Autor Wątek: Lineage II  (Przeczytany 108534 razy)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Lineage II
« dnia: Listopada 13, 2004, 05:15:49 pm »
Gra ktos na SZ w Lineage 2? Bo ja mam ochote zaczac od stycznia ale nie wiem czy warto chodz po filmikach wyglada na to ze zdecydowanie tak  :shifty:
czekam na washe opinie na temat L2

Offline Mastif

• Soldier
    • http://
Lineage II
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 13, 2004, 06:01:50 pm »
Ja gralem przez krotki czas, ale z moim kompem bylo to bez sensu  :grin: 10 minut odpalania tylko po to zeby wlazla matka/stary i powiedzieli, ze caly dzien gram i, ze mam wylaczyc  ke? Jesli masz taki sprzet, ze gra Ci pociagnie to zdecydowanie polecam ;)
« Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2004, 06:02:31 pm wysłana przez Mastif »
When a person wants to protect something or somebody precious to him... He can be truly strong.

Actually posting as Uchiha Shin

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Lineage II
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 13, 2004, 06:05:35 pm »
raczej pociagne :P
ale z tego co slyszlaem to ze wstztskimi pazami gra to ajkeis 4GBB -_-
to jest prawda? -_-

Offline Mastif

• Soldier
Lineage II
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 13, 2004, 06:12:21 pm »
Sama instalka ma ponad 1GB. Jestem pewien, ze z wiekszoscia patchy zajmowalo mi kolo 2,5-3GB, sadze, ze nie wiecej  :P  Ale warto bo na dobrej maszynie gra sie przyjemnie  :grin:  
When a person wants to protect something or somebody precious to him... He can be truly strong.

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Lineage II
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 13, 2004, 06:16:51 pm »
no to jak etraz zaczne scigac to aqrat na styczen bedzie sciagniete :lol:

Offline Mastif

• Soldier
Lineage II
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 13, 2004, 06:51:55 pm »
To ja polecam 2 Free Servy ;) Tak na przyszlosc:
www.hsclan.com <-- admini dosc mocno o niego dbaja, czesto update'y itd
www.allseron.hostings.pl <-- dopiero poczatki, osobiscie nie przepadam za tym servem L2, ale to tylko dlatego, ze wczesniej byl serverem Ragnarok'a Online na ktorym gralem i ciezko bylo mi rozstac sie z ukochana postacia  :(  No, ale "show must go on"   ;)  

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Lineage II
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 13, 2004, 06:56:33 pm »
ja walsnei na alsseronie bede gral na 99.9999999999999%

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Lineage II
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 24, 2004, 11:34:13 pm »
po wielu trudnosciach wkoncu udalo mi sie odpalic Lineage 2...tutaj od razu chcialem bardzo podziekowac Alakairowi za "zarazenie" gra i pomoc oraz Mastifowi za pomoc w bardzo ciezkiej sytuacji...bardzo dziekuje panowie  :)

pierwsze odpalnie gry i mila sprawa...5 ras do wyboru: ludzie, elfy, krasnoludy, mroczne elfy i orki...kazda rasa ma do wyboru 2 "profesje"...postac walczaca i czarujaca...pozniej kazda z postaci rozwija sie w kierunku w ktorym bedziemy chcieli, wiec tutaj kolejny + gry...tylko krasnoludy nie maja "maga", ale to raczej logiczne...zgadnijcie kim gram  :grin:
graficznie gra wyglada bardzo dobrze (nawet na moim kompie :P)...postacie zrobione sa naturalnie, nie ma jakis "mutacji" czy innych niedorobek...dosyc duza rozmaitosci potworow, choc polega to glownie na malych modernizacjach (cos a'la KO)...
sama walka bardzo przypadla mi do gustu...co mi sie najbardziej podoba...granie magiem nie wyglada jak w PT ze szedlem sobie i nawalalem czarami na lewo i prawo...tutaj atakujac czrem mag staje w miejscu i zaczyna czarowac..aby rzucic jakies zaklecie postac zaczyna wymawiac formule i wykonuje ciekawa kombinacje ruchow rekami...wkolo postaci pojawia sie aura i....bummm...nie ma mozliwosci puszczenia jednego czaru po drugim...dlatego atak musi byc przemyslany, bo jak cos pojdzie nie tak to zgniniesz podczas rzucania czaru... :spoko:
skille u maga dziela sie na takie ktore mozemy uzywac i te krore dzialaja od razu na nasza postac (podniesienie def'a, AP itp rzeczy)...

zreszta, co ja sie bede rozpisywal...gra jest naprade godna polecenia...
instalke sciagamy z oficjalnej strony Lineage II...mozemy sciagnac ja w 2 wersjach:calosci i podzielona na 3 czesci...ja wybralem to drugie, bo latwiej to na CD nagrac ;)...
zaczelem grac na 2 srwerach: pierwszy to Ultima's Lineage II...drugi Escapeserver...oba sa bardzo dobre...rozmawialem z Alakairem i nie polecal za bardzo polskich serwerow...podobno nie dzialaja wszystkie skille, nie ma wszystkich questow...w/w serwery sa bardzo dobre i warto na nich grac...rejestracja bez problemow, instalacja patchy rowniez...

licze ze pare osob skusi sie na gre i byc moze zalozymy klan SquareZone na Lineage  :w00t: ...tam nas jeszcze nie bylo  :spoko:
« Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2004, 01:59:38 am wysłana przez ARD »

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Lineage II
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 25, 2004, 06:20:09 pm »
licze ze pare osob skusi sie na gre i byc moze zalozymy klan SquareZone na Lineage  :w00t: ...tam nas jeszcze nie bylo  :spoko:
To nie licz bo zanim zaczniesz to skończysz. Ciekaw jestem po jakim czasie wszyscy zrezygnują. Grałem na kilku prywatnych serwerach L2 i podsumuję:
-około 1GB client do ściągnięcia, około 2,5GB na dysku twardym do zainstalowania, około 800MB dodatkowych ze względu na patche i ulepszenia.
-brak skillów, brak PvP, brak questów, (czyli mag nic innego nie robi tylko walczy bezpośrednio) na poziomie 30 można być już pierwszego dnia.
-"disconnection from server" komunikat po 10 minutach od zalogowania (niezleżnie od serwera), wymagany client koreański, który bardzo lubi komputer resetować.
-odbiegnięcie od oryginalnej koncepcji, czyli każdą broń i zbroję można mieć na każdym levelu co mi się bardzo nie podoba
-darmowe granie dopóki serwera nie zamkną (zrobili to z L2J i jeszcze dziwię się, że jakieś istnieją)
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Ard

• Wanderer
Lineage II
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 26, 2004, 04:54:41 am »
-brak skillów, brak PvP, brak questów, (czyli mag nic innego nie robi tylko walczy bezpośrednio) na poziomie 30 można być już pierwszego dnia.

na jakich serwach grales ke?...oba w/w sa spox...sa skille, questy...wszystko jest jak najbardziej OK...

-"disconnection from server" komunikat po 10 minutach od zalogowania (niezleżnie od serwera)

jak cos robia z serwem to tak...u mnie troche dziwnie chodzi, ale zwalam to na lacze i kompa....bo sa slabe do tej gry, ale gram i to jest najwazniejsze

-odbiegnięcie od oryginalnej koncepcji, czyli każdą broń i zbroję można mieć na każdym levelu co mi się bardzo nie podoba

jak bedzie cie satc na 10 lv kupic bron za 100 k to powiedz ;)...nim uzbierasz na te bron czy zbroje, to akurat bedziesz mmial "odpowiedni" lv

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Lineage II
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 26, 2004, 09:08:42 am »
uhhhh ARD trylko jest maly problem...na ktorym serwie?
bo ja mailem grac na alsseronie, ale widze ze raczej se tam nie pogram......a to jest roznica skad sciagniesz patche i clienta czy wystarcz "cos poklikac" zeby sobie serwa ustawic?

Offline Ard

• Wanderer
Lineage II
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 26, 2004, 03:08:35 pm »
ja gram na Ultimaro (link podany we wczesniejszych postac)...jak sciagniesz patcha to wystarczy wgrac pliki do katalogu z gra ("System" sie nazywa katalog) i po sprawie...gra sama laczy sie nam z danym serwem...jak chcesz zagrac na Escape, sciagac patch i wgrywasz do "System"...proste i latwe, choc nie tak latwe jak w MU :D

Offline Mastif

• Soldier
Lineage II
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 26, 2004, 03:26:02 pm »
-"disconnection from server" komunikat po 10 minutach od zalogowania (niezleżnie od serwera), wymagany client koreański, który bardzo lubi komputer resetować.
No to niech i ja sie troche poprzyczepiam :P Co do braku PvP - na kazdym servie na ktorym gralem jest PvP, co wiecej jest cos takiego jak KARMA. Jezeli gracz jest agresywny i atakuje/zabija wszystkich co zobaczy to KARMA rosnie, co widoczne dzieki czerwonemu w takim wypadku nicku nad glowa. Ok, magia to zalezy od serva. Duzo jest servow gdzie nie da sie czarowac lub strzelac z lukow. Faktycznie w takim wypadku nie ma nic innego niz walka bezposrednia, ale wiekszosc servow "dobrych" ma najwazniejsze rzeczy zaimplentowane. Szybki lvl - bah i to zalezy od servera. Sa servy gdzie rate jest tak duzy, ze po jednym mobie masz 5 lvli, sa tez takie, ze na jeden lvl musisz bic kupe czasu. Co do resetowania kompa nie spotkalo mnie nic takiego  ;) Ale moze mialem szczescie  :grin:
Ok, moral: olbrzymia czesc pozytywnych/negatywnych wrazen jest spowodowana serverem na ktorym sie gra. Dobrze grac na serverach, ktorych admini sie nimi zajmuja, a nie poprostu stawiaja, wychodza, wracaja i maja ochote w cos pograc wiec gasza i mowia, ze maja problemy z laczem :P

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Lineage II
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 26, 2004, 04:07:09 pm »
Z tego co widzę to musiało sporo zmienić się, obawiam się teraz o nastepną rzecz. Oglądałem cinematics i gameplay movies z L2 The Chaotic Chronicle, to bardzo podobało mi się, ale gra będzie wygladała inaczej... Przyjdzie pierwszy gracz i powie:
-Dziś zdobędę level i będę miał cośtam
Drugi będzie biegał po polu bitwy i bedzie krzyczał:
-Party?
Chciałbym, żeby było inaczej :/
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Mastif

• Soldier
Lineage II
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 26, 2004, 06:53:22 pm »
No niestety, cos takiego zalezy juz od samych graczy i to w kazdym MMORPG'u tak jest  :/ Faktycznie klimat na niektorych servach zanika, ale to tylko znak tego, ze trzeba sie za niego wziasc :) To, ze wszyscy biegaja i krzycza "Party!!" badz tak jak piszesz "Zdobede level i cos dostane." nie znaczy, ze Ty tez masz tak robic, wg. mnie najwazniejsze jest miec swoje stale-klimatyczne party :) Dlatego sadze, ze klan nie bylby zlym rozwiazaniem, choc ja zanim znowu pogram minie jeszcze troche czasu - sprzet  :/  :spoko:  

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Lineage II
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 27, 2004, 10:44:36 am »
waaaaaaaa pomocy!!!! Ze strony ktora ARD ma w sigu moglem sciagnac tylko jednego patcha

Offline Ard

• Wanderer
Lineage II
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 27, 2004, 02:57:14 pm »
waaaaaaaa pomocy!!!! Ze strony ktora ARD ma w sigu moglem sciagnac tylko jednego patcha

i tylko jedne jest Ci potrzebny :D...

oficjalnie oglaszam...zalożyłem klan SquareZone !! :P...na razie jestem tylko ja, bo nie moge sie z GPM spotkac  

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Lineage II
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 27, 2004, 03:55:00 pm »
no i jak mi sie zupdatuje to co dalej mam robic? :D I oczywiscie zaznaczam zxe ebde grall Dark elve warior

Offline alex_1989

• Soldier
    • http://www.kowal.webkonto.us/
Lineage II
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 27, 2004, 08:14:07 pm »
Ta gierka się sama nie pathuje ??
To głupie powinna się pathowac tak jak KO
Po co sygnatura po prostu link
www.kowal.webkonto.us

Knight Online
user: alexpoland
JOB: Besserker