc moze zalozymy klan SquareZone na Lineage :w00t: ...tam nas jeszcze nie bylo :spoko: